maşşallah hatta bundan büyükleri bile var ben 32 cm olanı 0,20 misinayla isparoza atarken yakalamıştım müthiş mücadele veriyor gelirken + çapariyede pek gelmiyor
20 adet kıraça =eşşek istavriti türünün son örneğiydi onuda sen yakalamışın sana nasipmiş yaaaa bay şanslı
Kendileri halk arasında bilindiği adı ile Eşek İstavriti (Sarıkanat diye de bilinir), literatürde geçtiği adı ile Kral balığıdır. İstavrit balıklarının familyasındandır. Yakup Hocamla bir sohbetimizde kendisi aktarmış idi. Buyrun 1 adet de benden
istavrit balıgı famil yası mı??????? ne familyası direkt istavrit işte. tööbe... istavrit uskumru familyasındandır.kendi özel aile adı yoktur. bu balıkta adıyla sanıyla istavrittiryav ru istavrit öldurmeye o kadar alısmısız ki hayvanın aslını görunce şaşırıryoruz buda güzel ülkemin acayipliklerindenbiri işte.
İstavrit balığı familyası demedim iyi okuyun lütfen İstavrit balıklarının familyasından dedim. Ama sen gene de en iyisini bilirsin.
Enozbihasbirinciuye kardeşim http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=10853&page=2&highlight=kral+bal%FDklar%FD bu linkten Kral balıklarının resimlerine bakarsan Caranx rhonchus balığına özellikle dikkatini çekerim, olmadı bu linkten http://www.baliktayiz.com/forum/showpost.php?p=3725&postcount=3 47. Familya : CARANGIDAE (İSTAVRİTLER) de Caranx rhonchus adını göreceksiniz. Anlaşılmayan birşey?
Ha bu arada İstavrit Uskumru familyasından değildir. Uskumrular (SCOMBRIDAE) ayrı bir familyadır. İstavrit öldürmeye alıştığımızdan İstavrit görünce şaşırmak bana biraz garip geldi. Buna şöyle mi desek acaba. Bu boyda istavrit tutmaya alışık olmadığımızdan şaşırıyoruz
[/URL][/IMG][/QUOTE] [/URL][/IMG] KRAL BALIGi[/B] (Caranx crysos) İstavritler[/B] Trachurus trachurus (karagöz istavrit) Trachurus mediterraneus (sarı kuyruk- istavrit) Buda ayni turun besilisi Bence balik Trachurus Mediterraneus tur. Hayvan gayet saglikli beslenmis. Yagli... Bu turun 60 cm'e buyudugu bilinmektedir. Konunun bir bolumu Yakup Ogretmenimin (Karayel) degerli calismasindan tasimadir. Kendisine saygilar sunarim.
lutfen yukarıda yazdıgım ilk istavrit yazısını okuyunuz 1985 basılı oxford universitesi yayınlarından doga ve insan 1. cilt istavrit maddesi; istavrit uskumrugiller familyasından trachurus trachurus adlı balıgın bizdeki yerel ismidir.