Bu da değişik bir av: Pavurya

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Teşekkürler Volkan. Tabii bu kabukluları temizlemek ve pişirmek bir uzmanlık işi. Her kabuklunun da temizleme şekli diğerlerinden farklıdır, örneğin istakoz ve pavurya birbirinden çok farklı gövdeye sahip olan canlılar. Pişirme ve temizleme aşamasında dikkat edilmesi gereken pek çok husus var. Önümüzdeki zamanlarda pişirme imkanı bulduğumda yanımda da fotoğraf çekecek birisi olursa her aşamasının fotoğrafını çekip site arşivine kazandırırız:)

Teşekkürler Ergin, bunlar alışmaya bağlı. Örneğin salyangozun, kurbağa bacağının çok lezzetli olduğu söylenir ancak kültürümüzde bunlar yenmediği için bu yaştan sonra da hayatta ağzıma sürmem. Karidesi, yengeci daha önce yememiş olanlar için de durumun böyle olduğunu düşünüyorum.

Teşekkürler Şennur, raporumu beğenmene sevindim. Denizden çıkanları yemek konusunda Japonlarla boy ölçüşemem ancak kafadanbacaklılar ve kabukluların çoğunu severek yerim:) Evet çok haklısın daha önce de bir pavurya raporu göndermiştim, yılda 2-3 kez yaptığım bir avdır. Pek bilinmeyen bir konu olduğu için pişirmesinden de bahsetmek istedim. Ülkemizde çoğunluk yengeçin sadece makaslarının yendiğini düşünüyor veya yengeç eti adı altında satılan yengeç esansı sıkılmış balık pürelerini, uzak ülkelerden gelen saman gibi ne olduğu belirsiz dondurulmuş şeyleri yiyor. Dünyanın en lezzetli kabukluları bizim sularımızda. Biz ise ya bunların değerini bilmiyoruz, ya da değerini anladıklarımızı hızla toplayıp paraya çevirmeye çalışıyoruz maalesef :(

Teşekkürler Mustafa abi, bilgiler umarım yararlı olmuştur. Selamlar.

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Aret raporunu şimdi okuyabildiğim için tebrik te şimdi geldi kusura bakma.. pavurya da bizim marmara adasında eskiden bolca toplayıp pişirdiğimiz eşsiz lezzetlerdendi, ne yazık ki artık çok azaldı.. ben de yıllardır pavurya avlamıyorum ve yiyemiyorum da.. ben çocukken o kadar boldu ki bunlar anlatamam, benden yaşça büyük kuzenlerim dalıp elle toplarlarlardı pavuryaları, tekbir dalışta elle 4-5 iri pavurya çıkardıklarını bilirim.. akşam gün batarken pavuryalar denizden dışarı taşların üzerine çıkardı, izlenesi bir manzara çıkardı ortaya.. haşlaması çok lezzetli olduğu gibi biz çocukken ateş yakıp kıskaçlarını kızgın teneke üzerinde pişirmeye bayılırdık, hareketli kıskacının içini kurşunla doldurup tel tarak da kolye yapardık :) inşallah nesilleri tehlikeye düşmez bu güzel canlıların..
    Tekrar tebrikler ve afiyet olsun :clap2: