Bu makine neden bu kadar pahalı? (Sadece meraktan soruyorum)

Konu, 'Makineler' kısmında UmutAltan tarafından paylaşıldı.

1. mertoralar

mertoralar Mert

2. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
  3. mertoralar

mertoralar Mert

neyse hocam tamam bravo,aferim

4. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Estağfurllah hocam sanırım ben uzattım kusura bakmayın.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    foruma '' balık avına yeni başaldım löyle hesaplı ögrenci işi orta karar bi makina tavsiye lütfen '' diye yazan arkadaşlara bu linki kopyalıycaksın pcyi falan kapatıp direk çöpe atacak :laughing: reeling

6. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Makineyi elinize alıp,incelediğiniz de '' Param olsa alırdım '' diyeceğinizden şüpheniz olmasın ;)

Linkte yazan özelliklere ek olarak turda 142 cm misina sarıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

200 metreden 140 tur da takım yukarıda ;)

Rastgelsin.

7. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    bence bu paraları hakeden materyaller değil bunlar fakat nadide ürünler olması, bu işin son noktası olması ve pekte alternatifin olmayışı(rekabetin pek hakim olmadığı bir ürün grubu) etiketlerine bu rakamların yazılmasına vesile oluyor. iyi bir mühendislik ve bir 4 eksen cnc makinasıyla çıkarılabilecek birşey. teknoloji çok gelişti, metal işlemek bu kadar külfetli olmasa gerek, bu rakamlara 9,9hp motor alınıyor, ki çok daha komplike bir sistem. tamam arge vs. bir ton emek harcanıyor böyle birşeyin ortaya çıkması için ama uzay çağında yaşıyoruz artık, bedeli bu kadar yüksek olmamalı :)

8. furunotr

furunotr Haluk

Bu makinalarda kullanılan materyaller alüminyum, çelik, sarı gibi basit materyallerden oluşmuyor; elbet bu malzemeler de kullanılıyor ancak çok özelleştirilmiş biçimde; mesela duraliminyum kullanılıyor bazı yerlerde; Shimano üst düzey makinaların kafası da alüminyum ama kütükten soğuk dövme yöntemi ile üretiliyor... Ayrıca magnezyum, titanyum, zirkonyum gibi malzemeler ve bunların yüksek teknoloji ile işlenmeleri de sözkonusu... Elbet seramik gibi farklı malzemeleri de unutmamak gerek; bu da tabak çanak yapımında kullanılan seramik değil tabii ki... Bu malzemelerin özellikleri ve işleniş biçimleri için gereken yüksek teknoloji ve maliyetler, ayrıca her üreticinin bu tip ürünleri tezgahından çıkaramaması gibi faktörler ve belki markadan dolayı da bu farklılıklar oluşuyor... Ancak piyasadaaki diğer makinalar ile kıyasladığınızda bu rakamlar kesinlikle normal; tabii yurtdışı rakamları...

9. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Birde üzerine arge maliyetlerini ekleyin.