Bukadar onay geldikten sonra inanmamak mümkün değil. İşin açıkcası korktum valla, allah muhavafa yüzme bilmeyen bi adam suya düşse vay haline,
Bu kaddar büyük balıklar olabilir.Bir gölde görülüp diğer gölde avlananlada bizim gölün nesi var deyip onlarda kendileri uydurmuş olabilir.Bu nedenle yerler ve isimler farklı.
arkadaşlar hüseyin arkadaşımızın anlattaığı ve bazı eskişehirli arkadaşlarımızın onayladığı olay tamamen gerçektir. olay söylendiği gibi gökçekaya barajında yaşanmıştır. olayda boğulup cesedi bulunamayan rahmetlinin abisi hala eskişehirde berberlik yapmaktadır. tanışıp hikayeyi birinci ağızdan dinlemek isteyenlere berberi tarif edebilirim.
keşke ispatı olsa birvideo en azından resim. kanıtı olmayan sadece hikaye olarak kalır büyür büyür.sadece büyür....!!!!!!!!
Buralar doğal barajdır..etrafta 3-5 kg balık cıkan su birinkintileri düşünüldüğünde buralardan balina cıksa eh işte denir..sakaryanın ağzına yapılmış barajlardır,doğal akarsu beslemelidir..barajlar kurulduğunda buralardaki balıklar barajlara gecti,üredi..sonradan balıklandırma yada üretim v.s olmadı sayılır, olsada az miktardır..Gökçekaya barajı hidroelektrik santralidir.Derindir ormanlık dibi ağaçlık çalı çırpı v.s dir..ağ atılmaz..atanlar temiz yerlere atar..etraftaki avlak göllerinin milyon katı su hacmi vardır..kuş uçmaz kervan gecmez dense yeridir..ben sarıyarda 110 kg lık yayın yakalandığını kendim gördüm..70 kg yanımda ağdan cıkardılar..sakarya ile sarıyarın birleştiği yerde uşakbükünde.. gökçekayada bu boy balıklar normal sayılır..Avrupadakiler gibi yakalayamazsın tabi 100 m göle salmışlar yayınları millet tutuyor..binlerce ton suluk yerden bahsediyoruz..sonuc olarak ayak altı , doldurma göletten 5-10 kg balık cıkıyorsa binlerce katı su hacmine sahip doğal yerde hayalllerdeki balıkların olması hiç mantıksız gelmiyor..
150 kg lık yayınlardan korktular diyorsun herhalde bizim burada işi tamamen abartmışlar burada yazılanlara göre dalgıç suya dalıyor ve daldıktan sonra üzerinde bir karartının geçtiğini görüyor ve yukarıya doğru bakıyor herhalde üzerimde tekneyle geziyorlar diyor ama yukarıya çıkınca bunun tekne olmadığını çok büyük bir yayın balığı olduğunu anlıyor ama bizim burada ağırlık 1 tonun üzerinde olarak geçiyor hadi bakalım hayırlısı
Kutahyali oldugum icin bilirim bende. Abimizin anlattigi baraj porsuk baraji. Cok derin yerleri var. Suan azot fabrikasinin atiklari yuzunden suyu kirli durumda ancak diplerde hala dev yayin baliklari oldugu soylenir.
aynı olayı ben bızzat amcamdan dınledım bundan 5-6 yıl once amcam arkadaslarıyla gece fenerle zıpkınla dalmaya gıdıyorlar guzelce yarım saat avlandıktan sonra yorulan mola vermek ıcın kıyıya cıkyor ve arkadaslarından bırı de arkalarından hızlı bır sekılde kıyıya yuzdugunu goruyor adam meger otobus buyuklugunde bır yayın gormus suyun dıbınde ve ertesı gun adam butun dalgıc malzemelerını satıyor ve bır daha o baraja gıtmıyor yanı otobus buyuklugunde bır cok yayın var zaten memlekteımızde bence cok normal bı durum efsane falan degıl yanı...
arkadaş doğru söylüyor söylediği baraj sarıyer barajı olabilir eskişehir mihalıcık yakınlarında seki ören köyü barajın başlangıcı 300 kg yayın yakalandı orada
300 kilo yayın çok çok iddialı bir ağırlık doğrusu abi Dünya rekoru bile sayılabilir heralde Doğruluk payı vardır yoktur tartışması yaratmak için değildi zaten söylemim , tarifi hoşuma gitti arkadaşın otobüs kadar benzetmesi hihi
bu, bu hikayeyi yaklaşık 40. farklı bölgeyle birlikte duyuşum.yani aynı hikaye onlarca farklı bölgede o bölge için anlatılmaktadır.ne diyeyim Allah ölenlere rahmet eylesin.