Evet pot deresi.Yalnız deniz tarafına doğru yaklaşırsan dere ağzının yakınları iri kefal yapıyor.İç taraflar sazan balığının mekanları.
Sevgili Kardeşim Burak Bu yörelere göre muhtelif adlarla anılan,yumurtlama mevsiminde aynı alabalıklar gibi ırmak üzerlerine binlercesi bir arada göc eden,Van gölünün İnci Kefalinin aynı familyasından bir balıktır. Yörelere göre,tatlısu sardalyesi,gökce balık,inci diye adlandırılmaktadır.Avı uzun halkasız kamışlarla solucan ve helede sinekle yapılırsa cok randıman alınır.Arada irileri meppsede atlar.Tavası güzel olur. Ben şahsen bunların Van gölü haricindede ilkbahar aylarında bulundukları göllerden karışan ırmağın üstlerine alabalık gibi göc ettiklerine şahit oldum. Sevgilerimle
burak kardeş bu balığı ben 15 sene önce darlık barajında bol miktarda yakalmıştım hatta balığın kafası ve ensesi zımpara gibi pütür pütürdü ama çok lezzetsiz bir balıktı ismini bilmiyorum ama tatlı su saradalyası,gümüş veya kefal olmadığını biliyorum
Pulları çok ufak gözüküyor.. Marmara bölgesindeki inci balıgı alburnus ailesinden biridir. olsa gerek..şahsi kanaatim.dir Not: iddaa etmiyorum........
burakçım turna bence bu balığın lezzetni pek umursamaz direkman dalar çünki benim bildiğim bu balıklar çok hareketliler vede renkleri suda çok güzel parlıyor bence tam turnalık bir yem ama biliyorsunki gölden göle balık taşımak malesef yasak
İyide niye yasak anlamadım,hem bunu yem olarak taşıyorsun,üretmek için değil. Diyeceksinki daha ne saçmalıklar var buda ne ki. Bende ayni şeyi söyledim,beyaz beyaz parlayınca balıklama dalar.
gürol amca haklısın ama lakin kanunlar böyle diyor esas gerekçe ise bir göldeki hastalık bu taşıma yüzünden başka bir göle gitmesinmiş ama bilmiyorlarki göllerin büyük bir bölümü zaten yeraltı sularıyla birbirlerine bağlılar
Sadece hastalık taşımalarıda değil. Oltalarınızdan kurtulan yemliklerin çoğalarak doğal dengeyi bozmalarıda muhtemel. Zor bir olasılık, ama olabilir. Bu yüzden avlaklar arasında canlı yem taşınmamalı bence. Yasak zamanda avlanmamaya özen gösteren bizler bu yasağada uymalıyız.
Ben genelde mantığıma ters gelen yasaklara uymam.Yani sivri zekalı biri bir yasak koydu diye körü körüne uymam.Ama yasak olmayan ve vicdanımı rahatsız edecek olan herşeyede kendim yasak koyarım,bilmem yanlış ,bilmem doğru.
Böyle bir adaşa sahip olduğum için sevindim. Umarım bilgilerinden faydalanma şansım olur Sazan gibi atlamak meselesine gelince; Benimde başkasından duyduğum, ne anlama geldiğini tam anlamasamda zaman zaman kullandığım bir deyimdir Dediğiniz gibi bu deyimin esprisinide Yakup hocamdan bekliyoruz artık Bu arada Lapin ve çırçır ismini ilk defa duyuyorum Ama bir büyüğümüzün dediği gibi Urfa'da oxford vard,, pardon. Konya'da Deniz vardıda bizmi balık türlerini öğrenmedik
Uşaklar ve abilerim öncelikle hepinize teşekkürler. Aslında balığın tanımlaması tam olarak yapılmış. Bizi boşverin ve içimizdeki gizli bilim adamlarını araştırıcıları dikkate alın. İnanın mesajı görsem benim de tanımlamam tam bu şekilde olurdu. Ben büyük ihtimalle yaygın adı inci, söğüt, gümüş olan Alburnus alburnus olduğunu sanıyorum. Bu türün boyu bir karışa kadar olabilir.
Gelemendeki kanallarda bunlardan bol miktarda bulunuyor yakup abi ben küçükken çok yakalamıştım ondan söğüt dedim Ama söğüt yerel adı heralde o konuda tam bir bilgim yok
Cem geçende Taylan ile gittiğimiz gökala kasna vs. seferindeki vs. lerde bu türdendi. Taylan bolca yakalamıştı. Özellikle azmaklarda bol miktarda bulunan bir balık. Ilık derelerde de oldukça bol.