Böylse Sey Görmedim ( Elazığ,Ağın )

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında yigitt tarafından paylaşıldı.

1. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Arkadaşlar merhabalar,bir arkadaşın yardım ve tavsiyeleri ile aranıza yeni katıldım.Üniversiteli taksi şöförüyüm:) işten ,istanbul trafğinden , gürültüden bunalıp memleketime kaçayım dedim.Elazığ-Ağın, keban barajının yanı başında olduğu için yanıma sazan takımlarımı aldım.10 gün boyunca balığa gittim ,ama eli boş döndüm,zaten böyle şey görmedim dediğim olay bundan sonra başlıyor.Su tertemiz o kadar berrak ki adeta dev bir akvaryum.Koca koca aynalı sazanlar suyun kenarında dolaşıyor fakat ne benim oltama iliştiler nede yemleme yaptığım (mısır,hamur,tavuk ciğeri,çekirge,küsbe,solucan) malzemelere.Koskoca 10 gün boşa gitti,ama her gün azimle " bugün olacak" deyip yeniden hevesle baraja indim ama sonuç hüsran.:( :( Siz usta ve keban barajında tecrübeli olan abi-kardeşlerimden ricam bu konuyu çözmenizdir.Hakikaten denemediğim yöntem,ve yem kalmadı.Sizce problem ne?
    Bir arkadaşım sazan için keban barajında gümüş balığı kullandıklarının söylemişti.İşe yarıyormu?Bu kendini beğenmiiş sazanlara nasıl yem beğendirebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. Yiğit kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin..:)

Sitemizde sazan konusunda çok değerleri üstadlarımız var..eminim bu konuyu okuyunca sana ince tüyolar verip o kıyıda gezen balıkların livarında gezinmesini sağlayabilirler:)

3. themad2

themad2 Serdar

Valla sniri bozucu bir durum:)
    Sitede sazan konusunda master yapmış kompetanlar var :D
    Umarım erdal Abininde dedigi gibi sorunu çözerler.
    Bu arada bende bingöllüyüm hemşeri sayılırız abi:D

4. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Öncelikle aramıza hoşgeldiniz,

Anlattığınız durumun aynısını burada(Eskişehir) bizde yaşıyoruz fakat o durum sadece bazı saat aralıklarında oluyor. Örneğin sabah 11.00'dan akşam üstü 18:30 a kadar, yani hava sıcaklığının maksimum olduğu saatlerde. Balık o saatler arasında yemlenmek yerine yediklerini hazmetmek ve dinlenmekle vakit geçiriyor diye düşünüyorum. Sizin baraja hangi saatlerde gittiğinizi bilmiyorum ama kişisel düşüncem gittiğiniz saatlerde problem olabilir..

5. marslanbulut

marslanbulut Mehmet ARSLANBULUT

Favori Kamış:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    sazan, 9 kg
    10 gün boyunca hiç vurmaması çok ilginç. oltaları attığın yer ot yada balçık mı? yani hiç bişeye vurmasa solucana mutlaka vururdu.

6. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Bekir kardeşimin dediği gibi sıcak olduğu zaman balıklar hep üstünde ve sanki tek ilgilendikleri şey güneş.Sadece bir kere erken gittim ondanda durum aynı :(

7. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Teşekkürler inş. yardımcı olurlar.

8. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Zemin kıyıda balçık açıkda da aynı olmalı ama dibi ot olan yerlerde var.Sadece küçük sazanlar vurdu onlarda bebekdi daha.Ne yapmalı bilmiyorum.Gümüş balığı kullandığını okudum üstad bizim orda işe yarar herhalde.

9. Suatreis

Suatreis

Su derinliğine göre şamandralı takım yada dipten kaldırmalı şamandralı takım denedin mi..Yemi balçıktan az bişey yukarıda tutmaya çalış ki balçık yada ot noktasında bulanıklıktan dolayı saklı kalmasın.

10. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    valla kardeş nedi
    yeceğimi bende bilmiyorum arkadaşlarıma katılıyorum inş. tutarsın rastgele ALLAH versin

11. mustafa5513

mustafa5513 mustafa

yiğitcim iyi dinle biz sazanı hep balıkla yakalıyoruz 070misina ucuna 03 iğne bağla kurşun kullanma gümüş balığını iğneye tak balığın ağırlığı ile oltanı at sağlam bağla umarım sonuç alırsın ben 15 kg.lık yakaladım rastgele

12. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    mustafa senin yakaladığın levrek olmasın kardeşim ilk defa senden duyuyorum cimeyle sazan tutulduğunu

13. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    suat kardeşim şamandıralı takımın pek faydalı olabileceğini zannetmiyorum ben çok denedim

