Yer:İstanbul Hava:güneşli rüzgarlı Kullanılan yem olta:dip oltası,mısır,hamur Uzun bir süredir göremedigim ve hasta bir balık sevdalısı olan bir arkadaşımla karşılaştım sohbet muhabbet derken söz döndü dolaştı balık avına geldi. Balık avı muhabbeti iyice koyulaştı arkadaş illa bu hafta sonu balıga gidelim diye tutturdu.Bende tabi konu balık olunca fazla direnmedim olur dedim haftasonu gitmek için sözleştik. Fakat bir problem vardı arkadaş sıkı bir sazan avcısıydı bu yüzden sazana gitmek istiyordu bense tabiki turna balıgı avına arkadaşın çok ısrar etmesinde dolayı fazla istekli olmasamda sazana gitmeye karar verdik Pazar sabahı saat 04:30 gibi malzemeleri araca yükleyip avlaga dogru yola koyulduk yaklaşık 40 dakikalık bir yolculuktan sonra avlaga vardık arkadaşın kimsenin bilmedigi dedigi avlakta neredeyse olta atacak yer yoktu. Pek iyi elverişli olmasada kendimize bir yer bulduk ufak bir yemleme yaptıktan sonra oltalarımızı göle fırlattık zillerimizi takıp beklemeye koyulduk. Yaklaşık 2 saat hiçbir vuruş olmadı yemleri kontrol etmek için çektigimiz tüm oltaların dipteki otlara takıldıgını farkkettik yani oltaları attıgımız bölge komple otluktu(demekki bu yüzden burası boş kalmış)çektigimiz tüm oltaları biraz daha açıga otluk bölgenin biraz ilerisene dogru attık beklemeye koyulduk fakat beklenen vuruş birtürlü gelmiyordu. İyice bozulan moraller bir oltadan gelen zil sesiyle biraz olsun düzeldi hemen oltanın başına gidip sarmaya başladım kısa bir mücadelenin ardından çıkan sazan malasef limit altı bir aynalıydı fazla hasar görmeden tekrar göle iade edildi. Sonra diger oltalarada vuruşlar geldi fakat hep limit altı ufak aynalı sazanlardı birtürlü beklenen büyük sazan vuruşu alamadık yem degiştirdik takım degiştirdik herşeyi denedik hep ufak aynalı sazanlar geldi ve göle iade edildi. Birde bunların üzerine göle ağ atanları görünce iyice sinirlendik neden ağ atıyorsunuz yasak degilmi diye sordugum arkadaşın verdigi cevapta çok enteresan ‘’ben atmasam başkası atacak o yüzden birader’’ sanki gölün balıgımı bitecek diyede ekledi. Bitmez kardeş istersen 1000 metre daha getir onuda at gölün dibinde balık kaynagı var oradan devamlı balık çıkıyor sen hiç tasalanma mahalleye çuval çuval götür hepsini ben yakaladım diye hava at olurmu dedim. Bu sözlerin üzerine adam dalgamı geçiyorsun birader diye hiddetlendi bende yok canım ne dalgası sen bana gölde balık bitmez dedinya bende sana nasıl bitmeyecegini anlatıyorum hatta biraz önce jandarmayı aradım devamınıda onlar gelince anlatacak diye ekledim biran afallayan adam ne jandarması neden aradın diye çıkışmaya çalıştı bende lafı hemen yapıştırdım ‘’ben aramasam başkası arayacak o yüzden birader’’ neye ugradını anlamayan şaşkınlıkla ve afallamayla bir şey diyemeyen arkadaş hemen arkadaşlarının yanına giderek acelece ağları toplamaya başladı. Yanımdaki arkadaş yahu sen ne yaptın adam eşşekten düşmüşe döndü valla senden korkulur hem sen hangi ara jandarmayı aradınki diye sordu ;bende ne jandarması hangi jandarma yok öyle bir şey ama bu yöntemle birçok ağcıyı korkutup ağları toplatıyorum dedim arkadaşın attıgı kahkahaları görmelisiniz. Daha sonra baktık olacak gibi degil avda hiç tat tuz yok balıkta yok zaten günü sonlandırıp malzemeleri araca yükleyip tabi çöplerimizide toplayarak avlaktan ayrıldık iade edilen aynalılardan birkaçı
İyi bir zeka kıvraklığıyla işletmişsin o varlığı helal olsun abi. Ayrıca küçük balıkları da salmanızdan dolayı tebrik ederim. Rastgele.
