Biz rüyasını görüyoruz bu balığın. Bu arada küçük bir uyarı. Bu balığın amcası dayısı, kardeşi tekrar gelirse sakin ola ki ağzına elinizi sokmayın. Küçük bir not daha; bu balık boyuna göre isim alır. ( Defne- Yaprak - Çinekop - Sarıkanat- Lüfer - Kofana - Sırtıkara şeklinde)
herkese teşekkürler..bende lüfer i öğrendikten sonra ne kadar şanslı olduğumu anladım,bu arada bugün tuttuğum balık kofana sınıfına giriyormuş .balık 42 cm
etrafımda büyükler olduğu zaman,anlatmak çok dinlemek tercihimdir.inanın burda sizler gibi bu işi bilenlerden aldığımız bilgilerin çok faydası oluyor.saygılar..
İlk balığa başladığımda bende lüfere atmış ve zili takıp arkamı döner dönmez yakalnmıştı umarım sonrası benim sonum gibi olmaz Tebrik ederim afiyet olsun
rumelinin, çanakkalenin, karadenizin ve marmaranin ve istanbulun, filburnunun ve asiyanin ve daha bir suru meralarin sultani, hukumdari ve de mutlak hakimi ve diger baliklarin korkulu ruyasi, avcilarin hayali, rakinin soganin ve rokanin kadim dostu, sirtikara oglu kofana oglu LUFER...... bu ara fazla suluman seyrediyom hee farkindayim hafif bi esinlenme olmus lufer tanitimimda. fakat bu balik lufer diye yazan arkadaslara abilere de teessuf ederim. lufer oyle tek kelime 5 harf ile yazilmamali mrsparkle
Lufer anlatilmaz, yasanir... yine de biraz anlatmaya calisalim... Ugruna padisahlarin gumusten olta dokturdugu, bogazdan akin yaptigi zaman Rumeli'ne seferi erteledigi lufer Nice delikanlinin sevdicegini ardinda birakip da oltasi elinde pesinden denize acildigi lufer Siirlere, sarkilara, asklara konu olmus, kendisi bir efsane olmus lufer Kendinden buyuk baliklara saldiran, koca koca palamutlari ikiye bolen lufer Hicbir mahluktan korkmayan, 77 cins baligin korkulu ruyasi, denizlerin sultani lufer Jilet gibi disleri, hircin bakislari, deli deli yuzusu ile kendine hayran eden lufer Ugruna sirkulerin, limitlerin degistigi, amatorun, profesyonelin, bakanligin, kooperatifin birbirine girdigi kiymet bicilmez lufer Uc bes santimi bile oyle kiymetli ki birden ismi degisiverir, lufer avlayan kofana avladim der, cinekop avlayan ise lufer Komurde izgarasi, hele ki yaninda sumakli sogan salatasi ve de Tekirdagi olursa tadina doyum olmaz, lezzetin ve keyfin dorugudur lufer
... hatta soyle demek lazim: Bir balik vardir, bir de lufer vardir. Kalitesine gore sirasi yukselerek giderse mesela; zargan, isparoz, akya, sarpa, sardalya, kefal, gumus, papalina, kolyoz, iskorpit, izmarit, tirsi, hamsi, istavrit, iskarmoz, ceylan, turna, orkinos, palamut, sargoz, istakaroz, karagoz, kupez, uskumru, eskina, mercan, sinarit, cipura, mirmir, tekir, lahoz, dil, kilic, levrek, barbun, kalkan... bunlar avina ve tadina doyum olmayan baliklarimiz... Lufer ise luferdir ... ona basitce balik demek haksizlik olur..
böyle giderse balığı yemekten vazgeçecem .artık balık ta demiyecem .LÜFER ,diyecem.ama sayenizde diğer yorumlarda dahil LÜFER e inanılmaz bir hürmet oluştu .bana lüfer deyince aklıma ilk gelen şey İSTANBUL oluyordu nedense..