14. almanci

almanci

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Pullu sazan-13 kilo-83cm
    Merhaba.ilkönce aramiza hos geldin.Basindan gecenleri okudum ve sana belki yardimci olabilirim.Yazdigina göre suyun cok temiz ve acik oldugunu söylüyorsun .Böyle acik ve temiz sularda baliklar cok dikatli, tedirgin olurlar .Baska bir problem baliklarin yumurtlama zamanlari gecikmis olabiliyor yumurtalarini döktükten sonra birkac zaman yemiyorlar.Avlandigin yeri ilk önce beslemen ve her yemi denemen gerekiyor. (bazi yerlerde yanlis olabilir)
    Baliklari yemledigin zaman isabetin hep ayni yer olacak.Kulandigin yem baligin tanidigi yem olursa dahada fazla sansin olabilicegine inaniyorum. Balik avlandigin yerde, balikci arkadaslarin kulandigi yemi kulanirsan, en iyi yem olabilir. Balikar cok az yiyorlasa ozaman yemini ufak ve ignenin misinanin numarasini kücük kullan böylelikle kücük baliklar da gelebilir ama buyuk balikta gelebilir.Baliklar hava sartlarindan da etkilenebilirler. Genede balikcilikta hersey olur.:eek:
    (Kücük bir hikayem)Ben almanyada balik avliyorum ve benim kaldigim yerde hava sartlari cok büyük bir rol oynuyor. Laf lafi acar derler ya benimde bugün konusacagim mi tutu ne?Hadi herneyse Bundan bir kac sene evvel, bir ay, hergün balik tutmaya gittim ve birtane sazan yakalayamadim tam bir ay boyunca!! . Ondan sonra benim oglumla baliga gittim tabiki üstümdeki depresyonlar beni tamamiyle birakmamisti neyse oltalarimizi suya attik.Durgun suydu ikimizde samandirayla avlaniyorduk. Aman tanrim böyle bir sey olamaz.Tam bir saat icinde 21 tane :eek: iki kilodan dört küloya kadar sazanlar cikardik buda normal bir sey degildi tabiki, bize verilen limiti alip öteki baliklari suya atik.Bence balikci Arkadaslar biraz olsun sansada ihtiyacimiz var oyle degilmi? Arkadasim insallah sana da böyle bir sans gelmesini isterim....RASTGELE..Yücel almanya.:)

15. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Gümüş balığı ile sazan yakalandığını forum da okudum.Mustafa kardeşim takım şamandıralı mı dip mi?

16. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Yücel abi suyun berakkalığı ile alakalı tesbitin mükemmel.Aynen katılıyorum.Yem ve yemleme konusunda problem şu; burda %90 çekirge ile avlanıyorlar.Yemlemeyi çekirge ile yapmam çok zor.Bu durumu nasıl aşabilirim.Tavuk ciğeri,ciğer vs.. gibi bişeyle yemlene yapsam iğneye çekirge taksam sanırım olur.Ama ustalar ne derse o tabi :)

17. marslanbulut

Favori Kamış:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    sazan, 9 kg
    büyük sazan gümüş balığını vuruyor abi. ama gerçekten sabır istiyor. ben oltamı 12 saat hiç sudan çekmediğimi hatırlarım. ama skor olarak müthiş. küçük 50 sazan tutsam bile büyük bir sazanın tadını alamıyor. şöyle o çekecek sen çekeceksin. vay be bu profilimde resimdeki balık mesela tarifi anlatılamaz ya. ve o balığı gümüşle tuttum..

18. marslanbulut

Favori Kamış:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    sazan, 9 kg
    ama abi 070 lik misinayı makarayı nasıl sarıyorsunuz? hem de kurşun kullanmıyorsunuz?? nasıl ileriye atabiliyorsunuz? bu sistem ileriye atmaya aykırı :D

19. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    yiğit öncelikle gerçekten hayret edici bir durumdan bahsediyorsun.işin aslı söylediğin bölgeye bizde gelmeyi düşünüyorduk.şimdi gelme isteğimizi artırıdın sen.Şahsen benim merak ettiğim şey o bölgenin yapısı.örneğin biz sultansuyu barajına giderken hamurla , karakayaya giderken solucanla gidiyoruz.sonuçta balıkların alışkanlığı çok önemli.hatta kayısı ile gittiğimiz yerlerde var.bu arada kullandığın takımlarda oldukça önemli.iğnenden tutta kurşununun ağırlığına kadar hepsi çok önemli.tabi bu arada balçık durumuda en az bunlar kadar önemli diye düşününüyorum.bu arada bende şamandıralı oltada pek randıman alınacağını sanmıyorum.ama iğneye köpük takılmasını deneyebilirsin.selamlar...

20. WaHSi70

WaHSi70 halil bezmez

Favori Kamış:
    klasik dip oltası
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan,1.750 gökkusagi alabalik
    ilginc bir durum

arkadasım avlanma saatini degiştir kuspeli degilde kursunlu dip oltası kullan birde dip oltasının fırdöndu hemen ustune bi şişe mantarı tak fazla gergiye alma zili takarken ama bide bu sekilde dene bol sans işallah cekersin guzel bir balık