Bu Balığı Bilen Var mı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sessizdenizci tarafından paylaşıldı.

1. iskorpitsever

iskorpitsever sinan

Favori Kamış:
    lineaffe sea master 4,20 & dega nova surf 4,00
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000 vi & shimano hyperloop 4000 fb
    En İyi Avı:
    yolunu şaşırıpta oltama gelen 600 gramlık bir karagöz
    bu hafta iki kez tuttum aynı balıktan, ilki sizin tuttuğunuzun 3 misli kadardı ikincisi ise sizin tuttuğunuzla aynı boyda(dün gece tuttum), bu balığın ağzına ne zaman parmağımı soksam feci şekilde ısırıyor ve dişleriyle çenesi oldukça güçlü insanın canını acıtıyor, dünkini geri bırakacaktım ama iğneden kurtarmak isterken velet parmağımı öyle bir ıssırdıki direk attım kovaya, şuan depfrezde cezasını çekiyor, genellikle gelincik ve iskorpit tutan biri olarak tadı bana çok keyif vermesede yoklukta yeniyor işte.

2. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Gelinciğin lezzeti benimde favorimdir. Bir çok kişi ya görüntüsünden yada avının şeklinden yakalasını sevmiyor. Bu balığın tadını daha test edemedim, derin dondurucuda bekliyor ;)

3. melikşah

melikşah ........................

Mustafa kaya balığı türlerinden olsada tebrik ederim kardeşim:)
    Samsunda kaldığım zamanlarda bu tuttuğun türlerin neredeyse kiloluk olanlarından çok yakalardım.
    Klasik üç köstekli dip takımlarıyla,gittiğim sahillerden çıkarttığım midyeleri güneşte kurutup bismillah deyip kasnağa sarılı el oltamı atardım suya:D
    Eti gayet güzeldir tulumunu güzelce çıkartıp tuzlamadan evvel limon ile marine edip unlayıp doğru tavaya:hungry: :thumb:

4. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Dediğim gibi küçük diye gönderecektim ama çok pis yutmuştu iğneyi, esas hedef 30cm veya üzeri gelincikdi.

5. glia

glia metin

En İyi Avı:
    eşkina,izmarit,zargana
    kaya balığı bizim oralarda üzeri çok salyalı olduğu için sümüklü derler:)

6. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Evet salyalı ama gelincik in yanında hiç bir şey sayılır. Bu biraz sert pullu. Gelincik hem daha salyalı hem de yumuşak :D

7. ozkan79

ozkan79 özkan

sizin elinizi ısıran balık Horozbinadır büyük ihtimal.

8. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Gerçi hepside birbirne çok yakın ama ikinci resimdeki gibi bir balık gelse oltaya herhalde direk deri gönderirim denize... :)

9. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    evlat olsa sevilmez :)iskorpit,gelincik,kaya balığı,horozbina

10. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Gelincik veya iskorpit gelse direk kovaya ;) lezzeti başkadır.