İstedim ki siteye balık dışında bir kaç foto gönderiyim de renk katsın... Bu yüzden eski avlara ait iki ahtapotun fotolarını ve av hikayelerini sizlerle paylaşmak istedim. Sitenin eski üyeleri hatırlayacaklardır. Hem onlar için bir hatırlatma hem de yeni arkadaşlar için farklı bir konu olacağını düşündüm. Umarım tekrardan dolayı eski arkadaşlarım sıkılmaz... Geçtiğimiz kış aylarında oltama takılan ilk ahtapot yaklaşık 2,5-3 kg civarında idi. Tekne ile avlanırken, oltamın ucunda birşeylerin vurduğunu hisseder gibi oldum, asıldım ancak olta gelecek gibi değil. Herhalde taktık diye düşündüm ve biraz daha kuvvetlice asıldım ve bir anda olta gevşer gibi oldu.... Ancak ucunda müthiş bir ağırlık olduğunu hissedebiliyordum, ama oltada en ufak bir titreşim hissetmediğim için balık olabileceğini pek düşünmedim. Daha önce dipten ilginç şeylerin takıldığı olmuştu, eski kıyafetler, lastik vs gibi... Neyse oltamı hızla sarmaya başladım lakin, makinanın zorlandığını ve kamışın neredeyse kırılacak kadar artık son haddine kadar esnediğini fark ettim, var gücümle sarmaya devam ettim ve o da ne, SEKIZ KOLLU CANAVAR şimdi su yüzeyinde bana dağru bakıyor. Tekneci abimiz misinayı benden alarak başladı hayvanla mücadele etmeye, ve mağlum beklenen son güverteye defalarca vurarak, ahtapotun ölmesini sağladı. Tabi bu durum benim ve teknede diğer bulunan arkadaşların bayağı bir yüreğini burktu ama bunun başka yolu yokmuş... Eğer bu şekilde vurularak öldürülmezse eti sert olurmuş kayış gibi ve yenmezmiş... Ben o zaman ahtapotu nasıl pişireceğimi blmediğimden tekneciye verdim.... Sonrasın da gerek bu formda olsun gerek iş yerimde bana ahtapotu neden verdin, al sana tarif şeklinde 40 tane ahtapot pişirme tarifi gelince bayağı bir hayıflandım... Hatta o zaman Melih Reis te dalga geçmişti benimle ahtapotu verdim diye :) İşte benim ilk ahtapotum: [IMG] [IMG] [IMG] Sonrasında biz yine tekne ile ava gittik bu defa ki avımız Belek tarafında idi, Bu avda da yine bana ahtapot takılmaz mı.... Ben iyiden iyiye arkadaşlar içinde Ahtapot Gökhan diye anılmaya başadım.... Neyseki bu laap cok uzun sürmedi :): İlginçtir kimseye gelmiyor bu meret, gelip beni buluyor.... Hayır yem olarak kullandığımız şey ufacık karides, sen onun nesine geliyorsun be kardeşim...:confused: Bu defa ki daha küçüktü, yaklaşık 1 kg civarı... [IMG] [IMG] Ama bu defa aklım başıma geldi ve kimseye vermedim ahtapotu:) , ilkinden deneyimli olan ben bu defa eve getirip kollarının derisini yüzdüm ve sodaya yatırdım yaklaşık yarım gün, ardından yumurta - galeta unu harcına batırarak kızarttım... Aman pekte güzel oluyormuş... Herkese tavsiye ederim... Ahtapot ile ilgili olan bu küçük anımı da sizlerle paylaşmak istedim.... Umarım sizi sıkmamışımdır.... Sevgiler, saygılar;)