bu kez turna degil aynalı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Avlak:Çiftalan/K.burgaz
    Kulanılan yem:Yaylı dip oltası(küspeli hamur,mısır),şamandıralı takım
    Hava:Açık güneşli

AVIN HİKAYESİ

Epey bir süredir aracım hasarlı oldugundan ava gidemiyordum,dün akşam arkadaşlar çok ısrar edince uzun zamandır gitmedigim sazan avına gitmeye karar verdik.
    Bütün hazırlıkları tamamlayıp saat 01:00 gibi yola çıktık.Avlak alanımıza vardıgımızda öyle bir kalabalık vardıki inanın çok şasırdım zar zor pekde iyi olmayan bir yer bulabildik çünkü göl öyle çekilmiş ve otlanmıştiki olta atacak yer kısıtlıydı.
    Ufak bir yemleme yaptıktan sonra oltalarıımızı hazırlayıp gölün karanlık sularına dogru attık, yaklaşık bir buçuk saat hiçbir vuruş olmadı oltaları kontrol edip yeniden yemledim ve beklenen vuruş yarım saat sonra geldi zilin sesi karanlıgı inletiyordu hemen oltayı elime aldım ve sarmaya başladım evet oltada balık vardı kısa bir mücdelenin ardından balıgı kıyıya aldım fakan limit altı bir aynalıydı
    gelen tekrar suya iade edildi.
    Bu aynalıdan sonra epey bir süre vuruş olmadı bu arada ben biraz kestirdim
    saat 04:30 gibi uyandım oltaları tekrar kontrol edip yemledim yaklaşlık onbeş dakika sonra zil ötmeye başladı hemen koşarak oltayı elime aldım ve sarmaya başladım evet ötekinden daha agır geliyordu balık ;bu ötekinden daha mücadeleci çıktı ve otların içine girerek oltayı buraya taktı beni biraz ugraştırdı fakat sonunda kıyıya aldım limit altımı üstümü diye epey bir tereddüt ettim sonunda limitler dahilinde bir sazan olduguna karar verdim metre yoktu çünkü yanımda (evde hemen ölçtüm 29 cm geldi)
    Tekrar oltayı yemleyip suya attım diger oltalarıda kontrol edip atarken birtanesi 3-4 metre ilerime biryere düştü tam otların arasına buda burda kalsın kısmet dedim
    Ve ilginçtir ikinci ve büyük aynalı bu oltaya vurdu mesefa yakın oldugu için kısa bir mücadele ardından kıyıya aldım (bunuda ölçtüm 35 cm geldi)
    Bu günün son aynalısı oldu saat 09:00 kadar hiç vuruş olmadı bizde malzemelerimizi toplayıp etraftaki çöplerimizi posete doldurup avlak alanından ayrıldık
    Uzun bir aradan sonra gittigim sazan avından çok verimli olmasada yinede boş dönmedik herhalde bundan sonra sık sık gidecegim sazana
    Hoşcakalın

RESİMLER

2. 10ur_22

10ur_22 Onur

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    6 kg sudak 5kg yayın 9 kg aynalı sazan
    av çok verimli olmasa güsel bi gün geçirmişiniz abi elerine sağlık :)

3. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    paylaşım için teşekkürler..

4. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    guzel bi av raporu ama sazanlar limit alti gibi

5. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    balıklar limit altı degil rapora yazdım boylarını

6. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    baliklar limit alti degil demissiniz ama 29 cm geldigini yazmissiniz raporunuzda oysa sirkülerde sazan limiti 30 cm deniyor
    30 cm limiti bilene bence ve uluslar arasi balikcilik kanunlarinda bilene sacma bi limit
    nedenine gelince uluslar arasi kanunlara gore bir balik avlanmadan önce bir defa soyunun devami icin yavrulamasi gerekir buda sazanda 35 cm denk geliyor
    yani sizin avladiginiz baliklar daha yavru sinifina giriyor o yuzden ileriki yillarda bu yakaladiginiz sazanlar i bilene goremezssiniz sürdürebilir avcilik icin her balikcinin balik malzemelerini arastirdigi kadar baliklarida arastirip onun hakkinda bilgi edinmesi ve her balikcininda kendi avlagini korumasi gerekir
    avrupada sazanlar eti icin degil trofe icin avlanir ama sizler bu sekilde av yaptiginiz surece o sularda birakin trofe yakalayip birakmayi sazan bile goremezssiniz yakin bir zamanda
    umarim bu yazdiklarim yanlis anlasilmaz bi hatam olduysa affola ama sunuda bilinki bu yapmis oldugum elestiri yine sizin avlaklariniz icin saygilarimla

Son düzenleme: 17 Ağustos 2008
  7. azdiha

azdiha MEHMET BİLGİN

Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    dağ alası 35 cm
    %5 küçüklerine de izin verilir diyor sirküler sanırım. Yani 30*0.95=28,5 < 29 kabul bence:D

Ayrıca bir konuda merakım var. Tüm hayvanlar için yaşı büyük olanlar ANAÇ seçilir yani korunur. Ama balıklar için büyüğünü yakalamak güzel ve zararsız oluyor. Ben bunu anlayamadım. Şimdi 20kg lık bir sazan mı daha verimli soyu devam ettirir yoksa 35 cm olan mı? 20 kg olanmı zor şartlara dayanır 35 cm olan mı.

Bence en büyüklerini soyu devam için gölete tekrar salmalı limit üstü küçüklerini almalı. Bir gölette 20 kg üstü kaç balık olur. O kiloya kaç yılda gelir onu yakalamak.., bence yazık olur. Gençlerden yakalayın haa büyük gelirse geri salın. zaten yakalamakla alacağınız zevki almış ve reklamı yapmış olursunuz. Amaç balık yemekse küçükler daha leziz olmalı. Koyun/kuzu misali. Genç olan lezzetlidir.:D

8. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    evet bu konuda yanildigimi kabul ediyorum limiti 30 olarak biliyordum ben yurt disindayim o yuzden hedeften sasmisim biraz
    ayrica kucuk buyuk balik olayina gelince kucugu birakmazsan buyugu zaten yakalayamazsin
    balik avini asmis bir insan zaten baligin buyugunu yakalamaya ugrasir trofe icin cabalar yakaladiginida resimler salar
    balik avinda cesitli evrimler vardir avci ve trofe avciligi gibi trofe avcisi zaten baligi yemek icin tutmaz bu konular uzun insallah baska bir zaman tartisiriz hepinize iyi geceler

9. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel kardeşim ben zaten limit altı sirkülere uymayan bir avı buradan paylaşmam beni bu sitede tanıyan tanır
    bu konularda polemige girmek istemedigimden özellikle boylarını raporuma yazdım ama yinede polemik konusu olmuş

10. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Paylaşım için teşekkürler

11. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Herşeye rağmen o heyecanı yaşamışsın.tebrikler Mesut kardeş.

12. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    mesut tebrikler kardeş güzel bir gün geçirmiş ve ufakta olsa limitlere uygun balık tutmayı başarabilmişsin:)
    (balıklar limitlere uygundur salıp salmamak avcının kendi kararıdır);)

13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güzel av olmuş Mesut abi tebrikler,bu gölleri biliyorum, ekmeğe bile geliyor aynalılar sezon kapanmadan biz de gidebiliriz inş..

14. oz58

oz58

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 4 Kg
    Paylaşım için tşk.

15. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı: