Bu Jigging ne iştir...

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında albeton tarafından paylaşıldı.

  1. 35fish

    35fish ibrahim

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    118
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Konunun iyice derinleşip,derinleştikçe de daha çok aydınlanmasına yazdıklarıyla katkıda bulunan tüm arkadaşlara ve Vedat Abayoğlu ustamıza ,katkılarından dolayı çok teşekkürler.

    Bence, konun başlığı da değiştirilirse, bu konuda birşeyler öğrenmek isteyen herkese çok faydalı olabilir.

    Selamlar.
     
  2. albeton

    albeton Ali

    Mesajlar:
    229
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    kötü av yok
    başlığı değiştirmeye gerek yok. bu konuda bir şeyler öğrenmek isteyenler için başlıklar vardır yada isteyen yeni başlık açabilir.
     
  3. Tugay22

    Tugay22 Tugay

    Mesajlar:
    112
    Jigging evet etik değildir eğer tuttuğunuz balığı salmazsanız.

    Ama salarsanız etiktir.

    Neden mi? Jigging taktiği ile avlağınıza hiç bir katkı sağlamadan hiç bir yemleme yapmadan üstelik taktırdığınız meppslerinizle zarar verir ve tuttuğunuz balığı salmaz iseniz tırıvırıdan farkı vardır ama ama etik olduğunu düşünmüyorum. Tırıvırı ayrı bir olaydır suda kaldığı sürece canlıların canını yakar ama sahteler öyle değildir.
     
  4. albeton

    albeton Ali

    Mesajlar:
    229
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    kötü av yok
    jiggingle yakalanıp salınan rapor pek az. insanlar rüyalarındaki balıkları her gittiklerinde yakalamaya başladılar.:( dalyanlar birer birer teknelere çekiliyor,içim kan ağlıyor.
     
    Son düzenleme: 28 Ocak 2011
  5. salmontraud

    salmontraud hasan duman

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    21
    Şehir:
    istanbul
    jig olsun ne olurs aolsun hiç bir olta balığı bitirmez bir denizde bir sene içinde tüm oltacıların tutuğu balığı 1 gırgır 1 günde alır
     
  6. eminertürk

    eminertürk emin ertürk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    427
    Şehir:
    Akhisar
    Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    bu gün bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığım Vedat Abayoğlu ile yaptığım jig avına ait videoya şöyle bir yorum geldi hemen bu konu aklıma geldi paylaşmak istedim


    nalet olsun bıze ya 20 yıldır sarosun karsı yakasındayım bu sene kışında jıggıng takımını da duzdum amaaa ne care ne care bırak jıgggıı kasıkta rapalada bıle daha sınarit yazamadık bırkacam bu işi

    bu mesajdan ben bunu anlarım bi insanda jig takımı olması yada jig tekniği ile avlanması balık yakalayacağına garanti vermiyor olay yine ustalığa düşüyor
     
  7. kale124

    kale124 dursun

    Yaş:
    28
    Mesajlar:
    226
    Şehir:
    istanbul
    vallaha tebrikler konunun en iyi cevabı diyebilirim :) .. şu gırgırlar , ağ atan tüm tekneler gemiler falan bir kalksa ağ yerine oltayla balık tutulsa bakın o zaman denize girebiliyor musunuz valla girdiginiz yerde levrekler kofanalar ayaklarınızı ısırır o derece balık kaynar .. Hemde oltayla tutulan balık daha pahalıya satılır tonlarca satıpta aldıkları parayı 1 kasa balıkla alırlar biraz abartı oldu ama yani daha büyük balıklar tutup lokantalara satarlar .. Diyeceğim şuki jigin zararı yoktur tabi havyarlı büyük balığı avlamadıgın sürece :) bir büyük balıgın aynı cinsi olan ondan küçük balık 10.000 yumurta bırakırsa büyük balık 1.000.000 yumurta bırakır .. belki bu yüzden jig zararlı diyorlardır :eek:
     
  8. Kadir Levrek Peşinde

    Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

    Mesajlar:
    5.239
    Şehir:
    Aksaray
    Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    balığı bitiren balık buluculardır, teknoloji o kadar ilerlediki,balığı buluyorsun topluyorsun,öyle rasgele ağ atıp acaba ne çıkacak diye beklemeler 20 25yıl önce idi

    bu işin çıban başı balık bulucular dır

    jigginde adam boyu kuzuları görüyoruz,çoğunun balık bulucusu var,olmuyanda nadir,
    antalya bölgesin de jigging aldı başını gidiyor,

    ve en önemlisi, bu iş artık hobi olmak dan çıktı ticarete dönüşüyor:mad:

    devlet balık bulucuları yasaklamalı,kullanana çok ağır ceza vermeliki yıllarını versin......
    balık bulucusu olan herkes usta balıkçı...
    eski ustaların pabucu dama atıldı onlar çıkalı belli......
     
