Zarganayla bi alakasi yok! Adi "Spearfish" ==- Tetrapturus belone Türkce ismini bilmiyorum. Daha cok "Yelken Baligi" ailesine yakin... Adrasan aciklarindan tek tük cikiyor.
Bunlar bence de zargana değil. Sn. SERTKAN'a katılıyorum. Bunlar zarganaysa benim akvaryumdakiler de yayınbalığı. Saygılarımla...
Bu arada bir komik arastirma yaptim. Eger bu baliklar (Adrasandaki dahil), Avrupa Amatör ve Sportif Balikci Federasyonu (EFSA) tarafindan yapilan kurallara göre yakalanmis olsaydi, Türkiye'de degil Dünya rekoru olurdu!! http://www.efsa.co.uk/record/spearfishmed.htm
Onlar zargana değil, bu ayrı bir husus, kuyruğuna bakınız... Ama, haber7'nin millete çarpmayla balık tutmayı öğretiyor olması çok esef verici bir husus, benim adıma...
sen daha çarpma işini aşamadınmı daha bu foruma bakarsan biraz bu çarpma mevzusu nu kimsenin çöxemediğini anlarsın
Ben bu kadar büyük ZARGANA görmedim. Bu kadar büyük, İSTAVRİT,USKUMRU vs de görmedim. Zaten bu balıkları da zargana olarak görmedim. Balıkçılar, bilgiç bilgiç, amma da sallamışlar haa!
tamam bunlar zargana değil bilenlerden öğrendik ancak ne balığı olursa olsun marmarada ne işleri var acaba ilk defa rastlanıyor marmarada anladığım kadarıyla
Mızrak balığı, zargana azmanı gibi isimlerle anılıyor, bir tür kılıç balığı, yada marlin de diyebiliriz. Gün geçtikçe kuzeye yayılıyor, bir kaç yıldır Erdemit körfezinde iyi av verdi, demek Marmaraya da geçti... Sinopta yolunu bekliyorum... Bakalım ne zaman gelecek
Arkadaşlar bu türlerin Marmariste tutulduguna şahit oldum ve egede de avlandıgını duymuştum... olasıdır. marmaraya geçiş yapmış olabilirler ama açıkçası kılıç balıgı benzeri bir balık.