Bu balığın cinsi nedir? (Bilene turna hediye)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

Arkadaşlar merhaba,

başlık biraz garip oldu ama gün geçmiyorki internet aleminde bu başlığı görmeyelim :)

son zamanlarda moda olan bu başlığı bende kullanmak istedim (affınıza sığınarak)

aslında başlık balıksız balık avı yada sıfır çektiğimiz gün falan olmalı idi :)

zaten bu aralar sıfır çekmeye alıştım 10 günde bir sıfır çekmezsem işim rast gitmiyor hihi :laughing:

18.08.2013 sabahı henüz kargalar uyanmadan değerli Arkadaşım Hakan (shadowpane) beni aldı ve düştük yollara.

avrupa yakasında bir gölde konuşlandık karşımıza çıkan terkedilmiş zavallı köpek ile biraz meşgul olup poğaçalarımızıda kendisi ile paylaştıktan sonra botumuzu şişirip atçeklere başladık.

oda ne daha ilk atış balık üstünde :D

otobanda hız sınırını aşmış bir yolcu :D
    Normal standratlarda bir avda ilk atışda vuruş yada balık alındı ise devamı gelmemesi gerekiyor ve nitekimde öyle oldu.

Raporu fazla uzatmaya gerek yok,açık açık söylüyorum söz uçar gider ama yazı kalır iki kişi koca gün iki ayrı göl gezmemize rağmen sıfır çektik :eek:

denemediğimiz sahte ve sistem envayi çeşit ekipman havasını aldı,av sonunda yüzümüzde tatlı bir yorgunluk vardı varsın olsun..

av sonunda günümüzü benim ısrarlarım üzerine çiğköfte ziyafeti ile sonlandırdık. :p

aşırı rüzgarda turna avından hiçbir zaman verim alamamışımdır ve nitekimde öyle bir gün oldu,

herkese iyi forumlar dilerim.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Hakan başına türksat 1c uydusu düşsün anladın sen onu :D

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Olsun beyaav Su kenarına gidemeyenler de var. su kenarındayken en azından umudun varcyrr Bir dahakine rastgele.

4. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

balık olmasada botla güzel bir göl keyfi.köpeğin de karnı doydu.:) birazda temiz hava.bir daha ki avda güzel balıklar almanız dileğiyle.rast gelsin.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    :) güzel bir gün geçirmek yeter be Özkan. balik olsa ne olmasa ne (olsa güzel oluyor tabi)

6. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler, bir daha ki sefere inşallah . Bir laf var " Umut yiğidin kamçısıdır vurdukça kudurur " bizde o misal her seferinde oltayı daha bir şiddetli sallıyoruz işte :p.

7. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    Vay kardeşlerime bak hele zevk yapmış tatillerini güzel geçirmişler, hele kapanışı çiğ köfteyle yapmışlarki, Birde kadayıfla cila atmışlarsa off off offhihi hihi

8. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    :)
    güzel av olmuş en azından oltaya bir şeyler vurmuş.
    daha önce yakalayamadığım bir balık bilemedim. Turna hediyesini kapamadık desene.

Özkan bey uzun zamandır sıfır çekmemiş herhalde keşke bizimde oltamıza bir şeyler vursa da iade etsek.
    Özkan hocam sıfır çekmeyi anlatayım genelde benim gibi acemiler de bol amele yanığı ve bol yosuna karşı sıfır balık görme ile sonuçlanan en az 4 saat süren çogunlukla 10 saati bulabilen bazen suya bir kaç sahte kaptırdığınız ( balık almıyacak sahteyi kendi becerinle bir yerlere takacan ) avdır banghead
    sıkça yaşarım bu durumu banghead banghead banghead

9. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Cuma akşamı yarım kilo istavriti ve bir yengeci saymazsan bende sıfır çekmiştim ve eve dönüş yolunda daha da 15 gün balığa çıkmam diyordum ki sabah uyanır uyanmaz nasıl olur da balığa kaçarım diye hesap yapmaya başlamıştım :)

Cumartesi günü evde pineklerken akşama doğrum oğlumun piknik diye tutturması ile pazar günü planı belli olmuştu bile, Pazar sabahı Tuzladan yola çıkıp Taşdelen veya şile tarafına doğru sürüp yeşillik bir alanda durmaktı amaç. Emirli tarafından geçerken Ömerli barajının kollarını görünce dayanamadım ve yolu baraj kıyısına çevirdim.

