Bu zihniyet YUNUS balığını bile avlamak istiyor.

Konu, 'Genel Konular' kısmında tarcan tarafından paylaşıldı.

1. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Milliyet gazetesinde aşağıdaki linkde yayınlanan yazıya göre :
    Kaynak : http://www.milliyet.com/2007/07/15/ekonomi/eko08.html

Ben yazılı yorum yapmıyorum....Takdir Sizlerin

Trol,Dinamit,Elektrik verme vs. yetmedi herhalde...
    ======================================================================
    'Yunus avlamak serbest bırakılsın'

GİRESUN AA

Karadeniz'de, balık avında son yılların en verimsiz ayları yaşanırken, balıkçılar az miktardaki balığın yüzde 70'ini yunuslar tarafından tüketildiğinden şikayetçi. Giresun'un Piraziz İlçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Aslan, balıkçılar olarak, doğal denge sağlanana kadar yunus avının serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, "Karadeniz'de balık avında verimsiz aylar olarak bilinen haziran, temmuz ve ağustos, son yıllarda kıtlık aylarına dönüştü" dedi.
    ======================================================================

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Ee Tarkan'cim ...Iste boyle ...Ne yapacaksin. Sonucta hic bir konuda uzerimize bir suclama almayalim. Balik yok olurken yunuslar aldi goturdu der isin icinden cikariz. :rolleyes: Boylece gider onlari da vururuz.Biraz da yunus etine takiliriz..
    Ya sonra...:mad: :mad:

Yunus cok balik yer diyecek var mi?:eek:

3. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    :mad: :mad: burası türkiye olur böle:mad:

4. simendifer

simendifer Sennur

Doğal denge sağlanana kadar mı ? Yunusları tüfeklerle katlederek asıl doğal dengeyi bozan onlar, bir de yunusları mı suçluyorlar bunun için. Kendi yaptıkları etik olmayan avcılığa bakmadan, daha yavruyken balıkları topluyor olmalarına aldırmadan yunuslara mı göz diktiler şimdi de... Kimse de çıkıp, bu kıtlığı yaratan bizleriz, balıkları biz yok ediyoruz demiyor da, yunuslar balık kıtlığına sebep oluyor diyorlar... Daha önce de yok muydu bu yunuslar yahu, balık bolluğunun yaşandığı zamanda da yok muydu ? Yıllarca yunus olmadığı için balık avlandı da, birden bire yunuslar peydahlanıp balıkları mı yok etti ? :mad: Siz denizin anasını ağlatın, sonra da suçu yunuslara yükleyin. Oh ne ala memleket Konya vilayet... Kendini göremeyen zihniyeti kınıyorum...

5. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Yazıklar olsun diyorum :mad: :mad: :mad: :mad:

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Bende diyorum ki bu bilinçsiz insanı yunuslarla aynı havuza koyalım biraz yüzsün içinde insanlık varsa gene söylesin bu fikri.;)

7. gelibolu erhan

gelibolu erhan

Favori Kamış:
    olta zipkin
    En İyi Avı:
    levrek kofana
    AC adam herseyi yapar..

Bakin Afrikadaki insanciklar neler yiyor..
    cekirge agac kurdu solucan karinca..
    agac kabugu .. vb..

yunus neymis.. aslan gibi yenir.. hem yunus gunde 20 kilo civari balik yer .. bilmeyene yazalim..

8. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    Allahını seven tutmasın dalarım ben bunlara:mad: insanın sınırlarını zorluyolar:mad:

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Off çok şey yazdım ama burası müsait olmadığı için söylene söylene sildim.

10. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    Abi anlamadım sen şimdi yunusların katli vacipmidir diyosun denizlerin gerçek sahibi olan bu sevimli hayvanlar için aç kalmış adamlar yesinlermi diyosun bunca zamandır avlanılmamış hatta bu yörenin ataları ecdatları bu balığa saygı duymuş ve şimdi yunus neymiş günde 20 kilo balık yermiş öylemi denizi yunuslar kuruttu öylemi abi şoke oldum yaşında var ama şahsen düşüncelerin beni yaraladı:mad:

11. gelibolu erhan

gelibolu erhan

Favori Kamış:
    olta zipkin
    En İyi Avı:
    levrek kofana
    yunus disinda

yunus disinda yenilen memeliler nelerdir.. bilen arkadasimiz var mi..

yazalim.. fok kutuptakiler yer..
    balina.. uzak dogu özellikle japonlar yer..
    yunus.. afrikanin batisinda özellikle senegal sahillerinde kurutularak yenir..

