arkadaşlar herkeze selam...aranızda olmak çok güzel... ismim murat 1981 ankara doğumluyum.denize uzağım ama tam bir deniz ve balık sevdalısıyım, bu zamana kadar hep akvaryumlarla uğraştım.akvaryumda yetişen balıkların 7 göbek sülalerini sayabilirim ama avcılık konusundada bi o kadar kıt bilgiye sahibim...değerli bilgilerinizden faydalanmak ve sizler gibi doğa ve balık sevdalısı dostlarla aynı forumda bulunmak gerçekten onur verici.herkese sevgiler SAYGILAR MURAT EĞER
oncelikle hosgeldiniz.. ardindan benim bir sorum olucak eger kabul ederseniz benim bir arkadasim baliklarinin yavrularini satarak oldukca guzel miktarda para kazandigini ve kendi harcini rahatca bu yolla cikardigini soyluyordu, acaba mumkun mu??? baliklarin cinsini bilmiyorum,ama bilginize guvenerek genel bir bilgi almak istedim
carioca utku kardeşim (carioca).arkadaşınızın hangi türü beslediği çok önemli.akvaryum balıklarında şu anda en gözde balıklar çiklitlerdir...bunlar genel olarak malawi ve tanganyika gölü balıkları olarak 2'ye ayrılırlar.malawi gölü balıkları sarı prenses,ahli,imparator cinsindeki balıklardır ve damızlık olanların tanesi 10-15 milyon civarıdır.yaklaşık 2-3 cm boyundaki yavrularıda 1 ytl civarıdır.tanganyika gölü balıkları ise frontosa,calvus,tropheus cinsi balıklardır.bu balıkların damızlık olanların fiyatları orjınalliğine göre yaklaşık 50-250 milyon arasında değişir.yavrularıda yaklaşık 20 ytl civarıdır. Arkadaşınızın harclığı ne kadar onu bilmiyorum )))) ama tanganyika gölü balıklarından besliyorsa rahatlıkla o paraları kazanır. malawi gölü balıklarından besliyorsa gece gündüz yatmadan balıkları doğurtturması lazım )))))))) NOT: canlı doğuran ( lepistes,moli vs...) veya labirentliler ( beta, gurami vs..) besliyorsa arkadaşınız açlıktan ölür. 5 kuruş kazanamaz ))) inşallah yardımcı olmuşumdur.saygılar MURAT EĞER
murat sende hoşgeldin digerlerini bilmiyorum ama ben menim makinamdan memnunum araştır istersen shımano markası fiatıda pahalı felan degil 145 ytl
hocam hoşgeldin bende yeniyim ama akvaryum konusu olunca yazdım bende bir ara akvaryuma merak saldım bayaada ilgilendim 200 balığa kadar çıktı beslediğim balıklar sonra üniveriste falan dağıldık yaa....ama çiklit beslemk istiyorum birkaç sorum olcak bu çiklitler başka balıkla yaşamaz değil mi birde gromi ile gördüm bikere ama gromiler büyüktü
Murat hoşgeldin. Herkes bilir akvaryumculukta bir sıralama vardır. hobi ilk maddede başlar son maddede biter. japon - canlı doğuran - malawi - tanganyika - discus - reef - balık avı
Hoşgeldiniz Siz bizim avatarlara aldanmayın Bir protesto o sadece Yoksa çok merhametli yufka yürekli hanımlarız hepimiz
saolun arkadaşlar hoşbulduk....çok güzel ve samimi bi karşılama oldu hepiniz sağ olun var olun...... japon - canlı doğuran - malawi - tanganyika - discus - reef - balık avı QUİXİLVER arkadaşımız böyle bir sıralama yapmış gerçekten anca bu kadar güzel anlatılırdı balık meselesi.... herkese kucaklar dolusu sevgiler saygılar MURAT EĞER