Arkadaşlar bu balığı yabancı bir siteden indirdim.ne balığı olduğunu bilen varmı türkiyede bulunuyormu,tatlı tuzlu hangi suda yaşar.ben hiç görmedim bu balığı...
sayın mesnevi bu yaratığın ne olduğu tam olarak belli değil..bu yaratığın fotosunu yakamoz daha önce yayınlamıştı.balığa benziyor ama timsahıda andırıyor.ülkemizde böyle bi şey olduğunu sanmıyorum....
En alttaki resimdeki pankartta adı yazıyor zaten: "ALLIGATOR GAR" Ayrıntılı bilgi için bağlantılara göz atabilirsiniz: http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q="alligator gar"&sa=N&tab=wi Saygılarımla...
Evet bu resimdeki bir cins turna tam almancadan Türkceye çeviri yaparsak kemik turnası diye adlandırılmış bir turna çeşidi İst balıkcısının kulanmış olduğu resimleri ben Moderatörü olduğum başka bir sitede yayınlamıştım bu resimlerde görüldüğü gibi iki çeşidi var bu kemik turnalarının.
ön,arka ayakları ve kuyruğu yüzgece dönüşmüş bir timsah.... kesim amerikalıların bir parmağı vardır bu işte.bir canavar yaratmışlar
Alligator Gar! Amman dikkat! O kadar da değil. Alligator Gar isimli bu balık Missisipi ve Missouri nehirleri ve Florida deltası tatlısularında yaşayan bir tür. Turna ile akrabalığı varmış. Ama form olarak daha ilkel bir tür gibi duruyor.
allah burda yok Ne cirkkin sey bu balık pulu bile yok cok ilkel bi balık bence palautın gözünü seveyim estetik hersey var ....Bu balık nasıl doyar ya her seyi yer bu ya kocam agzı var acaba bu canavar van gölündeki var denen canavarmı?
Valla onu bunu bilmem de, ben bu balığın olduğu suya girip yüzmem, adamı canlı yem olarak görür böyle bir balığı tutmak için de canlı yem olarak koyun falan kullanıyolardır heralde
ben zaten balığın resmini görünce ürktüm.Timsah sandım.Ama bizim sulardaki balıklar bunun yanında melek melek .Ülkemiz hakkaten cennet bir yer.Adam yiyen cinsindenbir balık heralde yoktur.Bu balığın tipi saldırgan bir yapıda gözüküyor.Heralde bizde olsaydı suya giremez olurduk.Köpekbalığı bile bundan yakışıklı.
tatlı su balıgına benziyor ancak avladıkları yer tatlı su degil arkada hiç karaparçası gözükmüyor. deniz olması muhtemel geldi bana timsah kırması heral
valla bu bildigimiz timsagin bir kaza sonucu bacaklarini ve kuyrugunu kaybetmis haline benziyor desemde kimse inanmaz.gar ailesinden bir balik turu baya bir cesitleri var bu baligin.(balik demeyede bin sahit ister ya neyse )