anlayacaginiz tepkiniz yersiz derim.. alisik olunmadigindan olsa gerek..
    bakin avustralyada yenilen kangrular aslinda fare irkindan gelen memeliler grubuna girer.. iirisi ama fare..tavus kusu örumcek yarasa yilan akrep hem yiyecek olmus ve de olmaya devam edecektir... kimse kizmasin ama.savas zamanlarai kedi köpek güvercin fare yenmistir.. haa karadenizliler yemek icin degil hamsilerin kökünü kuruttugu icin avlamak istiyor o ayri .. eeee asiri avlanip tarlaya gubre diye döktükleri hamsinin intikami bu olsa gerek..
    . allah adami ac koymasin..

12. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Erhan abi açlıktan demiyor bu insanlar balığın kökünü kuruttuğunu düşündükleri için söylüyorlar kendi yaptıklarına bakmadan;)

13. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    eee abi cavabı kendin vemişin daha ne olsun şimdi yunuslarmı yaptı yoksa aç gözlü insanoğlumu?

14. gelibolu erhan

gelibolu erhan

Favori Kamış:
    olta zipkin
    En İyi Avı:
    levrek kofana
    ben de saka ile onu yaziyorum ya dostlarim..
    bunlar karadenizlilerin iyi gunleri.. hamsiyi mumla arayacaklar daha durun.. onca canavar tekne denetimsiz av yapiyor ki.. gecen bun yazdim da bana lakirdi yapma dediler,, avustralyali biri..
    o yunuslar olmasa orda zaten hamsi daginik olacagindan av yapamazlar .. laz akli bu olsa gerek..

15. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    biz amatörlerle bu işi meslek olarak yapanlar yunuslara her zaman farklı bakmıştır zaten. biz sandalla falan açıldığımızda etrafımıza yunuslar gelirse yarım saat kadar balık yapmayacağını biliriz ama onlara kızmak şöyle dursun dalıp çıkmalarını sıçramalarını seyredip keyfederiz. profesyonel balıkçılar ise yıllardır ağlarını parçaladıklarını iddia ederek avı için izin istiyorlardı zaten, şimdi de yeni bir mazeret bulmuşlar. ben de trolcüleri avlamak için izin çıkarılmasını istiyorum o zaman:D :D

16. gelibolu erhan

gelibolu erhan

Favori Kamış:
    olta zipkin
    En İyi Avı:
    levrek kofana
    toplumdaki ekmek parasi olayi..

Bilirsiniz toplumdaki ekmek parasi olayi nasil calisir..
    taksici ters yola girer ekmek parasi musteriyi istedigi yerde indirir trafik kimin umurunda ekmek parasi firinci böcek kaynar ekmek parasi tesisatci sakizla yapistirir ekmek parasi balikci bayat baliga göz ameliyati yapar ekmek parasi karpuzcu karpuzu kirmiziya boyar ekmek parasi yani kisaca icine .icilir... ekmek parasi

yunuslar ölmus .. ekmek parasi
    fazla avlanmisiz ekmek parasi
    zehirli atiklar denize dokulmus ekmek parasi

ne olacak ki,,, ekmek parasi

17. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    N@mık üstadın bahaneler bölümüne bunuda ekleyelim;) :D :D

18. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    Vallahi bunlara yazıklar olsun..Ama bundan ayrı birşey var..Benim duyduğuma göre İtalya Yunanistan İspanya vs. akdeniz ülkeleri nesli tehlikede olan caretta caretta deniz kaplumabğaları orada korunmuyomuş...Onlar bu kaplumbağaları türkiyeye yıkmış durumdaymışşş..Tabii biz Türklerin aşırı avlanma marifetinden başka bu sadece doğu akdenizde hızla çoğalan kaplumbağalarıon tükettiği balık miktarıda gözardı edilmemeliymiş..Sonuçta bundada doğanın dengesine pis elini atmış insanoğlu var....BUnlar üzücü tabii

