Buharda mısır?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında rifatyontar tarafından paylaşıldı.

1. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    uzun zamandır aklıma geliyor sezon açıldığında denemek istiyorum.Görmüş olanlarınız vardır büfe halinde biçok yerde buharda haşlanmış ithal mısırlar satıyorlar bardakta.çeşitli soslarla yemek amaçlı.Sizce bu buharda haşlanmış ithal mısırlar sazanda verimli olur mu? deneyenleriniz varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? örnek bir resim koyuyorum

2. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Bizlerde üretimi kota aşımı diye durdurup,dışarıdan mısır ithal edenlere bir sor istersen kardeşim.Onlar açıklayabilirler belki.Örnek resim hoşuma gitmedi.Bu sebebden yazdım bunu.Özür dilerim.Modlarımız istedikleri an silebilirler.Gücenmem.

3. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

senin bu yazını silerlerse benim adımı silsinler abi

4. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bardağını 3.5 liraya satıyorlar vicdansızlar. Sanki iskender yapıyo bardağa :)

5. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Kıymetli arkadaşlarım,ben kalbimden geçenleri yazdım.Fikirleriniz için teşekkür ederim.Yalnız lütfen konu başka boyutlara taşınıpta huzursuzluk olmasın.Sizleri seviyorum.Sağlıcakla kalın.Her bir birey benim için çok değerlidir.

6. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    normal mısırdan mısırdan ne farkı olacak ki tek fark pahalı olması.

7. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket

Abi bir huzursuzluk mevzu aldı başını gidiyor neden huzursuzluk olsun?

8. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

En son sazan yemi hazırladığım sırada annem arkamdan yaklaşıp , tencereye bakıp ; Bize yapmazsın dimi böyle bir yemek..Dediğinden beri sazan avında sadece solucan kullanıyorum. Bu yemin verimi beni diğer yem çeşitlerine merak saldırmayacak kadar bereketli.

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi iş yapacağından emin olabilirsin,normal mısırdan çok daha güzel bir kokusu var çünkü bu mısırın,beni bile benden alıyor :)

10. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    normal mısırdan farkı kabuğunun çok az olması , yumuşak olması ve kendinden bir aromasının olmasıdır. Bence asıl konu bu mısırların ülkemizde üretilmemesidir.
    3,5 lira olarak satılması yüksek kar etme isteğidir.

11. 56562

56562 xxx xxxxx

Arkadaşlar bardakta mısırı yem olarak yiyen balık zaten büyük ihtimal ile son yemeğini yemiş olacağından balık için pek sorun olmayacaktır. Fakat bardakta satılan mısırlar genellikle Malezya' dan ithal edilmektedir ve gen yapısı ile oynanmıştır. Yani kanserojen olma ihtimali vardır. Ayrıca sağlık şartlarına pek uygun olmayan şartlar altında gemilerle nakledilmektedir. Tiryakisi olan ve özellikle çocuklarına yediren arkadaşların konuyu detaylı araştırmasını dilerim.

12. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    öncelikle merakım yem olup olmucağından yanaydı. örnek resime gelincede sadice örnek olması için sadece internetten 1 tane bulup ekledim yani birşeyin raklamını yaptığım yada ithal ürünün doğrluğu yada yanlışlığı hakkında bişi demedim:confused: .Ülkemizde bolca olmasına rağmen ithal edilip pahalı bir şekilde satılan bir çok şeye bende karşıyım. ;) Nihat abi benim sorum ithalat ihracatla ilgili bir durum deil yani onlara sormam gereken bir durum yok ;) sadece avda iş yaparmı tecrübesi olan varmı ;)

13. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    rıfat kardeşim. yem olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. ama, vanilyalı suda kaynatılmış normal yerli mısırdan farklı sonuç vereceğine inanmıyorum.
    bu mısırın ithalatla ihracatla kotayla felan alakası da yok. bu mısır bizim çiftçi ve köylünün yetiştirdiği mısırla farklı amaçlar taşıdığı için kotayı felan dert etme sen. bizim köylünün mısıra gelen kotanın nedeni de fazla üretilen yüzbinlerce ton mısırın T.M.O. ambarlarında çürümeye terkedilmek zorunda kalınmasıdır. yaani köylüye kota koyulup dışardan getirtildiği felan hikaye. asıl kota ithal mısıra koyuldu.

14. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bu bilgi için teşekkürler.

15. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    Ahmet abi vanilyanlı gibi bir esansı var zaten sanırım senin dediğin gibi vanilya ile kaynatma ile pek bi farkı olmaz. teşekkür ederim bilgiler için. rastgele

16. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Taşı tam gediğine koydunuz,benim huzursuzluk dediğim de tam bu idi.Yani işin siyasallaşması.Ben aklımdan geçenleri,siz aklınızdan geçenleri yazmışsınız.Herkesin düşüncesi kendisini bağlar.Sağlıcakla kalın.

17. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    huzursuzluk yaratılacak bir olay yok Nihat abi .Herkez dilediğini düşünmekte özgür hepsiye saygım sonsuzdur;)

18. colak95

colak95 Barış

Favori Kamış:
    olta kamış el vs
    En İyi Avı:
    daha uğraşıyoruz
    O mısırlar derin dondurucudan getirildikten sonra buharda ısıtılarak buzu çözülüyor ve ısıtılıyor, buhardada sıcak kalması sağlanıyor. Sos için margarin kullandıklarından mısırın sıcak olması gerekiyor. Balıklara sıcak servis yapmayacaksan marketlerdeki dondurulmuş freş mısırla aynı özellikte. Verimini bilmiyorum ama bir farkı olacağını sanmıyorum. Çünkü mısır aynı mısır. Sadece sunum farklı