O aynalıların salındığında yüzüp gidişi yok mu adamı bitiriyor Mesut abi , trofe olmasa da güzel bir av yapmışsın saldığın balıklar için de ayrı tebrik,bir de şu var ki ben de buna çok benzer bir gölde avlanıyorum ve inan düz kamış ve mantarlı bir oltayla dibe takılma derdi de olmadan bu güzelliklerden onlarca tutabilirsin Dip oltalarını attıktan sonra can sıkıntısı olmasın diye güzel oluyor, balıkları yaralamamak şartıyla tabi,tekrar tebrikler abi,daha büyükleri de rastgelsin!!
Mesut temiz hava bol gıda ve kurtarılmış onca sazancık tebrikler kardeşim bundan daha güzel bir gün daha geçiremezdin
Güzel bir gün geçirmişsiniz sanırım en güzelide bu olsa gerek. balıklar gerçektende ufakmış ve davranışınız ve doğa bilinciniz için teşekkürler.
Paylasımınız ve duyarlılıgınız icin tesekkurler mesut abi.Raporu okurken "ben aramasam başkası arayacak o yüzden birader" lafına cok guldum abi. O adamların yüz ifadelerini gercekten gormek isterdim güzel taktik bir dahakine bende uygulayacagım tesekkurler..
Mesut yaklaşık iki yıldır güzel raporlarını beğeni ile takip ederim.Fakat benim nezdimde sen gerçek bir TURNA avcısısın sazan raporu bana göre biraz yaban geldi... Yinede güzel davranışın ve suya iade ettiğin aynalılar için teşekkürler..
Selam usta ben yasin sesinle tanışmak nasip olmadı ama uzuuuun zamandır turna raporlarını takip ediyorum hatta ve hatta okumadığım raporun yok. Kıyıdan avlandığın için beni okadar gaza getirdindi herhafta balığa gitmeye başladım. Neden rapor etmedin dersen daha limit üstü alamadımda Aynı zamanda senin davranışdan dolayı kutlarım iyide kurtarmışsın. Ama aynı davranışı bu hafta cumartesi akpınar tarafında bende yaptım olan kamışıma oldu. Tartışma esnasında muhterem sahışlar bilerek üzerine baştı. Sonuç olarak ağ attırmadık kamışda buna değdi
Duyarlılığınız için çok tesekkkür ederrim Mesut Bey. ayrıca hazır cevaplarınıza da hayran kaldım. Bizim koyde de bundan 7-8yıl once baraj yapıldı. bizde oraya aynalı sazan saldık ve bu sazanlar üredi orada balık avlıyorduk. ama son iki yıldır "israil sazanı" istilası var. yaklasık 10gün once dayım avlanmaya gitmiş. tuttuğu 98 balıktan sadece 2 tanesi aynalı sazanmış. onlarıda göle iade etmiş. eskiden kenarlarda aynalı sazan yavrularını görürdük kenarlarda ama şimdi onlardan eser yok. İyi tarafı şu ki; hala daha aynalı sazan trofeleri yaşıyor ve sürüler halınde geziyorlar. onlar yumurta bırakmaya devam eder ama o yumurtalar çıkarmı bilinmez tabi. bu israil sazanı illetinden kurtulmanın yolu var mı acaba?
Aynalı sazan yavrularını hep merak ediyordum. Gerçektende büyüklerinin tıpatıp aynısı.. Teşekkürler Mesut ağcılara ağ attırmadığın için ve de küçük aynalıları saldığın için. Nice trofeler sana olsun
mesut kardeş, ben de diğer arkadaşlar gibi seni canı gönülden tebrik ediyorum. umarım bu duyarlılık tüm balık meraklılarınına güzel bir örnek olur.
Mesut abı ellerıne gozlerıne dusuncelerıne saglık.Ama jandarmayı gercekten arasaydın daha makbule gecerdı.o gun tutamadılar fakat senın olmadııgn baska gun yıne aynı seyı yapmaya devam ederler.Kucuk aynalılarda cok yakısıklı gorunuyor.ınslahh baska zamn onların dedelerı nasıp olur sana.
mesut bey tebrik ederim. siz bir kahramansınız sizi günün kahramanı ilan ediyorum sportif balıkçılığı hakkıyla cesurca icra ediyorsunuz. kurtardığınız ve geri saldığınız limit altı balıklar için teşekkürler.
mesut arkadaşım bu duyarlı davranışınndan dolayı teşekkür ederim adamların yüzünü görmek isterdim valla helal olsun sana be balıklarda küçükmük gerçekten saygılarımla inşallah güzel trofeler çekersin arkadaşım
Mesut abicim tebrik ediyorum adamı mat etmişsin! Bu aslında sürekli karşılaştıgımız gerçek ama kimsenin görmediği bir olay. Görmek istemediği bir durum! bazı balıkçıların silahlı gezdikleri, alkolünde etkisi ile uyaranları yaraladıklarını öğrendim. Jandarma gelene kadar kaçıyolar. Ne olacak halımız bilmem ki