normal misina ve üzeri fc mi kaplı? Sufix'in FC lerinin son dönemde gam yaptığını gözlemledim, tekne için yaptığım çaparilerde , şöyle daha mukavemetli ve diri bir FC arayışı içindeyim
Murat abi dikkat ettiğim sen çaparileri çok ufak sarıyosun bence gam yapması normal, benim sardığım köpükler 25x20 cm, kullandığım misina oscar ki oldukça serttir sarılmaya gelmez, anca gam yapmadan o köpüğe sarılıyor. Ondan sonra günü tek takımla hala bayrak gibi dururken bitiriyorum.
Köpüklerin çok ufak abi onu kasdetmiştim, tahminen iki köstek arasını 5-6 sefer doluyosundur, fc zaten sert kolay gam alıyor. En iyisi köpüğün köstek araları kadar geniş olması.
bak ben bunu hiç düşünmedim, zaten kurşun bedeni çeker ve düzeltir, aman köstekler dik dursun diye köpüğü uzun tutup köstekleri dik tutmaya çalışıyordum, ama, köstekler gam yapmıyor mu sence? bedende mi problem var dersin?
ayrıca beden ve köstekler fc mi olacak yoksa sadece beden veya sadece köstekmi fc olursa daha iyi verim alınabilir.
abi çinekop çaparide ben beden köstek hepsini fc den bağladım, ama boğazda tekneden randıman göremedim, bir sonraki hafta normal mono dan bağladım takımlar daha derli toplu çalıştı ve balık aldı, Kullandığım FC takım ile ilgili Ercan'ın (balık_kurdu) yaptığı yorum ise kösteklerin bedenden açılmadığıydı
üsdadım aslında bence sadece yani bedeni veya köstek misinasını fc kullanmakta yarar var.her ikiside kullanıldığında beden ve köstekler birbirine cok cabuk dolanıyor.sormamdaki sebeb ise bu sadece bendemi yoksa herkesdede aynımı diye. eskilerin dediği bi şey var.aynı markadan((ve nisina no sundan) beden ve kösteği bağlamıcan.örnek vermek gerekirse diyelimki A markadan 10 no beden yapıyosan yine A markadan değilde B markadan kösteği bağlıcan.faydasıda oluyor.aynı markadan yapılan köstek ve beden daha cok cabuk dolanıyor.benim kanaatimde bu.ama tabiki yanılma payı herzaman vardır.
arkadaşlar bu linkte videosu geçen misina hangi gruba giriyor sanırım dynema olması gerek eğer öyleyse piyasasda lider olan berkley ve spiderwire da bu misinın yaptığını çok rahat yapabilir şimdi makinaya ve kamışa acımaya başladım düşünsenize kamışın porselenlerinin öyle kesilip gittiğini
Murat abi, benim kullandığım köpüklerde aynı sendeki gibi bir köstek boyu genişlik var, yani sarınca köstekler düz duruyor, bedeni sardığım kısım 25 cm, kesinlikle şekil bozukluğu olmuyor. Kösteklerin bedene yapışması ise ayrı bir durum. Attığın düğümü kösteği yukarı baktıracak şekilde değiştir bence. Ortaya bakan şekilde bağlarsan o köstek illa ki aşağı dönecektir bir süre sonra. Bedene yapışan köstek de alıcılığını kaybediyor doğal olarak. Ben köstekleri bağlarken bedenle kösteği üst üste koyup bildiğin klasik basit düğümü üst üste köstek ve bedeni 2 kere dolayarak atıyorum. Doğal olarak köstek tek yöne bakıyor. Yani bu durumda takımın bir yönü oluyor. Kösteklerin baktığı yön takımın üst kısmı oluyor. Bu şekilde köstekler saatlerce kullansanız bile bedene yapışmıyor.
Gerçekten hayretler içerisinde videoyu seyrettim Sevgili Kaan internet sitelerinde yok demişsin,küçük bir araştırma sonucu Av Marketi'inde bu ürüne ulaşmak mümkün Tam bana göre bir misina,iri çipuralar artık misina patlatamıyacak bundan sonra konuyu açan arkadaşımıza da buradan teşekkür ediyorum,Selamlar. http://www.avmarketi.com/asp/group/387/Remixon-misina
misinanın renkli olması teknede el bedeninde işe yarıyor misina çekildiğinde herhengi bi karışma yada üst üste gelmede renksize göre daha iyi düğümler görüldüğü için çözmesi kolay oluyor.tabi bu bedenler uzun oltada kullanılıyor zaten kurşundan sonra 3ila 9 kulaç normal misina kullanıldığı için herhangi bir engel teşkil etmiyor.tabi marmarada kırmızı kullanılırken egede değişiyor.görüş çok net olduğu için bedeninde renksiz olması gerekiyor.ayrıca derin suda sarı misina daha randımanlı çalışıyor.egede derin su parakatı yapan bütün balıkçılar köstekleri sarı asso bağlıyolar.
Alakasız bir test. Polystrene keseceksem, testeremde var, ısıyla kesicimde. Ama dremel fişe hep takılı duruyor, cızzt diye kesiyor polistreni. Olay şu, polistrenin erime noktası düşüktür: 88 derece. Bu sıcaklıkta macunlaşır. 95 derece camlaşma noktasıdır. Diğer polimerlerin pek çoğu camlaşmaz, 105-125 dereceye kadar o halde kalırlar. Sürtünme demek ısı demektir. Isıda sıcaklık. Bu durumda faz değiştiren polistrene etrafını zaten soğutur, misinayı da dahil. Kısaca, sürtünme ısı üretiyor, ısıyla eriyen polistren olduğu için misina sağlam kalıyor. Ama biz misinayı balık tutmak için alıyoruz, polistren kesmek için değil. O halde bana ne onun polistrenden daha yüksek ergime sıcaklığından? Bakacağımız şeyler belli: Görünürlük, düğüm tutma, aşınm direnci, UV ışığa dayanım, sağlamlık, gam yapmama, yumuşaklık, esneklik vs. vs. vs. Bence bu testin bir balıkçı için tek faidesi, bir gün elinde uygun bir alet yokken polistren kesmek durumunda kalırsa, misinayla böyle kesebileceğini göstermesi. Ama bir müşteri olarak, beni böyle amanda ne sağlam, bunu bile kesiyo gibi kandırmaya çıktıklarını geçiriyorum aklımdan. Bu yüzden, allemi cihan oluverse, gözümde değeri yoktur, çantamda yer bulamaz, üste para verse sokmam onu.. Zira, ne olur ne olmaz, biri çantamızda görür, amanda skoylu bundan kullanıyormuş der, gider alır filan, eş dostun zarar girmesine vesile oluruz istemeden..
arkadaşlar ben bu misinayı bu hafta aldım. bazı arkadaşlar fiyat sormuş ben direk site ismi vermek istemiyorum http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=maxim+testa+rossa&btnG=Ara&meta=&aq=0&oq=maxim+testa+ buraya tıkladığınızda karşınıza çıkan ilk siteden aldım diğer sitelerden fiyatı daha uygun diye burayı tercih ettim pazartesi elime geçti bende okulda bir arkadaşa anlatmıştım bu misinayı 0.20 0.28 ve 0.37 aldım. 0.20 yi acep ne kadar zorlarsam kopar diye cahillik edip çıplak elle koparmak izin zorladım koparamadım ama az kalsın parmağımı koparıyordum misina parmağıma oturdu resmen çok sağlam ama 0.37 oldukça sert geldi bana .