Böyle Lüfer Olurmu???

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında necmifidan tarafından paylaşıldı.

1. kulvarabdullah

kulvarabdullah abdullah

Aynı şekilde bir izmarit yakalayıp salmıştım. İnsanların sakatı olduğu gibi çeşitli nedenlerden ötürü balıkların sakatına da denk gelebiliyoruz. Yaklaşık üç aydır boğazda tutulan istavritlarin bazılarının derisi üzerinde sıkıntıyı balıkçı arkadaşlar farketmişlerdir. İşi bilen balıkçıların bu tür balıkları yemediklerini biliyorum ama ne tür bir problem yaratacağını bilmediğimden bende yemeyip balığı geri salıyorum.

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Tesisleri ziyaretimde abartısız bir saat içinde bazen bir milyon tane böyle balık görüyorum. Bir balık çiftliği kuluçkahanesinde tek işi bu balıkları normallerden ayırmak olan işciler var.

Çok bilinen ve çok yaygın bir hastalık, insanlardaki kaynağı çeşitli ama balıklardaki kaynağı genelde vitamin eksikliği.

Scoliosis yada Türkçe okunuşuyla Skolyoz...
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Skolyoz

Konunun ilginç yönlerini daha önceki her iki konuda da belirttim.

Balığın lüfer olduğun dikkate almıyoruz, yakalanan balık havuzda akvaryumda da yetişmiyor, doğrudan doğadan yakalanmış ve 2- 3 yaşına ulaşmış bir balık. Doğuştan olsa daha o larva iken kardeşleri onu yerdi, bu boyda bile en ufak zayıflık hisseden diğer lüferler onu rahatça yakalayıp yiyebilir.

3. GOZTEPELI

GOZTEPELI SINAN

Biraz Daha Konuyu Yogurursak Balik Evrim Gecirip Mirmir A Donecek.

4. Kraçe

Kraçe cengiz

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    yayın 7.300 gr
    sevgili ustam
    bence bu lüferde genetik bir defermasyon var. yada GDO lu yeni bir balık türü