Arkadaşım bir olay anlattı buradaki barajın çevresinde köyler var .Köydeki vatandaşlar sazanların yumurta dökme zamanı baraj kenarına gelip tüfekle kıyıya gelen sazanları (çok iri) olanlarını vurduklarını anlattı bu nasıl mantık bu insanlar nasıl eğitilecek!!!!!
O arkadaşlar kara ve su avcılığını birleştirip yeni bir boyut kazandırmışlar.Hem kutluyor hemde kınıyorum..
ne yazıkki büyük çoğunluk av demeye dilim varmıyor, buna benzer uygulamaları hiç teretdütsüz uygulamaktan çekinmiyor.
tatlı su avcılığını iyi bilmem ama şimddi yazınızı okudum benimde buna benzer bir olay başıma gelebilirdi tatlı su avı yapan bir arkadaş bana gel seni ava götüreyim falan diyordu bende ona nasıl takım yapabilirim falan sordum oda bana gerek yok bende bir şiş var balıklar kıyıya kadar geliyor zaten bende şişle topluyorum dedi bende ben öyle balık tutmam dedim işimde çıktı zaten gitmedim belkide o balıklarında yumurtlama zamanı idi bilemiyorum
Bunlarda birşeymi,önce sazlığı uygun ağ ile çevirirsin sonra sazın içine girer yakar ve kaçarsın yangından ürken balıklar doğruca ağa çarpar.Bu her sene böyle olur görevli memurlar geldiğindede zaten iş bitmiş olur. Evet o balık yakalanmış olur, sazlarda seneye büyür,balıklarda tekrar gelir ama ölen su kuşları ve bilumum canlıları hiç kimse yerine koyamaz.Samsun bafra balık gölleri Şu an tüm yıl boyunca olta ile balık tutmak bile yasak.Sevgiler.
Zaten yapmadıkları bi bu kalmıştı onuda yapmışlar. Bizim Türk milleti ne zaman akıllanacak ben anlamıyorum. O insanları şiddetle kınıyorum.