Bilmem ki Yakup abi. Az önce temizledim nerdeyse kıyma halindeydi çinekopların midesinden çıkanlar. DNA testinden aşağısı kurtarmaz gibime geliyor. Kıraça olmadığı kesin ama. Kıraçanın derisi o kadar kolay parçalanmaz, eti de çok yumuşak değildir.
Emre Hayvanların içinide inceliyosun bak bakalım ne çıkıcak bende ii gösteren microscop var bakalım istersen
Özellikle temizleme esnasında balığın midesindekileri incelemek çok önemli ipuçları sağlar. Balığın o an neyle beslendiği konusunda en kesin ipucunu bu şekilde edinebilirsiniz. Alın işte, Boğaz kıraçadan yıkılmasına rağmen çinekopların midesinde kıraça yok. Bu durumda kıraçayı yem yapmakta ısrar etmek çok anlamlı olmayacaktır. Tabii hayvana otopsi yapmak herkesin tercihi olmayabilir ama açıkçası benim hoşuma gidiyor. Bazen gerçekten çok ilginç şeyler çıkabiliyor. Mesela 2 yıl öncesi yakaladığım bir tirsinin midesinden plastik boncuklar çıkmıştı
Bende 8-10 sene evvel çinekop Midesinden iğne çıkarmıştım. Tekeye bile denk geldiğim oldu çinkop otopsim sırasında
Vay vay ne cerrahlar varmışda haberimiz yok ne yalan söleyim bende ayıklarken bakıyorum içine iğne vb şeyler varmı diye