Bu Sitedeki Ilk Av (turna) Raporumdur

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında MSEVINDIK tarafından paylaşıldı.

1. MSEVINDIK

MSEVINDIK MEHMET SEVİNDİK

Tarih : 13.09.2008 Cumartesi
    Misina : Angel Kiss 0,30 mm
    Yem : Beyaz silikon sasi
    Av Yeri : Avcı av yerini söylemez (Resimden Anlaşılıyor :D )

Geçtiğimiz hafta Saat 13.09.2008 Cumartesi günü yapmayı planladığım turna avı için hazırlıklarımı yaptım. Turna avı için çalıştığım işyerinden hafta içi birkaç arkadaşıma teklif götürmüştüm. Ramazan ayı ve çoğunun işleri olması nedeniyle kimseyi ikna edemedim.
    Ne olursa olsun ava yalnız başıma da olsa gitmeye karar verdim. Saat 08:00 gibi avlağa doğru yola koyuldum. 1,5 saat sonra avlaktaydım. Su durgun, temiz ve hava da açıktı. Etrafta kimseler yoktu. Hemen olta takımları çıkarıp, hazırlıklarımı tamamladıktan sonra At-Çek yapmaya başladım.
    Yaklaşık bir saat sonra at-çek yaptığım yere köylü bir gencin geldiğini gördüm. Tam bu sırada kuvvetli bir vuruş aldıktan sonra tasmaladım. Turna artık oltanın ucundaydı ve suyun üzerinde çırpındığını görünce, kaçmasını önlemek için misinayı kontrollü olarak biraz saldım. Turnayı kıyıya yanaştırınca suyun köprü seviyesine yakın olması nedeniyle ani bir hamle yaparak kolayca kıyıya almayı başardım. Yanıma gelen gence ayağının uğurlu geldiğini söyleyerek, balığı ölçmem için yardım etmesini ve fotoğrafımı çekmesini rica ettim. Ölçümde 44 cm geldiğini gördük.. Köylü genç balığı neden ölçtüğümü sordu. Balık yasal limitleri dâhilinde 40 cm den ufak turnaların yavru sayıldığını, amatör balıkçılığın ve balık yaşamlarının sürdürülebilmesi için salınması gerektiğini söyledim. Suyun karşı tarafına gideceğini söyleyerek yanımdan ayrıldı. Bir müddet sonra gencin bana seslendiğini duydum. Seslendiği tarafa baktığımda elinde limit altı bir turna yakaladığını gördüm. Bana bu turnayı suya bırakayım diye sordu. Bende limitler hakkında söylediklerimi hatırlatarak suya bırakmasını söyledim. Oda uyarımı dikkate alarak limit altı turnayı suya iade etti. Bir müddet sonra gencin yanında abisi olduğunu sandığım kardeşi geldi. Abisine bir adet 42 cm bir turna yakaladığını, bir tane de küçük olan turnayı suya bıraktığını söyledikten sonra abisinin kardeşine neden balığı suya bıraktın diye azarladığını duydum. Sonra birbirleriyle konuşarak köye doğru yol aldıklarını gördüm.
    Limit altı balığın suya iade edilmesi ve bir gencin tarafımdan bilgilendirilmesi beni baya mutlu etti. :rolleyes:
    Bu olaydan yaklaşık 45 dakika sonra ikinci vuruşu aldım. Akabinde tasmalayarak onu da kıyıya kadar çektim, Turnanın sasiyi ağzına tam aldığını gördükten sonra turnanın o halde suyun içerisinde birkaç dakika büyük bir ihtişamla gezinmesini izin vererek, kaçma riskini de göze alarak büyük bir zevk ile izledim. Bir müddet sonra onu da ani bir hamle ile kıyıda aldım. Ölçüm sonrasında bu turnanın da 44 cm olduğunu gördüm. Saat 13:00 kadar denemelerimde başka vuruş alamadım. Biraz başımın ağrıması nedeniyle :( avı sonlandırmaya karar vererek iki adet güzel turna ile avı sonlandırdım.

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Ellerine sağlık.Daha irileri lavarında olsun;)

3. sedatk

sedatk Sedat

hayırlısı olsun...

