Yahu Arkadaşlar, Akademik Bilgiye Sahip Bir Adam Balik Budur Alttan Soldan 3. Budur Diyor Da; Neden Baziiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Arkadaşlar Konudaki Sadece Ilk Bölümü Okuyarak Ve Sadece Resme Bakarak Gidip En Sona Bu Kizilkanat Diyor, Bazi Arkadaşlarin Arada Yazilan Forum Mesajlarini Okuma Alişkanliği Yok Mudur ?????? Yoksa Diğer Insanlara Saygisi Mi Yoktur????? Gelin Ilkönce Bunu Bir Karara Bağlayalim, Lütfen Okuyalim Arkadaşlar, Işkembeden Atmak, Ahkam Kesmekkk, Bu Nadide Sitede Hem Ayip Oluyor, Hem Saygisizlik Oluyor, Hemde Bu Forumlari Okumaktan Zevk Duyan Bazilarimiz Için Itici Oluyor, BİRİLERİNİN FORUMDAKİ YORUMLARINA YORUM YAPMADAN ÖNCE BİR BAKIN KİM BU ADAM? NE YAPAR? YAŞI NEDİR? İN MİDİR, CİN MİDİR? YAHU GİDİP PROFİLİNE BİR BAKIN DAHA EVVEL YAZDIĞI KONULARA VE YORUMLARA BAKIN LÜTFEN, YOKSA AYNEN BU UEFA HAKEMİNE GİDİP BAK BU TOP YAN ÇİZGİDEN ÇIKARSA TAÇ OLUR DEMEK GİBİ KOMİK BİR DURUM OLUYOR. Lütfen Biraz Daha Duyarli, Biz Burada Ikdidar Ve Muhalefet Partilerinin Bireyleri Değiliz, Lütfen, Füyük Harften Dolayi, Ve Dilimin Uzunluğundan Dolayi Hepinizden özür Dilerim.
================================================================================================- [/QUOTE] yakup abi bu balık bizim trakyada çok yaygın ve yöresel adı hilarya kefalle benzetilebilir ama kefal değildir kesinlikle. lezzetli ve güsel bir balıktır belki bu foto daha çok yardımcı olucaktır. yüzgecler kırmızı daha ince pullu kefale göre daha narin ve az kılçıklı bir balık.. burdanda bakabilirsin ilk raporumdu sanırım http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24565
Biraz daha itina. Biraz daha sabır. Olaya bir farklı pencereden de bakılabilir. Soru soran arkadaş bir üyedir, Cevap verenlerde aynı şekilde üyedirler. Tahminim kimse iş olsun diye yanıt vermemiştir. Kızılacak, bozulacak yada o tarz izlenim verecek bir durum yoktur. Böylesi hususlara daha hoşgörü ile yaklaşmak, Doğru bilmeyene, Doğruyu göstermek ve Amatör oltacıyı yanlız az yaparken başına gelebilecek çok çeşitli olaylar, oluşumlara hazırlamak ile bilgi donanımı yüklemek forumların birinci vazifesidir. Neredeyse hepimiz askerlik yaptık, İlk günü bir hatırınıza getirin, İlk selamı, İlk iştimayı, İlk Silahı ele alışı bir düşünün ve birde oradaki eğitmenleri düşünün... Sanki ilk sizle askere başlamışlar gibi bizlerle uğraşmadılar mı? Şimdi soru soran arkadaşların mesaj sayısına bakıpta biraz daha hoş görü desek... Bizler iyi birere forumcu olduk, Ama arkadaşlar daha çok yeni, içleri kıpır kıpır. Ve illaki bu Amatör oltacılığa başladı diye tüm bilgileri bilme gibi bir zorunlulukları yok. Sabırla dinleyelim ve elimizden geldiğince yardımcı olalım. Tüm oltacılara RASTGELSİN.
