Bu hafta sonu ne yaptık

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Selamlar
    Resimleri yüklerken istediğim boyutlarda yükleyememişim yönetici arkadaşlar zahmet olacak ama büyütürlerse daha iyi görünebilir:)
    Cumartesi günü her zamanki gibi Sabah saat 7,30 da evden çıkıp istikamet kuzgun diyerek düştük yollara.Baraja vardığımızda rüzgarlı bir hava vardı ve olta atmak bayağı bir zordu .Oltayı suya atıyorsun ama elde tutarken sağdan bazen de soldan vuran rüzgar hem bizin dengemizi bozuyor hem de rüzgar oltayı sağa sola savurduğu için ters tarafa asıldığımızdan rüzgar biraz hafifleyince olta asıldığımız tarafa hücum ediyor ve birkaç cılız olan cılız balık vuruşunu bile zar zor fark ediyorduk.Yer deşmeyi düşündüm ve kalktım daha az rüzgar alan bir yere geçtim az sora bizim ballide geldi.O mekanda o kadar<rüzgar yoktu ama az önce beğenmediğim cılız vuruşlardan eser bile yoktu.Hava yavaş yavaş kararmaya başladı yağacak gibi.Toplandık arabanın yanına gittik ve o bölgeyi tamamen terk etme kararı aldık .Bindik arabaya yeni avlak yerimize gittiğimizde saat 1,30 u gösteriyordu.Acıkmıştık hemen semaveri yaktım koydum çayı.Öğlen vakti olduğu için birde namaz kılıp dua edelim belki balık gelir dedik kıldık ve ettik.Sanırım duayı kuvvetli edememişiz ki oltalarda yine iş yok tamamı suya iade edilen birkaç cılız vuruş ve birkaç kaya balığı ile birkaç sazan dan başka bir şey yok.Baktım olmuyor (namazda kıldık ama vermedi mi vermiyor Mevla) şaka bir yana balık tutayım diye namaz kılıyor değilim i aklım başımda olduğu müddetçe terk emiyorum.Her kesede tavsiye ederim.
    Topladım takımı zaten erdemde söylenmeye başlamıştı üşüdüm diye çünkü yağmur yağmış ve hava soğumuştu.Arabaya gittim ve uyudum.Az sonra erdemin gideceğini ifade eden bir takım sözler söylemesi üzerine uyandım.termosta çay vardı içtim birde cigara…O arada telaşlandım çünkü bizi pekte sevemeyen köpekler arabanın etrafında belirdiler.Telefona sarıldım ama ne Nuri nin nede Ahmet in telefonu çekmiyordu.Arabanın içindesin telaş edecek ne var demeyin.Çünkü pek yerinde duramayan Erdem çıkar tek başına gelirse köpekler saldırı endişesi aldı beni.Allahtan 10-15 dk oyalana köpekler uzaklaştı.ve bir yarım saat sonra onlarda geldiler.Ve maalesef sıfır çekmişlerdi.Kuzgundan kalan o günlük hatıra resimleri
    Buda bizimle arası pek iyi olmayan biraz uzak çıkmış köpeklerden biri
    Bu gün Pazar ve gecen sene bayağı bereketli olan gecen kış bizi hem dondurmayan hemde balıksız bırakmayan avlak bölgemize doğru yola çıktık bu sefer ailece bir piknik havasında ve olta atacağız.Gölün kenarına vardığımızda saat 11,30 idi.Bir saat kadar<oltalara hiçbir şey vurmadı.Madem balık yok ve millette acıktı onlara mangal yapıp yedirdik geçtik oltaları başına.bir yarım saat daha bir yoktu ama sonradan vuruşlar artmaya başladı ve yaklaşık 15-20 civarında sadece ben aldım ve yarısından çoğunu boyları küçük olduğundan bazısını ise artık bıkkınlık verdiğinden geri bıraktım.amacım aynalı yada gökkuşağı oltamın hafiften canlandığını gördüm asıldım sanki bir yere takıldı gibi ama baktım yavaştan yukarı geliyor babayı yakaladığımı anladım.Ve balığı az oltayı sararak gördüm.Birden atsam olta kırılabilir hesabı ile atmaktan vazgeçtim.sonra bağıdım senaaaaa kooooş çabuk kepçeyi çıkar dedim.Halbuki balıkçının kepçesi hazır olur değil mi? Geldi kepçeyi açamıyor.oltayı ona verdim ve sudan kaldırmadan öylece beklemesini istedim kepçe hazırdı şimdi yavaş yavaş kaldır dedim kaldırdı ve kepçeye aldım balığı livara koydum hala heyecandan titriyordum.
    Oltayı suya attım yine Bekir balıkları bir iki tane büyük boy aldım baktım artık olmuyor topladım takımı Nuri de as ötede o gelene kadar balıkları temizliyim dedim.küçükleri temizledim.Büyüğe sıra geldi birkaç foto alayımda öyle temizliyim dedim aldım fotoları fotoları alırken ölmüş gibi duruyordu.Şöyle suyun yanında temizliyim yerler kan falan olmasın dedim yatırdım taşın üstüne elime sığmadığı için üzerine hafiften baskı uyguluyordum senmisin uyuyan der gibi bir çırpınışta kendisini suya bıraktı arkasından baka kaldım.yani yakalamak için cılız bir çabam odu amam sanki biri beni engelledi.İçim cız etti balık gitti diye.Sonra fotoğrafını aldım dedim ve kaçtığına da sevindim niye derseniz bilmiyorum garip bir duygu işte yola çıkıştan dönüşe kadar olan resimler…

Bu bizim son cengaver büyümüş ve balığa gidiyor

Son düzenleme: 19 Ağustos 2008
  2. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    devamı
    [​IMG][​IMG]

Son düzenleme: 18 Ağustos 2008
  3. themad2

themad2 Serdar

Resimler bir büyütülsünde yorumumuz yaparız ;)

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

inadına büyütülmüyor. :D :D :D

5. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel av olmuş tebrikler

6. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    mesajını geç gördüm kusura bakma teşekkürler inşallah sizlerede nasip olur hedef aynalı idi onuda bir sonraki hafta aldım raporda var

7. oz58

oz58

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 4 Kg
    Tebrikler. Güzel av olmuş

8. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim