Yok ( 700 küsür kimse bakmış ama kimse cevap yazmamış ben yazıyım dedim.) Ama ilginç bi şeye benziyor. Değerlendirmeye almak lazım.
Bu konudaki görüşlerim: Sistem, özel bir şamandra ile bu şamandra üzerinde bulunan küçük bir esnek kamıştan oluşuyor. Şamandra özelliği gereği dengeyi sağlayarak kamışın durması gerektiği gibi durmasını sağlıyor. Misinamız kamışın ucundan suya iniyor. Yem de su üzerinde yüzer durumda bulunuyor. Sistem, aynı anda üç işlevi yerine getiriyor: Yemi yüzeyde tutuyor, yemi şamandradan bir miktar uzakta tutuyor, balığın vuruşuna karşı oltanın anında tepki vermesini sağlıyor. Bence sığ yerlerde veya tabanı otlu olup balığın yüzeye yakın gezdiği yerlerde işe yarayabilir bu sistem.
Orjinal bir yöntem Videolara da bakıldığı zaman orjinal bir yöntenm gibi görünüyor ama fiyatı çok pahalı bence bu yöntem bildiğimiz mantar, bisiklet jantı ve uygun ağırlıklarla aynen uygulanabilir....
benim indirmiş olduğum videolarımın arasında var üstünde bulunan esnek tel sayesinde vurup vurmadığını anlıyorsun.