Merhabalar Geçen haftasonu gerçekleştirmiş olduğumuz turna avının raporunu ancak yazabiliyorum. Arkadaşım Hamdi ile tuttuk Kapulukaya barajının yolunu. Bir küsür saatlik yolculuktan sonra giydik tulumlarımızı, hazırladık takımlarımızı ve sahtelerimiz ile suyu yoklamaya başladık. Sabah 6:30 civarı limit civarı birkaç turna alıp suya iade ettik. Sonrasında benzer bir vuruş şiddetiyle alttaki arkadaş sahteye atladı. Önce pek farkedemedim daha iri olduğunu, daha sonra ağzında sahte ile başladı suyun üstünde sağa sola seranat yapmaya. Yaklaştıkça balığın iriliğini farkettim. Yeteri kadar yaklaşınca kepçe ile hamlemi yaptım ama küçük kepçemi getirdiğim için balık kepçeme sığmıyor, dışarı atlıyordu. Bir iki derken baktım olacak gibi değil daldırdım elimi gırtlağına yapıştım ve dışarı çıkardım. Normalde bu balığı da bırakacaktım ama orada tanıştığım bir arkadaşın küçük oğluna yedirmesi için balığı ona hediye ettim. Balığın 65 cm 2.5 kg civarı olarak el yordamı ile ölçtüm. Balık o boydaki balıklara nispeten baya kalın idi. Nitekim arkadaş akşam aradı, balığı ölçmüş ve tartmış, abi 3.5 kg 68 cm dedi. Avın sonraki kısmında 7-8 adet daha limit civarı/ limit altı balık aldık ve hepsini saldık. Daha iyi, balığa ve doğaya saygılı avlar sizin olsun, sevgiyle kalın. Okuma v system 2.70 10-40 kamış Okuma raw 2 4000 kafa Berkley nanofil 0.22 ip Dam 0.35 fluoro lider Kendo seabass 125f no:13 sahte
Tebrikler çok güzel balık okuma raw ll 40'a dayanamaz tabi o balık, bende raw ll 40 kullanıyorum gerçekten çok güçlü makina! 2 - 3 kiloluk balıklara soluk bile aldırmıyor hiç kamışı asılmadan sadece makinanın kolunu çevirerek teryağından kıl çeker gibi çıkarıyor balığı güven veren güçlü sağlam bir makina
Makine ne kadar güçlü olursa olsun asla dişlileri zorlamamak lazım sonra bir sıyırırsa çok üzülürsünüz . Ben şahsen her zaman kamış ve makineyi orantılı kullanma taraftarıyım .