Bu olay sizce doğru mu ?

Konu, 'Genel Konular' kısmında babacakka tarafından paylaşıldı.

1. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Şimdi ofisten dışarı bakıp denizi izliyordum.Malesef bugün İzmir de orman yangını çıktı.Yerini şu an için tam olarak bilmiyorum ama Manisa tarafı.Ve şehre resmen kül yağıyor ve gökyüzü duman yüzünden kapalı bile sayılabilir.Allah orada söndürmek için uğraşanlara yardım etsin.Benim merak ettiğim olay ise şu ; Denizden orman yangını için su alan uçakları görünce aklıma geldi. Bir Akdeniz ülkesinde (Yanlış hatırlamıyorsam Yunanistan ) orman yangını çıkıyor ve ekipler yangın sonrası yanmış alanda bir ceset buluyorlar.Araştırmalardan sonra yanmış cesedin o bölgede suda avlanmakta olan bir avcıya ait olduğu ortaya çıkıyor.Avcının nasıl oraya geldiğini ise yangını söndürmek için su almaya gelen helikopterin avcıyı suyla beraber aldığını ve yangının ortasına bıraktığı şeklinde açıklıyorlar.Bana biraz uydurma gibi gelmişti.Ne yalan söyliyeyim; bazen dalarken dışardan bir ses duysam aklıma bu hikaye gelir ve kendimi o avcının yerine koyarım.Düşünsenize agoşona yatmış balığı almışsınız ve tam o anda bir karanlık..offf Allah korusun..Sizce bu olay doğru mu yoksa bir şehir efsanesi mi ?? Ne dersiniz ??

2. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta

Bu olay doğru malesef ve çok dramatik bir ölüm:(

3. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    evet doğru , ölüm her yerde yakalayabilir insanı

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bu olay tv de haberlerde çıkmıştı radyo D'de sabah haberlerinde dinlemiştim tahminimce doğrudur

5. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Helikopter olayı doğru olabilir ama uçak almış diyenler duydum bu saçma uçaklar su alırken açtıkları bölüm su damacanalarının altı kadardır. 7 deniz mili hızla 15sn içinde bütün tankını doldurur.

6. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bu olay dogrudur. Fakat olayYunanistanda degil, Amerikada gecmistir aslen. Basrolunu Tom Cruise 'un oynadigi Manolya adli filmin baslangic sahnesinde guzelce islenmistir. Manolya filmi aslinda hayatin rastlantisal olmadigini ve olmaz denilenin olabilecegini ve bunun icersinde insanin cok zor anlayabilecegi bir kurguyu kisaca , kaderi analiz etmektedir. Bu olayin daha dramatik bir yonu vardir. Balik adamla, rastgele denizden su cekip onun olumune sebep olacak pilot bu olaydan bir gun once bir barda tanismis, arkadas olmus, muhabbet etmislerdir.Olay ortaya cikip olenin kimligi aciklaninca, olayin akillara durgunluk veren trajik yuzunu kavrayan pilotta , bu durumu kaldiramiyarak intihar etdi.

Manolya ilginc bir filim. Izlemedinizse mutlaka seyredin...

7. çok feci birsey ya :(

8. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Abi bu filmi merak ettim ne yapıp edip izlicem.:eek:

9. kuatele

kuatele ARİF

Favori Kamış:
    Surf Casting
    En İyi Avı:
    Levrek 4800 KG--Mırmır 850 gr
    bence olay efsaneden baska bişe degil hatta discovery channel de Mythbusters adlı bir program var ve programda bu olayda işlendi.yanlız uçak degil de helikoptermiş.helikopter denizden veya gölden su almak için alcalır hortumunu suya daldırır ve pompayı calıştırır.efsaneye göre olusan vakum dalgıcı 20-25cm capındaki hortumun azına ceker ve dalgıcı sudan cekip alır.hadi diyelim buraya kadar hersey dogru.ama 75-80kg bir insanı pompanın ulusturdugu vakum nasıl havada tutabilir.bence ilginç bir amerikan efsanesi

10. volgym

volgym Volkan CANSEVER

Evet aynen katılıyorum bu olay işlendi ve uydurma olduğu ortaya çıktı.

11. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    böyle bir şeyi haberlerde izlemiştim sanki doğru olabilir

12. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Orkinos 5 kg, kalamar 1100g
    Yanan yer Manisa Sabuncubeli. Az önce oradan geçtim (23:00) hala itfaiye çalışıyordu.

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    helikopterlerdeki depo alt kapağı tamamen açılan ufak bir havuz kadar, bu depo kapağı açık vaziyette suya atılıyor altı tamamen açık,depo denize düştüğü anda batıyor, sonra içerdeki halatla deponun zemini kapatılıyor ve yukarı çekiliyor, denizdeyken üstünüze düşse kesinlikle içerde kalırsınız

14. FOX

FOX Onur

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 420..albastar 300
    Favori Makine:
    lineaeffe 4.20 okuma travertine 65..daiwa sweepfire 35 silverstar 3.50
    En İyi Avı:
    16 çinekop..5 kg istavrit
    bide şöle bişey var bu adam ıslak ve suyla beraber aynı yere düşüyo nası yansın bu adam ya :) benzeri biizim ülkemizdede olmuştu 3 dalgış bodrumda 2 metreyle kurtardılar dipte helikopterden..:).. ama yanmaz sanmam..

15. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Gerçektende çok korkutucu bir olay akılalmaz işler ne denilebilirki.

16. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Doğru olduğunu bende Düşünüyorum.Hatırlarsanız türkiyedede aynı durumu balıklar yaşamıştı.:mad: Dikkatsizlik diyeceğim ama denizden su alan biri dalgıçı zor görür.Sorun dalgıçın neden açıkta daşdığı yada pilotun neden kıyıya yanaştığı:confused:

17. kuatele

kuatele ARİF

Favori Kamış:
    Surf Casting
    En İyi Avı:
    Levrek 4800 KG--Mırmır 850 gr
    abi bole bi durum yasanamaz ya bu bir efsane.bakın ilk olarak bu bir amerikan efsanesi ve amerikan yapımı bir programda işlendi.program yapımcıları olayın dogruluk payını ortaya cıkarmak için ellerinden gelen herseyi yapti ama yok olmuyo ne yapsalar bi yerden fire veriyo.ilk olarak ucakla basladılar denizden su almaya inun bir ucak,suyu iceri alma kapagını actıgında görüldükü kapak genişligi sadece 15-20cm burdan bi insan gecmesi imkansız.bi digeri buyuk su kovası tasıyan helikopterler.evet bu kovaya bir insan sıgacak kadar buyuk ama kovanın bosalması icin kovanın dibini actıgınızda bir insanın gecemiyecegi kadar dar bir aralık olusuyor,ve pilotlar her seferinde kovaya nekadar su girdi su sızıntısı varmı gibisinden aşagıya kovaya 50 kere bakıyolar içerisinde bi insan olsa görülür heralde.bi digeride daha once dedim gibi vakumla helikoptere su cekme yontemi 75-80 kg agırlıgındaki bir insanı vakumla havaya kaldıramazsınız

18. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: