Değerli arkadaşlar sizlerle , çok ince konuları paylaşıyorum ama çok önemli bence , 27.07.2007 ( bugün) tarihinde arkadaşımdan aldığım bir haberi paylaşmak istiyorum ve bunları nasıl önleyebilriz , hangi mercilere bildirmemiz gerekir bunları öğrenmek istiyorum. Arkadaşım dün, Edirne - merkeze bağlı bir gölete avlanmaya gitmiş ve gördüğü manzara karşısında şok olmuş.Göletlerin amacları , içme suyu ve sulama amacıyla yapılmıştır , vatandaşın biri traktörüyle gölete gelip ilaçlama makinasını yıkıyomuş ve arkadaşım gidip uyarmasına rağmen vatandaş hiç durumunu bozmadan devam etmiş , arkadaşım cep telefonuna kaydetmiş görüntüleri ,daha önceki yıllarda kendi gözümle görmüştüm ölen balıkları , trakyada bu tür olaylara sıkça rastlanılıyo ve herkes sessiz kalmaya devam ediyor ,fakat ben artık sessiz kalmayacağım . Yardımlarınızı bekliyorum
Edirne Valiliği'ne ya da Devlet Su İşleri'ne bir dilekçe ile, ya da bizzat elinizdeki görüntülerle giderek şikayette bulunabilirsiniz sanırım...Bu konuda daha bilgili arkadaşlarım da fikir vereceklerdir size...
abi bir değil iki değil geçmiş yıllarda isim vereyim hadi lalapaşa göletinde böyle olay olmuştu bir gün balığa gittik yemin ediyorum 10 kg 5 kg sazanlar ölmüşler sonra balık atmışlardı tekrar mantar hastalığı çıktı . yani bunun önüne geçemiyoz insanlarımız duyarsız gerekli mercilere başvuracağız , balık kalmadı memlekette hep böle duyarsız insanların yüzünden
inşallah görüntü nettir birde traktörün pilakası görüntülerde çıkmışmı bence direk savcılığa giderek görüntülerle birlikte savcıya suç duyurusunda buluna bilirsiniz görüntü verdiğiniz için gizli tanık olarak kalırsınız şahitliğiniz istenmez vede herhangi bir mahkeme masrafıda yok
bizim trakya genelde çiftçilikle uğraştığı için bizim burda çok sık rastlanıyo şikayette bulunacağız belki diğer bu şekilde yapanlarada örnek ve ders olur
Anında jandarmayı aramalıydınız. HATTA!!! Egerki gucunuz yetiyorsa dayak atın..Sıkıyosa o jandarmayı arasın.Şaka yapmıyorum valla gucu yeten dovsun boyle sahsiyetsiz duyarsız herifleri..Ben olsam uyarılarıma ragmen takmıyorsa kesin kafa goz girer bide jandarmayı arardım..
O zehiri döktüğü derenin suyunu içireceksiniz.Bu adamlar insan değil o nedenle dayaktan da anlamazlar yani neden dayak yediklerini idrak edemezler.
Bu işi en iyi oranın kolluk kuvvetleri yapar Nereye bağlıysa oranın jandarmasına,valiliğe,su ürünlerine görüntülerle beraber suç duyurusunda bulunun görüntüleri cd.lere aktarın yanınıza bir kaç adet alın dilekçe ile beraber görüntüleri onlara verin.Gerekeni yapacaklardır.
ben askerliği edirne'de yaptım.. bizim komutan da balığa meraklıydı..hudut taburuna ya da en yakın karakola bi haber uçurun yeter anında çözerler meseleyi...
sağol teşekkürler arkadaşta görüntü var daha incelemedim , ama şikayet edcem balık kalmadı hiç bir yerde bir taraftan ağcılar , birde böle sorumsuz insanlar sayesinde
adamı dövdükten sonra jandarma gelince ifadeyi şöyle vercen "arkadaşı uyardım fakat hemen bana saldırdı ve dövmeye çalıştı bende kendimi korumaya çalışırken elim yanlışlıkla gözüne çarpmış bakın elim nasıl acıyor" NASILIM...
Sizi bu essiz ruhunuz icin kutluyorum, aramiza sizin gibi degerli ve sag duyulu amator balikci ve doga sever dostun olmasindan gurur duyuyorum. Once ki yorumlarda sevgili dostlar ne yapilmasi gerektigi hakkinda fazlasiyla guzel yorumlar yapmislar. Ekleyecek bir sey bulamadim. Tek soylemek istedigim, siddetin hic bir cozume katkisi olamayacagi. Aksine siddet hakli insanlari, zorba ve cirkin birakip, davalarinda haksiz konuma dusmelerini saglar. Sag duyuyla, sevgi ve kararlilikla yapilmayacak sey yoktur. Sikayetlerinizin tekipcisi olunuz ve yilmayiniz degerli dostum. Saygilar sunarim...
bende hüseyin abimin dediği gibi şiddete gerek yok herkesin sağ duyulu olması lazım bende çiftçilik yapıyorum aynı zaman da devlet memuruyum ama traktörümün arkasına ilaç makinasını takıp gediz nehri yakınımda olmasına karşılık nebirkez su doldurdum nede makşnamı yıkadım senindediğin gibi yıkayanları gördüm uyardım ama ne çare bana göre toplum olarak biraz bilinçlenmemiz lazım çoçuklarımızı bekleyen felaketlerden daha kimsenin haberi yok içme suyunu şimdi biz bulabilliyoruz ama ya ileride çoçuklarımız veya onların çocukları acaba su bula bileceklermi.saygılarımla
Öncelikle jandarmayı arayıp ihbar etmeliydiniz ancak elbette bunun için şu anda geç kalınmış. Şimdi yapabileceğiniz ; 1 - Görüntüleri bir kaç CD ye kaydedin... 2 - CD lerden birini dilekçe ekinde jandarmaya vererek ihbarda bulunun 3 - Aynı şekilde valilik ve tarım ve köy işleri il merkezine de CD ve dilekçe gönderin. 4 - Traktörün plakasının göründüğü bir fotoğraf varsa bu çok işinize yarayacaktır. Ben tek bir yere bağlı kalarak ihbar yapmamanızı öneririm. İlgilenecek tüm mercilere ihbar yapmak daha doğru.
sağolun ben yoktum ve henüz görmedim görüntüleri arkadaşlarım gitmişler balığa beni aradı durumu anlattı, bilgiler için çok teşekkürler. İnşallah görüntü nettir ben gerekli yerlere şikayette bulunacağım , bu güne kadar hiç bir şey elimden kurtulmadı bunuda en iyi şekilde neticelendireceğim , belki bu zihniyetteki insanlara ibreti alem olur.
Bir şey daha söyleyeyim, bir ihbar da çevre bakanlığının şubesine yapın. İnanın onlar çok daha fazla ilgileniyorlar bu tip şeylerle...
sevgili mod'um ve saygı değer arkadaşlar o kadar uğraşmaya hiç gerek yok zaten nereye giderseniz gidin dosyayı cumhuriyet savcılığına sevk edecekler en iyisi bir dilekçe yazıp savcılığa cd ile birlikte suç duyurusunda bulunmaktır en kestirme yol budur boş yere kapı kapı dolaşmayın