19. PaO

PaO

Favori Kamış:
    Zıpkın Olta
    En İyi Avı:
    3 gr. Kaya Balığı
    Ben farklı açıdan yaklaşıcam tabii asıl etken çevre kirliliği veya bilinçsiz avlanma aç gözlülüktür ve hatta Gökova olayını gördükten sonra değil Yunusları öldrümek 3 yıl diğer tüm balıkları avlamasak yine balık olmaz denizde çünkü biz milletçe ne yazıkki genel olarak bilinçsiziz...Ancak ve ancak herkes görmüştür ki, Japonlar devlet izni ve desteğiyle Yunusları katliam şeklinde acımasızca öldürüyorlar.Sebebi balıkların azalmaı yunusların çok balık yemesi...Ve bir bakıma haklılar çünkü bir yunus köpekbalığı ve diğerlerine nazaran daha çok balık yiyor ve çok süper avcı olduğundan tahribatı ağır oluyor ve genelde insanlar tarafından sevildiğinden öldürülmediğinden çoklar... Ben katledilsin demem diyemem içim sızlar ancak eğer gerekiyorsa düzgün şekilde avlanabilir.Onlarıda bitirmemek kaydıyla...Birde çoğu arkadaşımızın tepkisi acaba o hayvanları çok sevmemiz bizlere yakın olmaları olabilir mi? Ama bize yakın olmasalarda sardalyalarda güzel hayvanlar lüferlerde tatlı hayvanlar ayrıca tatlarıda süper:p o hayvanlarında canı var yani o yunuslar aşırı çoğalırsa bu sefer diğerleri onların yemi olacak. Mesela köylerimizde de bir inanış var geyik vurmayın yok günah münah geyik vurusan yok yağmur yağmaz bereket kaçar gibi ama domuz vurana ödül var neredeyse.. O hayvanında canı var. Diyeceksiniz ki domuz zarar veriyor ee geyikte veriyor örneğin bizim o taraflarda büyük sorun o kadar çoğalmışlar ki ayrıca insanalrdan da korkmuyorlar tarlaları tahrip ediyorlar yasak olduğundan vurulmuyor ayrıca köydeki büyüklerimize ee abi zarar veriyorsa vurun deyince sen o hayvanı bir gör sana dönsün bi baksında vur vurabiliyorsan diyor.Eee ama domuzu vuruyoruz.Denizde de aslında kimsenin farkında olmadığı bir şey var köpekbalığı çok azaldı çünkü avlanıp duruyor ayrıca yine Japonlar yüzgecinden çorba yapıyorlar artı olarak ağına köpekbalığı takılan balıkçı onu geri salmıyor canavar yakaladım diyor ama yunusları salıyorlar geri yunusu alıpta tezgahının önüne koysa herkesten dayak yer valla...Eee köğekbalığınada yazık ya...Ayrıca bu hayvanların tüm yıl boyunca dünyada insanlara saldırısı 10u geçmiyor.Bu hayvanın derdi fok... İnsanda çıkarsa kaçırmıyor ama derdi insan yemek değilki...Bu hayvanları bize canavar gibi gösteren Jaws filmi oldu o hayvanlara herkes düşman gibi bakmaya başladı herkes onlara kötü davranıyor bazı oltayla köpekbalığı yakalama videosuna bakıyorum ya acıyorum valla diğer balıkalrdan bir farkı yok ya yazık bence...Piranhada öyle mesela herkesin gözünde canavardır.Halbuki yok öyle bir olay o da film mağduru... Piranhalar kendinden büyük bir canlıya kolay kolay saldırmazlar.Diğer yırtıcılardan korktuklarından hep toplu gezerler yırtıcı diğer balıklardan köşe bucak saklanırlar.Bir nevi yaşadığı yerde vadır.Sadece kendisinden küçük balıklara ve grup büyükse kendisinden az büyük balıklara saldırırlar.Ama herkese göre piranha canavardır.Ona kadar neler var.Yayın daha canavardır piranhaya nazaran..Neyse benim nacizane fikrim bu....Herkese saygılar..

20. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Trolcü değilde Yunus Suçlu çıktı

Yakında Sirkülerde aşağıdaki gibi birşey yayınlarlarsa şaşmam :

"Yunus balığının 1,5 metreden küçüğünün yakalanması yasaktır"

- Boğazda Sarıyer girişinde yapılanTrol denetlenemiyorda kısıtlı Yunus avcılığı nasıl denetlenecek o da ayrı bir soru.

Artık Yunus balıklarını Boğaz da değilde
    Büyük Marketlerin balık reyonlarında fileto halinde de görebiliriz.

Bence balık avlamayı meslek edinenler suçu Yunus balıklarında değilde kendilerinde arasınlar ve avlanma metodlarına bir çekidüzen versinler

* Balık yuvalarını darmadağan ediyorlar,
    * trol ,
    * dinamit,
    * projektörle avlanma,
    * zehirli yem kullanma,
    * piknik tüpü atma vs.vs. gibi şeyler ile
    zaten bitme noktasına gelmiş balık stoklarını iyice tüketip suçu Yunuslara atıyorlar.