şahsi yorumum şöyle.bende öğrenci olduğum için vakti zamanında 100 tl bütçe ile set yapmak istedim ama anladım ki benim avlak yerlerim av türlerim ve av sıklığım,istanbul boğazı şartlarını göz önüne alarak 100 tl lik bütçeyi 300 e çıkardım.geç oldu güç olmadı.bu hafta 100 tl lik set yapacağına eylül ayında ekim ayında 250-300 liralık bütçeyle bir set yaparsan inan daha memnun olursun.hemde evladiyelik bir setin olmuş olur.ayrıca acemilik zamanımda imrenerek baktığım kamış ve makineleri şu an kullanmak gerçekten zevk veriyor.hani piyasa öyle takımlar varki av yapamasan bile kullanması zevk veriyor senin yerinde olsam bekler bütçemi arttırıp bir evladiyelik shimano takıma sahip olurdum.veya okumada olur.ama inan şimdi bu hafta eline remixon veya sıradan lineaffe kamış geçeceğine iki ay sonra bir shimano bir okuma filan kullanmak sana daha byük haz verecek.kişisel görüşüm böyle,yoruma açığım.
http://www.avdeposu.com.tr/?urun-13535-LINEAFFE-EPX-INFINITY-SURF-KAMISI.html Bende bu markanın Spirit Surf modeli var. Aynı boy, aşağı yukarı özellikleri aynı. Spirit surf biraz daha pahalı. Yalnız sert misina kullanman lazım bu kamışla yoksa vuruşlar iri balık olmadıktan sonra tam hissedilmiyor. Ben Okuma 300 metre misina kullanıyorum ve çok yumuşak olduğundan vuruşları hissedemiyorum. Misinadan memnun değilim değiştireceğim. Başka da bir şikayetim yok. Gayet güzel orta halli kamışlar. Fiyatı : 50 tl bunun. http://www.anadoluavmarketi.com/u-okuma_silvara_pro_svp_55_olta_makInesI-6638.html Surf makina olarak ta bu fena değil. 44 tl gibi. Toplam 94 tl surf olarak işini görecek hemde uzak erim sağlayabilecek bir set olur bence. ********************************************************* Elindeki atçek yapılır mı dediğin makinanın özelliklerine baktım. Atçeke uygun bir makina. Şimdilik idare eder ama çok iri bir balık tutarsan seni yarı yolda bırakır mı bilmiyorum ama mecburen onu kullanacaksın. (İlerde sağlam bir spin makina alırsın.) Spin Kamış Olarak : http://www.anadoluavmarketi.com/u-spro_flashback_spin_s-fiber_15-40_gr_270_m_2dlg_-3172.html Bunu veya bunun gibi özellikleri olan bir kamış boyuna uygun olacaktır. Fiyatı da 41 tl gibi. ***************************************** Genel toplamda 135 tl'ye 2 takımın olur. Elindeki makinayı spin kamışa takarsın bir sorun olmaz. Zaten uzun süre (çok şanslı değilsen) atçek yaparak balık tutamazsın Bu süre zarfında biraz para biriktirir güzel bir spin makina alırsın. Sen sağ, ben selamet
Hocam önerilerin için diline sağlık uğraştırdım seni hakkını helal et.Bu arada kamış olarak fiber kamışlarla carbonların arasındaki fark nedir bunuda bilmek isterim.Ve bu şekilde bir takım alırsam makineye sarmak için hangi marka misina alayım ve diğer takımlarımı yaparkende genelde kullanabileceğim uygun fiyatlı iş görür misina markası hangisidir.
Önemli değil, helal olsun. Sende helal et. Kimin kime hakkı geçiyor belli olmaz. Bu arada ben teknik bilgiden anlamam. Carbon fiber farkı bi ara bi yerlerde geçmişti ama hangi konuda nerde geçti hatırlamıyorum. Carbonun şimşekli havada kullanılmayacağını, tehlike arzedebileceğini biliyorum hepsi o. Benim yaptığım elindeki bütçe bende olsaydı nasıl değerlendirirdimi yazmak oldu. Teknik konuları daha çok Tevfik abi (İsottevfik) bilir. Misina konusunda bulursan Remixson Süper Maxim 0,33 gayet güzel. 10-12 tl civarı 100 metresi. Spin makinana da surf makinana da sarabilirsin. Bulamazsan Oscar falan da idare eder. Sen gene de araştır.