Arkadaşım..bunlar kefal..kefal olmasınada! bunlar hiç oltayla tutulmuşa benzemiyo..bana daha çok AĞ ile tutulmuşa beniziyo..
ee, kızılkanat mı yani? Doğrusunu kim nasıl anlatacak? Onun da yolunu bir yazıverin. Ya da baştan sona bu ve aynı balık için açılan en az 50 topiğe bir göz atın, sonra yargılayın...,
Kızılkanattan tiksindiğimde yanlış hatırlamıyorsam 30 kusur sene olmuş, Bir kez yanlışlıkla alınıp eve geldi ve bir daha kapıdan içeri giremedi, Hayatımda gördüğüm en berbat besindi. ana balık olarak çok sevimlidir, o ayrı. Benim anlatmak istediğim husus sadece yeni üyelere davranış şekli ile ilintilidir, Adını bile bilmediği balığı Allah aşkına arama motorunda nasıl aratacak diye düşünmek lazım. Amatörlük teması ile çıkış yapan bir forumda gaye insanlara bir şey verebilmektir, Yol yordam öğretmek değildir mevzu. Yazımda yargılamak diye bir şey olamaz, Sadece bir görüştür ve bu da benim görüşüm.
Sonuçta hala yargılıyorsunuz, aynı konuya 500- 1000 sayfa emek vermiş birisiyim, adı balıkavı olan bir sitede balık ve avını yazıyorum. 1000 sayfayı da okuyan birisinin, hala hiç okumayanlara serzeniş hakkı yok mu? Arkadaşlara da bana da anlayış gösterin, ya da sizin için uygun olan yöntemlerle siz konulara doğrusunu aktarın. BU bakış açıları yöneticileri de ustaları da forumdan soğuttu, hiç kimse artık düzen tertip ve derinlik aramaz oldu. Oysa mail gruplarıyla başlayan bu süreçte son 10 yılda Türkiyede çok şey bu platformlar tarafından değiştirildi, pek çok yeni ve güzel kavram balıkçılık lügatine girdi. Bu sitelerde gelişen yeşeren modern anlayışlar sayesinde 10 yılda ülkemizdeki ekipman ve yöntemler gelişmiş ülkelerle eş şartlara erişti. Konusu balıkçılık olan bu sitede, lütfen yazdığı konular balıkçılık olan kişilere daha fazla saygı gösterelim. Ülkenin bu forumlara ihtiyacı var.
3-4 defadır uzun uzun yazdım ve sildim. Bu yazdıklarınıza bir mana veremedim. Forumları kaldırmaya çalışan birileri mi var, Neden bu cümle? Forumlar saygınlık aracı değildir ki, Burada tanıştığınız biri ile çay içerken bir saygısızlık mı yaptı.? Hiç anlamış değilim.
Hamit bey, sorun şu ki; diğer insanlar ne yazmışlar, yazanlar kimmiş diye bir bakıp irdeleme alışkanlığına sahip değiliz. Askere gidenler pek çok şeyi bilmeyebilirler ama daha 5 yaşındayken, bir askerin üst rütbedeki bir askere selam vermesi gerektiğini öğrenmişlerdir. Yani askere gitmeden önce bunu bilirler, bu yazısız bir kanun gibi işlenir. Aynı görgü kuralları gibi. Doğru düzgün tanımadığınız birinin evine ilk kez gittiğinizde, koşa koşa gidip buzdolabında ne var diye bakmazsınız ya da yatak odasına bakmazsınız v.s. O nedenle de böyle bir ortama giriliyorsa, önce kim ne demiş, kim demiş bir bakmak gerek ve yazılanlar ehil biri tarafından yazıldı ise, üzerine yanlış bilgi aktarmamak gerek. Hatalı bir davranış olduğunu kabul etmekle birlikte, Murat arkadaşımızın verdiği tepkinin aynısını (ve hatta biraz daha sertti) benim de bir başka konuda verdiğimi hatırlıyorum. Çünkü aynı şeyleri 521456132135 defa temcit pilavı gibi ortaya koymak zorunda kaldığınızda, bir noktada siz de "yeter artık bu ne saygısızlık" diyorsunuz. Bunun nedeni önceki konuların okunmamış olması değil, içinde bulunulan konuda bahsedilmiş doğru bilgilerin (kısacası konunun) hiç okunmamış ve bilenlere ciddi bir saygısızlık yapılmış olmasıdır. Başkalarının verdiği bilgilere saygı duymadan, ne yazılmış okumadan, bodoslama dalarak "ben biliyorum yahu" tavrı ile yazan arkadaşlar da, bu tip bir tavırla karşılaştıklarında kusura bakmamalılar kanımca.
