bu trofe alabalıklar bizi çok sevdi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında zeytinn25 tarafından paylaşıldı.

1. zeytinn25

zeytinn25 murat

En İyi Avı:
    3.5 kğ 62cm alabalık
  2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebrikler gerçekten çok güzel bir av olmuş.Yıllar önce yakaladığım alabalıklar geldi aklıma, çocukken =)

3. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Tebrik ederim hemşerim. İnanırmısın ilk başta profildeki isme ve nerden gönderiliğine bakmamıştım raporun. Videoyu açıpta izlemeye başladığımda video daki sesi duyduktan sonra la dedim bunlar bizim tohatlılar gibi gonuşuyo bi bahtım gerçektende tohatmış. Aha gozünü ila dedim. La bizim oralarda alabalıh yoğ idi nerden çıhtıkine dedim....

4. karetta

karetta okan

tebrikler güzel bir balık ,yalnış anlamazsanız av performansınızı artıracak nacizane bir fikrimi söylemek istiyorum fır döndü kullanmak meppsin dönüşünü büyük oranda etkileyecektir hele o kadar büyük bir fırdöndü ile balık tutmak şans oalcaktır meppse direk misinayı bağlamak daha iyi dönmesini sağlıyacaktır gökkuşağının mepps de pek renk seçmediğini kanaatindeyim ama mavi benek 2-3 numara daha iyi performans verebiliyor inşaallah daha güzel trofeler denk gelir.

5. haki_58

haki_58 alperen

saol okan kardeş meps işine yeni başladık sayılır..bizim takımlar genelde canlı yeme [gümüş,toprak solucanıvs.)hazır olduğu için mepsleri direk takıyodukcanlı yem ile bayağı bi gökkuşağı avladık fakat dediğim gibi at-çek işi belli başlı bir konu dediğini uygulayacağım sonuçları burdan raporlarız sana herkese rastgele...

6. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler çok güzel bir alabalık ,bence de trofe sayılır ....

7. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Çok güzel bir alabalık tebrik ederim. Makinanızın marka ve modelini öğrenebilirmiyim?

8. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tebrikler çok güzel bir alabalık

9. zeytinn25

zeytinn25 murat

En İyi Avı:
    3.5 kğ 62cm alabalık
    ben sürekli mepps değiştririm, meppsi direk misanaya bağlarsak nasıl yapcaz her değiştirmede çözüp bağlamak gerekir. ayrıca önereceğiz mavi benekli kaşık markaları varmı

10. zeytinn25

zeytinn25 murat

En İyi Avı:
    3.5 kğ 62cm alabalık
    Pioneer MN-2000 Makine pek pahalı bir sey değil
    kamışta river marka 2 parçalı 1.80 boyunda
    mepps agila 1 numara

11. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Murat,:) tereyağındamı yapacağız, hoşçakal.:)

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tereyağsız yaparsa yazık olur, hele de üstüne tahin-pekmeze banmazsa heba olur:hungry:

13. karetta

karetta okan

murat abi düğüm konusnda yapacak birşey yok ayrıca sürekli mepps değişmeyede gerek yok sahte değiştirme işi kıyıdan levrek işinde kulanılıyor tmm mepps de de değiştirme oluyor ama bu bir günlük av sürecinde belki 2 mepps belki 3 mepps değiştirirsin şahsen ben hiç değiştirmem iyi performans gösteren mpps ler bellidir kırmızı yaz ayları sarı üzeri kırmızı ve böcek desenleri bahar ayları beyaz üzeri kırmızı mavi ve böcek iş yapar siyah benekde iş yapar benim tercihimi sorarsan gök alada mavi benek 2 numara derim ama gök ala bu rengin pek önemi yok, meppsin iyi dönmesi arkadan bıraktığı vibrasyonun ve sesinin balığın dikatını çekip cezb etmesidir önemli olan yani ne kadar iyi dönerse o kadar iyi balık alırsın frdöndü ilede bu dönüş performansı yarıyarıya azalır direk misnaya bağladığında farkı göreceksin marka ve model olarakda durgun yerlerde comet de kulanılabilir ama benim tercihim agliadan yanadır çünki 1-2 gramda olsa daha ağırdır ayrıca bugmanne ve xd modelleri ilede balık alan abiler vardır ben deniyemedim sezon açılınca deniyeceğim birde alabalık türlerini renkleri nasıl algıladıkları konusunda kesin bir ıspat yoktur kimileri renk körü olduklarını bile diyor bence an esas şu ses ve arkasında bıraktığı dairesel su hareketi http://www.youtube.com/watch?v=1UJPKgd5_Bo

14. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    Alabalik Yasagi Ne Zaman Basliyor Bilgi Verebilecek Varmi
    ?

15. karetta

karetta okan

erkan abi gökkuşağı cinsi sadece orman içi sularda yasakmış gölerde barajlarda 12 ay serbest boy limiti yok yalnız sayı limiti var diğer kırmızı benek dağ alası abant ve çevresinde yaşıyan abat alası ise nisan 1 dedimi sezon açılıyor eylül 1 de kapanıyor tabi canlı yem kulanmak da her türlü yasak bu konu hakkında ayrıntılı bilgi tebliğler ksımında olması lazım ortdan daha ayrıntılı şekilde bakabilirsiniz

16. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Arkadaşlar,

Ne olur bilmeyen ve öğrenmek isteyenlere doğru, tam bilgi verin.
    Doğal yem yerine canlı yem denmesi veya doğal alabalık türlerimizin eksik sayılması bile bir çok yanlışa neden olacaktır.