    Son düzenleme: 8 Eylül 2011
  9. kale124

    kale124 dursun

    Yaş:
    28
    Mesajlar:
    226
    Şehir:
    istanbul
    katılıyorum abi. ve giriş yapıp ekliyorum ; aslında gırgırı falan geçtik balık bulucular tırıvırıdan beter resmen tekneye takılmış bir denizi kapsayabilecek tırıvırı gibi trolcüler alıyo görüyo sürüo çevirio balıkları ... bide biz boşuna çırpıınıyoruz. Balıklar için doğa için hiçbirşey yapmayıp onu yok etmeye çalışan bir devlet olunca böyle oluyo işte .. biizim denizlerimizde başıboş veriimli bir incir agacına benziyor ama bilmiyorlarki dallarını kırdıklarını ve birdaha yaşama şansının olmayacagını .. hep bana hep bana cocuklarıma birşey kalmasın boşveeeeeer kimin umrunda . :mad:@@
     
  10. __ege__

    __ege__ ege

    Mesajlar:
    192
    Şehir:
    BODRUM
    En İyi Avı:
    teknede 40 metreden spin kamış makine set:) valla:)
    Katılıyorum en azından büyük teknelerde balık bulucu kullanılmamalı adam altta balığı görüyo ağı atıyo tıkk bütün sürü elinde

    Jiggingle ilgili geçen bir video izliyorum adamlar 4 kişi resmen kayıklarında 30-40 tane balık var lagosundan akyasına oha bare 2-3 tane al bu jigging işi de ticarete dökülmüş:((dökülmeseydi o kadar zararlı değildi bence bi kaç balık tutulması) Sonra ne oluyo adamlar tekneden balıkları tutuyo sıra bize gelince kıyıdan günlerce at-çek yapıyoruz geceleri bu iş için uyumuyoruz ama hiç birşey tutamıyoruz(zaten balıkları ağlar ve ticaretçi jigçiler topluyo bize bişey kalmıyor üstüne bide nesiller tehlikeye giriyo:()
     
  11. dentex cem

    dentex cem cem uludinç

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    izmir
    Evet ben derim bu forumdada yakaladıklarımı paylaşmıştım bir ara isterseniz bir göz atın.Hepsini sırtı ile yakaladım.
    Jig olayına gelincede öyle anaç balıkları yakalıyormuş,gelecekte balık popülasyonuna zarar verirmiş hepsi hikaye bir defa eline jigi alan herkesin balık tutabildiğini düşünmeyin o kadarda kolay bir şey değil ikincisi tutulan balıklar o güne kadar en az 5-6 defa yumurtlamış balıkla
    şu araralar işim gereği istanbuldayım sabah akşam Yeşilyurt-Yeşilköy sahilinde köpeğimi gezdiriyorum siz orada kova kova tutulan istavritleri bir görseniz parmak kadar balıklar hiç yumurta bırakmamış daha bu sadece kısa bir yerden örnek bunu tüm marmarada varın siz düşünün ondan sonra jig ile avlananları sorgulayın bakalım hangisi daha zararlı

    Jig denilen avlanma şekli max.6-7 yıldır var ülkemizde eee Bu TRANÇALARI,KOFANALARI,ORFOZLARI,KILIÇLARI jigçilermi bitirmiş acaba?
     
  12. kibrislibalikci

    kibrislibalikci ALI GUL

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    63
    Şehir:
    londra
    Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    Bravo okan en guzel cevabı sen verdin :)
     
  13. Cenani

    Cenani cenani

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1.189
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Jigging ile yakalanan balıkların denize iadesi zor. Çünkü çoğu zaman balık 100 m. ve üstü derinliklerden alındığı için vurgun yiyor. Yani balığı denize geri koysanız bile kurtulma şansı yok.

    Bazen 40-50 m. gibi derinliklerden alınan balıklar hızlı bir şekilde tekrar aynı derinliğe gönderilebilirse o zaman belki ama dediğim gibi 400 metrelerden balıklar alınıyor. Balık çoğu zaman tekneye çıktığında patlamış oluyor.
     