Sennur hanım, Yapmış olduğunuz açıklamanın pek çok tarafına katılıyorum. Benim burada ki söylemim yada ufaktan eleştirim, Kimse durduk yerde yada kendince doğru bulmadığı bir soru üzerine "yol", "yordam" göstermesin mantığıydı ve o yazıda alıntı yapmadım, Genele hitaptı. 20 yaşını geçmişlere artık bizler akıl verip te yol gösterecek halimiz de yok, Ortak paydamız olan balıkta olmayı hep beraber güle oynaya yaşayacağız. Benim anladığım şey yanlışsa düzeltin lütfen, Buralar dersane değil, Üniversite değil...Kimsede sınıfta çakarım korkusu yada çekincesi yok, Amaç sadece "Amatör balıkçılığı" paylaşmak. Bu paylaşımda da kişiler kendilerine yettiği kadar bilgiyi alacak ve gidip kıyılarda uygulayıp Keyiflenecekler. Zannedersem ki hiçbir hobide paye yoktur, Sadece boş vaktini en güzel şekilde geçirmek ve eğlenmek vardır. Adı üzerinde "hobi" bu. Şu var, Genel konularda "üyeler" fikir beyan edemez, Konu açamaz ve soru soramaz diyorsanız AMENNA. O vakit en ufak bir kelime bile kullanmam ve derim ki buranın bir sahibi varmış, Bizler ise sadece bir nick mişiz. Ama öyle olmadığına inanmak istiyorum, Bu yarınlarımız için çok önemlidir. Bir ara, bir konuya "neden 3 ay, 6 ay önceye teşekkür mesajları yazarlar" diye bir konum olmuştu. Ve hemen tepkiler geldi. Yaptığım açıklamada ise pek çok kişi hak verdiği gibi. Kimse sorgulamamıştı ki, 3 aydır, 6 aydır kıyılarımızda balık yokta, eskiye o yüzden teşekkürler yazılıyor. Kusur etmemişimdir umarım. Şu bilinmeliki benim hiçbir yazımda "ben" yokum, Sadece geleceğe dair serzenişler, kaygılar hakimdir. Bu günde bitti yarını düşünmek lazım. Konuyu başlatan arkadaşım kusura bakmasın. ( konuyu açan arkadaşa saygıdan sebeple konu harici yazılarım silinebilir)
sen akdenize gel..büyük gümüşleri gör.Gümüş büyümez olurmu balıkhanelere gelen gümüşleri görsen eminim fikrin değişecektir..
Evet arkadaşlar tatlı su kefali bunlar kasna da deniliyor en alt soldan 3.sıradaki bıyıklı dereden çıkmış bu balıklar
1 i hariç gerisi tatlı su kefali. yada başka bir isimle kasna. bu balık bulunduğu ortama cindssiyetine ve yaşına göre farklılık gösteriyor. çok karşılaştığım bir balık küçük yaşlarda yüzgeçleri kırmızı değil ama 2 yaşın üzerinde kırmızımsı hal alıyor daha büyük yaşlarda bu renk yine değişiyor. küçükken gümüş balığını andırıyor büyüdükçe sazan a benzemeye başlıyor. amma uzamış muhabbet bu arada
"Yok daha neler?" dedirttirme bana abici. Yerinde olsam konuyu en başından takip edip özellikle Murat abimizin yazısını da bir daha okurdum.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipaket/canlilar/TR_tur_listesi/liste_tatlisubalik.htm Ben okudum bu balıkların karadenize akan çoğu derelerde oldugunu sanıyorum kesinlikle kasna değiller yukarıda verdiğim linkte (levkit diye bir balık var) bende bu balıklar hakkında birkonu açmıştım araştırdğımda levkit olduklarına karar verdim linki inceleyin ve levkit balığı yazıp Google bakabilirsiniz bilgilerinize . (ruttilus firisii nordmann 1840 levkit balığı) Yukleresim.com