Sanırım çok derinde yada mağara türü bi yerde yaşıyor olsa gerek Ancak kesin 2 tane denmesi bunun labratuar ortamnda yapılmış olmasını düşündürüyor Detaylı bilgi yokmu?? Paylaşım için teşekkürler
Bu ne yahu. Yaratık gibi bişey. Biraz daha küçük olsa kobay farelerine benzetecekdim.. Gerçekden ilginç bir görüntüye sahip, tadı nasıldır acaba?
semendere benziyo cilt renginden ve gözlerinin çok küçük olduğundan karanlik yerde yaşama ihtimali yüksek balik oldugunu zannetmiyorum (sirf belgesel bilgilerimle atiyorum ) çok belgesel seyrediyorumda
valla senin yazdiğini google da arattim sanirim imla hatasi var şu olmasin rosemarinus officinalis,yanliz buda bitkimiş
Öncelikle bu bir balık değil su semenderidir.Dünyada sadece meksikada sulak alanlarda bulunur.Adı axolotl dur.Latince ismi ise ambystoma mexicanumdur.Sadece sulak alanlarda yaşarlar.Karada uzun süre hayatta kalamazlar.Latince ismini google da aratırsanız bu semender hakkında bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.Saygılar.
Arkadaşlar onun bir semender türü olduğunu yazıyordu bir akvaryum sitesinde.Albinosunu bilemem ama normal renklisi Brezilyada bir hayli varmış.
Evrim gecirmekten cok, evrim sürecinde "geriye düsmüs" bir hayvan axolotl. Daha önce gözleri varken, karanlik ortamda yasamaktan islevini kaybetmis. Yine yasadigi ortama uygun olarak gelisen solungaclari da, baliklarda oldugu gibi kapaklarin altinda degil, acikta. Ayrica tüm popülasyonu albino, yani renk pigmentleri yok. Akvaryumda beslenmesi, hatta üretilmesi mümkün.