Tüm iyi niyetinizle de olsa verdiğiniz yanlış bilgilerin bir çok soruna sebep olacağını lütfen göz ardı etmeyin.

AVLANMA LİMİTLERİ:
    Doğal alabalık (Bütün türler) boy limiti 20 cm. ve günlük limit 3 adettir.
    Gökkuşağı alabalığı için boy limiti olmayıp, günlük limit 10 adettir.

AVLANMA DÖNEMLERİ:
    Doğal alabalık (Bütün türler) tüm bölgelerde 01 Ekim-31 Mart tarihleri arasında avı yasaktır.
    Gökkuşağı alabalığı Orman içi sularda doğal türlerle aynı kapalı sezon (01 Ekim-31 Mart) uygulanır. Orman içi sular haricinde yasak dönemi yoktur.

AVLANMA YÖNTEMLERİ:
    Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır.
    Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir.
    Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.
    Alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
    (Her bir yapay yem, üzerindeki tüm donanımlarıyla 1 olta iğnesi eşdeğeri olarak değerlendirilir)

RASTGELSİN.

NOT:
    Yukarıya aktardığım tüm satırlar yürürlükte olan 2/2 Tebliğden alıntı yapılmış olup, tarafımdan hiç bir yorum katılmamıştır.

17. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    tşk ederiz tarık abi sagolun

18. karetta

karetta okan

tarık abi ha doğal yem ha canlı yem ikisi arasındaki fark nedir anlamadım solucan ve çeşitli böcekler kurtlar bunlar canlı yem türüne girmiyormu yoksa öldürüpmü takıncamı doğal yem oluyor :) balık cinslerindede nasıl yalnış bir bilgi verdim abant alası ve kırmızı benekli macrostigma dağ alası dediğimiz türülerin yasak tarihleri aynı değilmi gökkuşağındada boy limiti yok biliyorum sayı limiti var ama kaç tane olduğunu unuttum 7 mi 10 mu neydi onun içinde ayrıntılı bilgi için tebliğlere bakınız dedim söylediklerimin soruna neden olcağını sanmıyorum tebliğe aykırı bir kelime kulanmadım eksik vardır ama yalnış yok

19. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Okan kardeşim,

Sanal ortamda yaşanan gereksiz polemiklerden dili yeterince yanmış ve ders almış bir kişiyim. :rolleyes:
    Bu nedenle bu tarzda olan her mesajımda BENCE kelimesini sıkça kullanırım.

Ama bu konuda bencelere yer yok. Tabii ki sencelere de.
    Çünkü kaynak tek ve açık.
    Yürürlükte olan tebliğ, yani 2/2 Tebliğ.

Uzatmadan yukarıda yer alan mesajına topluca cevap vereyim.
    DOĞAL ile CANLI yem arasında epey bir fark var. Aslında azıcık düşünseydin bu soruyu sormaz, yukarıdaki mesajını da yazmazdın sanırım. Hiç olmazsa araştırıp, 2/2 Tebliği bir okusaydın o da yeterdi.

Örnek.
    Tuttuğun balık canlıydı. Canlı olarak onu yem olması için oltana taktın. O CANLI BİR YEM oldu.
    Eeee o balıkla birlikte aynı çapariye yakalanan diğer balık 5 dakika içinde öldü. Onu yem olarak kullanırsan ne olacak?
    Tabii ki onun adı da DOĞAL YEM olacak. Ölmüş olsa da hiç bir işleme tabi tutulmadığı için halen doğal ya. ;)
    Peki o yemlik balıklardan artanları aldın eve geldin. Niyetin onları bir sonraki avında da yem olarak kullanmak. O balıkları da tuzlayıp, kağıt havlu ile suyunu aldın ve buzdolabına koydun.
    Kardeş bu yemin adı da değişti. Onlar MAMUL DOĞAL YEM oldular artık.

BKZ: 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ
    BİRİNCİ BÖLÜM Tanımlar MADDE 3- (2) Araç, gereç ve yöntem tanımları.
    d) Doğal yem: Doğadan elde edildiği şekliyle kullanılan, herhangi bir rafinasyon işleminden geçirilmemiş ya da fabrikasyon olarak işlenmemiş canlı veya cansız organik yemleri,
    g) Mamul doğal yem: Fabrikasyon, rafinasyon gibi yöntemlerle işlenip balık avı için kullanıma hazır halde sunulan cansız organik yemleri,
    ifade eder.

Kardeş, alabalıklar konusuna gelince, tüm doğal türler dediğin zaman sorun olmaz da senin yaptığın gibi, "bildiklerim ya da aklıma gelenler bunlardı" diye bir kısmını yazar diğerlerini pass geçerek doğal alayı tanımlarken "kırmızı benek dağ alası abant ve çevresinde yaşıyan abat alası" der ve diğer doğal türlerimizi saymazsan yanlışa neden olursun. Aynı Gökkuşağı Ala da yaptığın yorum gibi. Sana bilgi sorana verdiğin cevap " sayı limiti var ama kaç tane olduğunu unuttum 7 mi 10 mu neydi " olursa yanlış olur be kardeş.

Sonuç olarak, yazdığında eksikte vardı, yanlışta.
    Ama düzeldi. Dert etme. :)

Bilesin ki, o yanlışı bir sen yapmadın.
    2/2 Tebliğ ilk yayınlandığında da "Akarsularda canlı yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır" kuralı vardı.
    Aynı tebliğ için 5 Kasım 2008 de yayınlanan değişiklik ile bu cümle "Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır" şeklinde değiştirildi. ;)

RASTGELSİN.

20. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    tebrikler..