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Siz o gencin aklında bir ışıltı bıraktıysanız eğer gerçekten büyük bir balık tuttunuz demektir. Ellerinize sağlık, hem hassasiyetinze hem de anlatımınıza..

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler, Allah livarınızda daha büyüklerini görmeyi nasip etsin. Küçükleri bıraktıkça hep büyükleri gelecektir.

6. carbon16

carbon16 buRak

Favori Kamış:
    OKUMA boXter bxf-60
    En İyi Avı:
    turna 51 cm
    gerçekten turna avı için güzel bir avlak :) tebrikler

7. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Avınızdan önce, bir kişiyi dahi kazandırmanız çok daha takdire şayan bir hareket :) Hem duyarlılığınız hem de avınız için tebrikler :)

8. ozan

ozan Ozan

tebrikler.
    kırmızı rekli hareket gelecekte tutacağın trofeyi kaçırma sebebin olacak;)

9. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

öncelikle köylü genci bilinclendirdiginiz ve akabinde bunun meyvesini aldiginiz icin sizi tebrik ediyorum,cok güzel bir anlatim ve paylasim icin ayrica tesekkür ediyorum Mehmet arkadasim rast gele.

10. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Tebrikler Mehmet,güzel av olmuş.Hepimize örnek olacak uyarıların ve paylaşımın için teşekkürler.

11. karakedi

karakedi

Favori Kamış:
    mantarlı
    En İyi Avı:
    yayın 60kg (sakarya)
    mehmet bey tebrik ederim güzel balıklar.raporunuzdan anladığım kadarıyla su seviyesi hala yüksek sanırım.?

12. iub

iub sdfsdf

En İyi Avı:
    fdf
    Mehmet bey tebrikler. 20 Eylül 2008 tarihinde bahsi geçen avlaktaydım. Avlak son derece huzur veren bir doğaya sahip. İlk fotoğrafda köprü üzerinde bir miktar su görünüyor. Benim gittiğimde köprü üzerinde 10 cm kadar su vardı ve su son derece berrak ve temiz görünüyordu. Bizim şanşımız yaver gitmedi bir tane limit altı (29cm) yavru turna geldi oltamıza onu da anne babasının yanına uğuruladık. Suyun bereketi umutlandırdı bizi, inşallah bu bereket tüm barajlarımıza ve göllerimize nasip olur. Avınızın büyük olması dileğiyle, rastgele.

13. MSEVINDIK

MSEVINDIK MEHMET SEVİNDİK

Evet su seviyesi oraya ilk vardığımda 10 cm dışarı taşmış vaziyetteydi. Araba ile geçerken tedirğin oldum. Sonrasında su yavaş yavaş çekildi. ve resimde görüldüğü hali aldı. ama genede su çok yüksek. At - çek yaparken sasinin dibe değmesini hissettikten sonra makinaya sarıyordum.

14. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel av olmuş

15. turnagıran

turnagıran sabri

En İyi Avı:
    4.5 turna 9kg sazan
    arkadaşım grçekten çok zevkli bir av yapmışsın seni tebrik ederim...İYİ AVCI AVLAGINI SÖYLEMEZ enazından güvenmedigi ve tanımadıgı kişilere ?(sen yinede çaktırma) çünki ben geçmişte bunun zararlarını çok gördüm , artık avlak konusunda tövbeliyim SANA RASTGELSİN

16. Çok güzelmiş tebrikler :D

17. emrahkaya

emrahkaya emrah

Favori Kamış:
    remıxon
    Favori Makine:
    technostar
    En İyi Avı:
    turna 5 kılo
    usta avlandıgın yerın ısmı ney acaba

18. 63SUSKUN

63SUSKUN Şaban ULUK

Favori Kamış:
    Surf- uzatma kamış- dip oltası Deniz için de bir çok takım var.
    En İyi Avı:
    Turna(baraküda)- yanılmıyorsam 2-3 kilo civarında
    tebrik ederim. hem bilgilendirmenize hemde güzel paylaşımınız içinde teşekkür ederim.

19. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    hocam sizi hem limitlere uyduğunuz için hemde güzel avınız için tebrik ederim..