Bot konusunda birşey diyemem ama göllerde motor kullanımı konusunda detaylı bilginiz vardır umarım. Çoğu yerde yasak diye biliyorum. Sadece göl içinse elektrikli motorlar sessizliği ile çok daha avantajlı olabilir...
geçen hafta 3,20 yamaha bot ve 5 beygir yamaha motor aldık. 3 kişi istanbul boğazında kıyıdan 100-150 metre açılarak gayet güzel avlandık. Bence kapalı suda çok rahat edersin hatta rölanti hızını test ettik sırtı için çok çok iyi ama dikkat etmeniz gereken kapalı sularda motor kullanım kuralları... Benim bildiğim kadarıyla 2 zamanlı motorların göllerde kullanılması yasak.
botuda motoruda 0 almayı planlıyorum abi.önce parsun alıcaktım 8 hp sonradan garanti olsun paraya kıyayım biraz daha dedim bütcemi biraz aşsa da tohatsu da karar kıldım gerçi hala fiyat araştırıyorum..ilk önce adb yi alıp sonrada botu alıcam nasipse.
abi ama geçen gün bir yerde okudum 250 cm den büyük deniz araçlarını kullanmak için adb gerekli diyordu bu konuda tam allak bullak oldu kafam:S balık avlama belgeside zorunlu değilmiş.sanırım bir bağlama kütüğü kaydı birde fatura yeterli olucak bu durumda benim için.
ben motoru istanbul terkos gölünde kullanacağım. orada benzinli motora yasak yok. yine de ilgin için teşekkürler.
Bağlama kütüğü ruhsatı için zaten ; Fatura-CE Belgesi-Motor Faturası - tekne ismi-Yanlardan ve arkadan çekilmiş fotoğraflarla birlikte müracaat ediyorsun.Ayrıca ücret ödemiyorsun.ADB için motorun 10 Hp den fazla olması gerekli.
motor 4 zamanlı olacak. yukarıda da yazdım. motoru istanbul terkos gölünde kullanacağım. benzinliye orada yasak yok.
Bu botun aynısı bizde de var, maşallah çok iyi çıktı sadece küreği saran plastik kelepçe kırıldı, yanlız bizde motor yok, uygun fiyatlı bir motor bulursak almayı düşünüyoruz.