Bu Bir Kasna Raporudur :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında UBIH tarafından paylaşıldı.

1. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Sabırsızlıkla geçirdiğim üç günün sonunda kasnaların peşine düşebilecek olmam beni heyecanlandırmıştı,Lakin geçen Çarşamba fırsattan istifade gittiğim bir numaralı avlağım cam gibi suyu ile deyim yerinde ise bana at-çek şöleni yaşatmıştı.Bu hevesle Pazar gününü zor getirdim.

Bölge halkından edindiğim biligiye göre gideceğim akarsuyun yukarı kesimlerinde şiddetli sağnak yağışlar olduğu haberini alınca içime kurt düştü,toprak kuru ama küçük sel suları avlağımın suyunu bulandırmış olabilirdi.Pazar sabahı kalktığımda saat 04:30 u gösteriyordu,önceliğim at-çek ile avlanmaktı ama su bulanık ise ne yapacaktım,ne kadar bulanırsa bulansın yemli avlanmak mümkündü,bu düşünce ile biraz solucan çıkartıp,koyuldum yola,su kenarına vardığımda tahmin ettiğim gibi suyun geriden görünüşü hafif bulanıktı ,şevkim biraz kırılmıştı.

Tulum çizmemi giydim balıkçı yeleğinin ceplerini muhtelif yedek malzeme doldurup,biri at-çek diğeri yemli takımı olmak üzere iki takımla park yerimden suya doğru yürüdüm,suya yakından baktığımda bulanıklık görüş mesafesini düşürüyordu, ama bir ihtimal uygun kaşık iş görebilirdi.Balığın yemle alakalı davranışı nasıl olacaktı,suyun hafif bulanması onlarında neşesini kaçırmışmıydı ? ilk olarak yemli takımı yemleyip hafif bir atışla suya gönderdim, 10 dakika süren yer değiştirmeler sonucu kalem şamandıra suyun içinde kaybolmuştu hafif bir tasmalama ile 25 cm lik bir kasna livardaki yerini almıştı. Balık kısmende olsa yeme saldırıyordu,benim aklım at-çek te,denemekten ne çıkar deyip,ateş böceği 2 no lu mepps i takıp başladım suyu taramaya.

Güneş hafif yükselmiş ensemi yakıyordu ve saatler 07.30 u gösteriyordu ve ben yaklaşık 45 dakikadır at-çek yapıyordum ve sadece iki kez vuruş almıştım, kafamdan tekrar yemliye dönsemmi diye düşünürken kamışa hafif bir yüklenme oldu,hafif zorladığımda fena sayılmayacak bir tepki aldım,av öncesi ayarladığım kalamayı bir tık daha gevşettim,zira bu avı kaçırmak istemiyordum,2 dakikalık uğraştan sonra ilk kasna kıyıya yan vermişti ve boyu 30 santim üstü idi.Hevesim iyice artmış,ve gelecek saatlerden ümitliydim,sanırım balık yapacaktı bu su.
    Yaklaşık 1.5 saat daha at-çek sonucu iki adet daha kasna almıştı benim ateşböceği,sıcak artmış ve ben bunalmaya başlamıştım,en iyisi güzel bir söğüt gölgesi bulup 1 saat kadar da yemli avlanıp dönüş yoluna geçerim diye düşündüm,bu düşüncele içindi farklı kaşık ve sahteler deneyerek 45 dakika daha oyalandım ama sonuç sıfırdı.
    En güzel en geniş olta atmaya müsait ilk söğüt gölgesini bulduğumda yemli tezgahını oraya açmıştım,belki ilkindi vaktine kadar güneş alamayacak bir yerdeydi,ama ben o vakte kadar kalamazdım açtım,susuzdum ve en önemlisi çaysızdım tüm bunların yokluğu hafif baş ağrısı yapıyordu.
    Oltayı yemleyip suya saldığımda her 3-5 dakika içinde mutlaka bir vuruş oluyordu ve her seferinde ben balık alıyordum limit altı olanlar ve yarası ağır olmayanları mutlaka en kısa sürede suyuna geri salıyordum,bu şekilde 1 saatlik avlanma sonucu kayda değer 2 kasna ve yarası ağır limite yakın bir kasna ile 3 adet daha kasna livardaki yerini almıştı,artan susuzuluğum,çaysızlığım ve baş ağrısı dönüş yoluna geç diyordu.
    Avlar ve avlaktan kareler sizlerle. Esen kalın