  14. ilkdefa

    ilkdefa Halil Yucel CANAN

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 16000-CEDROS KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    47 KG AKYA
    evet evet ben ce siz derinlere dalmışsınız :) trol - trata - tup - gaz - balon vb. av'lanan kankılerınıze soyleyın etık katlıamı bıraksınlar ılk olarak... her spor av da olduğu gıbı sınırları aşmak etik değildir,,,, kara av ında takozsuz av yapmak 2 lımıtı 10 yapmak bu bıtırır olayı ... gene de duşunce özgurluğu sizdeki ne diyelim etıklık sınırı yok ..:)
     
  15. 29519

    29519

    Mesajlar:
    1.340
    Akdeniz kıyılarında jigging yöntemi ile 10 - 20 arası balık alındığını ve hiçbirisinin salınmadığını öğrenince yine yeniden soğudum.
    Aslında olay jigde de değilde sanki balık bulucularda. Bul taşı sal üstüne jigi yoksa balık git başka kayaya tamamdır işte.
    Bence jig den ziyade balık bulucular yasaklansın herkes taşını dipten iskandil sallayarak bulsun, işte o zaman balık yatakları korunur.
    Jigging yorucu bir iş olmasına ise adamlar bir tane yakalamasın kalp krizi geçirene fıtık olana kadar jig yaparlar yaw ne yoruculuğu diye cevap vermek istiyorum.
     
  16. dentex cem

    dentex cem cem uludinç

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    izmir
    Kimmiş acaba bu jig ile 10-20 balık avlayabilenler merak ettim doğrusu
    bu kadar kolaymıymış bu iş

    Hayatında Jig kamışını eline almamış kişiler sanırım sallıyor bu palavraları

    Yaklaşık 12 yıldır sırtı ile 3-4 senedirde Jig ile balık avlamayıda dahil ettik avlanma şekillerimize her balığa mutlaka en az 2 kişi gideriz bu güne kadar 3 bilemedin 4 taneden fazla balık tutmuşluğumuz yoktur.
    Öyle 10-20 balık tam palavra ne öyle balık var nede o işe kol dayanır.

    Jig ile avlanma derinliği meraya göre değişir20-30 metreden balık tutanda olmuştur 150 metredende ama ortalama 60-100 metrelerde avlanılır öyle 300 metreler 400 metrelerde değil yani.

    Fish finderlara gelince yaptıkları tek iş dip yapısını ve derinliği göstermektir ben ekrandan balığı gördüm hemen üstüne attım yakaladım diyende sallamasın gördüğün balık aşağıda seni beklemiyor yok böyle birşey.

    Lütfen herkes bildiği denediği gördüğü konularda eleştiride bulunsun
    ben hayatımda kıyı balıkçılığı hiç yapmadım yaklaşık 30 senedir tekne ile balık avına giderim o yüzden kıyı balıkçılığı hakkında atıp tutmam çünkü bilmem.

    Sadece şu anda işim gereği bir süre İstanbul Yeşilyurttayım her sabah ve her akşam Yeşilyurt-Yeşilköy sahilinde yürüyüş yapıyorum kıyı balıkçılarının tuttukları kıraçaları (istavritin küçüğü) görüyorum eğer Jig ile avlanmak etik değil diye eleştiriliyorsa bunlar kesin CEHENNEMLİK vallahi;
    hayatında yumurta dahi dökmemiş balıkları kova dolusu tutmak başka bir şekilde ifade edilemez o zaman.

    Gerek sırtı gerekse Jig avcılığımda 1kg.dan küçük balıkları asla va asla tekneye almam ve aldırmam dolayısı ile zaten tutulan balıklar o güne kadar milyonlarca yumurta dökmüşlerdir ve bununda popülasyona hiçbir zararı yoktur.

    Sizlere tuttuğum balıklardan birkaç örnek gönderiyorum umarım ne demek istediğimi ve boş konuşmadığımı anlarsınız.Saygılarımla

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. Cenani

    Cenani cenani

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1.189
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Çünkü çoğu zaman balık 100 m. ve üstü derinliklerden alındığı için vurgun yiyor. Yani balığı denize geri koysanız bile kurtulma şansı yok.

    Demiştim. 400 m gibi derinliklerde jig yapanlarda var, yok değil.

    100 metreden aldığınız balığın yaşama şansı var mı? Yani denize tekrar yollarsanız.

    Bu arada hayatımda jig avcılığı yapmadım, ama bu konuda Türkiye'de çok tanınan bir firmanın sahibiyle ve aynı zamanda da kendisi Jigging yaparak avlanır, bu konu hakkında çok konuşmuşluğum vardır.

    Kendisinin tabiriyle "Derinden balık aldın mı o teknede kalır. Şansı yok."
     
  18. Eren Yılmaz ÇABUK

    Eren Yılmaz ÇABUK Eren Yılmaz ÇABUK

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    85
    Şehir:
    Fethiye
    Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Derinden gelen balıkların hava kesesinin iğne ile delinerek geri salındığını bir kaç defa gördüm ancak avlanılan derinlik 200-300 metre değildi tabiki. 100 metreye kadar avlanılan balıkların geri bırakılabileceğini düşünüyorum.