Evet amiral dedim çünkü iç anadolunun göbeğinde 4 dereden beslenen bulunduğum küçük barajın en büyük turnalarındandı kendisi. Tarih 15 Haziran 2013 Bazı akşamlar defalarca suyun üzerinde zıplarken gördüğüm, korkusuzca kıyılara yaklaşıp avlanan ama bir türlü oltama vurmayan bu büyük turna.... O barajdaki jübilemi yaparken oltama vurdu ve beş dakika süren cebelleşmenin sonucunda kazanan ben oldum yani nasibimizde varmış ve aldık çok şükür. Tuttuğum en büyük turna olması hasebiyle bol adrenalinli ve biraz kaçacakmı acaba endişesi hakim süren bir çekişme oldu, defalarca 5 metreye yakın kalama aldı fakat artık yeterince büyümüş, kartlaşmaya başlamış ve baraja bol bol yumurta bırakmıştı ve artık kızartma olma zamanı gelmiş, geçiyordu. İğnenin sağlam oturması, 1 senelik fakir tecrübem ve 0.20 örgü marifetiyle sudan çıkartıldı ölçüldü Amiral 72 cm geldi. Bu boyda gördüğüm turnalar arasında en irilerindendi 4-5 kilo kadar geldi (tartamadım), güçlüydü oranın aslanıydı ama sonunda filetosu alınıp kızartma oldu ve tam 6 kişi afiyetle yedi. Herkese güvenli ve zevkli avlar dilerim ve HAYIRLI RAMAZANLAR Ve resimler.. metre yokken bu vardı ve Tatlı sona yaklaşılıyor
tebrikler gerçektende güzel bir av, devamıda gelir inşallah, geçen hafta 70cm lik bir turna yakalamak nasip oldu 2,7 kg geldi ve dolu dolu bir balıktı. o nedenle 3 kg yi geçeceğini zannetmiyorum.
belkide dediğiniz gibidir bu kadar büyük turna elimde tartmadığımdan bana büyük geliyor olablir ama 3 kilodan çok olduğunu sanıyorum filetosunu 6 kişinin zor bitirdiğini düşünürsek
herkese teşekkürler nasibimiz büyükmüş geçen seferde. forumdaki raporlara sık sık bakıyorum artık benimde güzel bir av anım oldu. ufak tefek 40-50 cm turnalarımız olmuyor değil ara sıra ama foruma koymaya değmez diye düşünüyorum. böyle balıklar gelince koyacağım artık... yakın zamanda görüşürüz ***
aman hemşehrim, canım hemşerim muhabbeti ölçü ile sınırlama, gümüş tutsan patlat raporu neşemiz i bulalım, bu güzel anlatımdan bizi mahrum etme. ne demiş; Gönül ne kahve ister ne kahvehane . Gönül muhabbet ister KAHVE bahane. raporunuzu çok keyifle okudum, balık için tebrikler. rastgele ...