Son düzenleme: 27 Temmuz 2011
  2. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    Güzel Ve Akici Bir Anlatim Olmuş... Hem Avinizin Güzelliği Hemde Bizi Bu Anlatiminizla Avin Içine Dahil Etdiğiniz Için Teşekkür Ediyorum. Baliklarda çok Güzel. Rastgele.

3. okahraman

okahraman

Çok güzel anlatmışsınız. Sanki ben de sizinle birlikte avlanıyormuşum gibi hissettim teşekkürler :)

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sinan kardeş afiyet olsun . bereketli avların olsun..sana tavsiyem kamış ve makineni. yere bırakma.. görüntüsünü almak istiyorsan elde veya dklemesine bir yere yaslayıp çek.. makinen in bir tarafınan incecik mikro bir partikül kaçsa zamanla sorun yaratır..yazık.. bol şans :)

5. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ederim. çok güzel bir av ve çok güzel bir rapor. daha iyi avlar dilerim.

6. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Sinan kardeş çok güzel bir rapor sunumu yapmışsın.Yakaladığın kasnalarda çok güzel,avlağında harika.Ben balığa çıkarken yalnızda olsam mutlaka nevalemi ve emektar siyah çaydanlığımı yanıma alırım.Balığın ağırladığı öğlen saatlerinde nevalemi yerim üzerinede o yörenin suyundan közde demlediğim çayımı içerim üzerinede bir-iki saat kestiririm.Sonra da dinlenmiş dinç bir biçimde akşam balığına çıkarım...rastgele.
    Ha bu arada Muvaffak beyin tesbitlerine katılıyorum.Bencede oltalarımızı yere koymayalım çünkü en ufak bir kum bile zar zor bütçe ayırarak aldığımız makinalarımızı bozabilir...

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Sinan

Av günceni keyfle okudum.Çok güzel anlatmışsın.
    Denizlerin bu kıt günlerinde,raporlarımdada bahsettiğim gibi buralara gelen kardeşlerimi tatlısu avına götürüyorum.
    Hepsi bir daha sırf tatlısu avı için geleceklerini söylediler.

Tatlısu keyfinin yayılması,atçek avının bence en sık yaşanabilmesini sağlamaktadır.
    Böylece levreğe meraklı bir avcı,nokta atışı,balıkla oynama,onu yorma,kalama ayarlarını iyice belleme,nihayet balığın dışarı alınması aşamalarında hakikaten önemli bir mesafe katedecektir.

Devamını dilerim.

Sevgimle kal

8. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Yorum ve temennileriniz için sağolun Kemal ustam.

9. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler sevgiliOkan

10. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Temenni ve Önerileriniz için teşekkürler ustam, Dün yorumunuzu okuduktan sonra,akşam eve varınca ilk işim makinayı söküp temizlemek oldu,açıp baktığımda içine küçük kum tanelerinin girmiş ve dönmenin etkisi ile çeşitli çizikler oluşturmuş olduğunu gördüm. Temizlik ve yağlamadan sonra makinanın dönüş sesi bile değişti.

11. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Hemşerim Ahmet iyi dileklerin için teşekkürler.

12. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Basri ustam yorumun için teşekkürler,Benim tek tatil günüm pazar,genelde pazar günün yarısını balıkta yarısınıda aile birlikte geçirmek durumundayım. Hep cumartesi ve pazar tatil yapabileceğim bir işim olsun isterdim, İşte o zaman küçük semaverimi,demliğimi yanımdan ayırmazdım,tam gün balık sefası yapardım.Maalesef şartlar buna elvermiyor.
    Bir gün emekli olmak nasip olursa ve sağlımız yerinde olursa işte o zaman geniş geniş avlanmanın hayalini kurmaktayım.

13. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Değerli üstadım Değerli yorumların için çok teşekkürler.