Yeşillik bir alanda semaverde demlediğim çay ile güzel bir kahvaltının ardından 100metre aşağıdaki olta sallayanları görmek bahanesi ile ailecek yürüyüşe çıktık. Sabah erken saatlerde sazan varmış ama şimdi kesti dediler. Zaten oğlum küçük olduğu için çok istemesine rağmen kayalık yerde balığa götüremiyordum. Hadi dedim takımları kapıp deneyelim dedim.

Ama ne mısır tanesi var nde başka bir şey. Biraz tavuk etinden aldık, biraz ekmekten, sağolsun oradaki bir amcada biraz mısır tanesi verdi.
    Sonuç: Pancar gibi yanan kollar yüzler, ve sıfır balık ;)
    gerçi oğlum kepçe ile bir iki yavru balık yakalayıp kovada yüzdürüp onlarla oynadı o yeter ona ;)

Bende alıştım buna, arada bir oluyor işte, bazen hiç umudun olmadığı zamanda ortalık birbirine giriyor :)

28-31 Ağustos arasını bekliyorum. Büyük vurgun yapacağım ....

Daha güzel avların seni beklediğinden eminim Özkan ;) Durmak yok ava devam :D :D

10. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    10 Numara gün geçirmişsiniz 0 denmez ona bence balikta tutmuşsunuz :)
    Eşkina yokmu Eşkina :)

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    bende sabahtan beri foruma giriyorum ha konu açtı haa açaçacak, nereden bileyim konu isminin böyle olacağını, tilkiyi kaçırdık bari manda fotografını görek :D

12. faruk 1905

faruk 1905 ömer faruk akpınar

Favori Kamış:
    remixon telesurf smart 420
    Favori Makine:
    remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    40 cmlik kefal
    Olsun abi en azından balık varmış şu kuzey rüzgarları azaldığında raporları balıklarla doldurursunuz inşallah rastgele ...

13. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba Sinan bey,

söylediğiniz gibi su kenarına gitmekde önemli sonuçda haftanın stresini atmış oluyoruz :) teşekkürler.

14. ozkan79

ozkan79 özkan

Teşekkürler Ahmet bey avlarınız daim olsun kefaller şahane,paylaşım için teşekkürler,

15. ozkan79

ozkan79 özkan

evet önemli olan su kenarında olup stres atmak usta,

tabi balık olsa fotoğraflandırabilsem daha güzel olacak ama kısmet işte,

rastgele.

16. ozkan79

ozkan79 özkan

aynen öyle birdahaki sefer birdahaki sefer olmasada olur..

sağlık olsun gerisi hikaye en güzeli su kenarında dostlarla sohbet bence :)

tutamadıkça insan kamçılanıyor haklısınız :thumb:

17. ozkan79

ozkan79 özkan

Abi çiğköfteyi yerken aklımdan geçmedin değil ya ALLAH var yukarda :D

siz ne yaptınız abi pazar günü kayda değer bir rapor varmı ?

18. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba,

ya oyle acemi falan deme o bahsettiğin 10 saat 4 saat bendede oluyor merak etme insan balık tutumadıkça iş inada biniyor sonra bir bakıyorum istakoz gibi olmuşum,

üzerime afiyet artık kollarım iyice yandıda artık kızarma falan yok direk kararıyorum :D

kısmetiniz bol olsun,

raporlarını bekliyorum.

19. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;

evet artık önümüzdeki maçlara bakacağız :D

ağustos sonunda nerelerdesin çok iddialı demeçlerde bulunuyorsun raporlarını bekliyorum :eek: :rolleyes: reeling

20. ozkan79

ozkan79 özkan

üstad eşkine yok ya idk

yenikapı civarında takılıyorum taş balıklarına ama bu sene çıkan eşkineler hep bebe boydalar hepsi yavrı boylarında olduğundan ve arkadaşlarımdan hiç kayda değer rapor alamadığımdan eşkineye doğru düzgün olta atmadım desem yeridir bu sene...

bu sene taş balıklarına özelliklede gece mesaisi hiç yapmadım,

teşekkürler. :thumb: