Bu rapalalar Tatlı Su Kefalinde iş yapar mı ????

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Serdar daşdemir tarafından paylaşıldı.

1. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Küçük kurbağa tak şamandıralı at. ;)

2. karasulu

karasulu Serdar

Belki 3_4 kg. lık kefale denk gelirsen rapalaya atlar.Fakat bu fanteziden öteye geçmez.Çünkü 3-4 kg.lık tatlı su kefalleri bilinçsiz avlanma nedeniyle neredeyse kalmamıştır sularımızda.En güzel yemi m.e.p.p.s dir tatlı su kefalinin.Turnada kullanılan şamandralı sistemin aynısını tatlı su kefalindede kullanabilirsin.Fakat üçlü kanca yerine tek kanca kullanabilirsin canlı balıkta.Derinlik 40cm. civarlarında olabilir.Beslenme kültürü su üstü böcekler olduğu için fazla derinlik veremene gerek yoktur.Kefalde doğadaki yırtıcılar gibi sürüdeki en hasta olan avı seçer ve dalar.Aslında güzel bir avlanma yöntemidir fakat ben at-çek avcılığını çok sevdiğim için pek uygulamıyorum.Rastgele.

Son düzenleme: 29 Haziran 2010
  3. ilkem07

ilkem07 İLKER

Ben genelde kefalleri suyun çağıldayarak gelip sonra bir an da durduğu en fazla 2 metre derinliğinde taşlık veya dibinde balıkların saklanması için güzel alanlar olan yerlerde ve özellikle suyun üstünün köpüklü olduğu yerlerde avlıyorum .Aile goby heryerde her boy kefal için iş yapıyor , önemli nokta rapala düğümü ile bağlayıp , misinamızın çok çok ince 0.16 mm ve oldukça sağlam olmasına dikkat edelim.

NOT: Aile goby' e her boy kefal geliyor 12 cm ile 46 cm arası bir çok kefal tuttum .20 cm aşşağısını geri bırakıldı.

Son düzenleme: 29 Haziran 2010
  4. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter X 1.9 m
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    Ben sana cevap vereyim kasn için 2 numara kırmızı benekli mepps oldukça ideal sahte yemler için şunu söyleyebilrim çekirge gibi yemelri denersen verim alırsın ama balıkla biraz zor zaten dere kefalinin adı ot sazanıdır otçul br balıktır...

5. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    yanlis bilgi vermeyin ot sazani farkli bir tùr. Tatlisu kefali yavru balik,yengec,tavuk cigeri ile de avlanabiliyor.

6. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter X 1.9 m
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    Çok özür dileirm biraz cahilce davrandım yanlış bilgi verdim ot sazanı başka bir tür olduğunu sonrada öğrendim...

7. fikret maden

fikret maden Fikret

rapalalar işe yarar mı bilmiyorum.ben de mepps almıştım fakat bir defa bile balık tutamadım meppsle.solucana iyi geliyorlar fakar solucanı da küçük balıklar bitiriyor.tavuk göğsü denedim ve inanılmaz verim aldım.tavuk göğsünü şeritler halinde kesip sertleştirirseniz küçük balıklar da yeme zarar veremiyor.sanırım beyaz olduğu için daha da dikkat çekici oluyor tavuk göğsü.