Selam arkadaşlar yarın köprü köy tarafına turnaya gidecegiz bir arkadaş yağmur yağdığı için suyun bulanık aktığını söyledi Bazı arkadaşlar ım çok heveslendiler acama bulanık su da balık tutan varmı? Parlak kaşıklarla tutabilirmiyiz bilgisi olan varmı
su bulanık olunca balık çok gezmez ve yemi görmez.bulanık sularda balık genelde sazların içinde durur.
suyun bulanik olmasi hem dez avantaj hem de avantajdir arkadasim...dez avantaji balik kasigin veya kullanacagin yemin parlamasini cok uzaktan fark edemez ama yinede hareketi yani kasigin suda alusturdugu daglalari hisseder yakinda ise yoklamaya gelir...avantajin ise blik misineyi pek iyi secemez ve eger balik daha once yakalanmis veya huylu ise bu baligi yakalama sansin artar... saygilarimla
Ben bulanık suyu hep avantaj olarak görürüm..Ve hep de bulanık suda balık verimli oldu bizim ekip açısından..Dün de balıkdaydık güzeldi raporu yarın profturna ile yazacağım için fazla bilgi vermiyorum ama benim favorim bulanık su.....
Biz Köprüköydeydik Cumartesi Günü, Su çook Bulanikti Irmakta Avlaniyorduk, Yörenin Köylülerinden Balikçi Olanlar Geldi Bakti (dediki Biz Her An Burdayiz, Avlaniriz Devamli, Su çok Bulanik Kesinlikle Gelmez Dedi Turna, Görmez Hiçbişey Dedi, Bot Da Yok Dedi) 15 Dakka Atti çekti Olmaz Dedi Gitti, Boşa Durmayin Dedi Bizede Kumocaklarina Gidin Dedi! Valla Onlar Gelene Kadar Biz 4 Saat Denedik Hiçbişey De Alamadik. Bot'u Olan Vardi Oda Alamadi Açikçasi Bulanik Suda! Yağmurda Yoktu Ama Işte Böle! Ama Ayni Gün Kapulukaya Ya Giden Arkadaşlar Almişlar Baya Turna! Orda Sular Pek Bulanik Değilmiş, Ama Bot Tan Atmişlar Oltalari Onuda Diyim!!!
Bencede Su Bulanik Olmali Ama Ne Kadar Bulanik Birde!!! Arkadaşlar Su öle çamur Gibiydiki Cumartesi, Oltanin Ucunda Parlak Sasi De, Kaşik De, Suya 1 Cm Batiriyoruz (ayaklarimizin önünde Hemen)yem Görünmüyor Bulaniklik Derecesi Buydu Yani
O ARKADAŞIN ÇOK DOĞRU DEMİŞ YANİ DOSTUM, KEŞKE KAPULUKAYA TARAFINA KAÇSAYDIK BİZDE HEMEN ORDA BULANIK DEĞİLMİŞ SU, AYNI GÜN,
Bot Olsa Ben Gösterecem O Turnalara, Bulanik Su şeffaf Su, Piyil Piyil Sulari Daaaaa!! önce Bi Güzel Avlanayim Sonra Bot Alirim !!!
Bulanık suda hiç şansımı denemedim ama Çorumda olan arkadaşlar bilir su hep bulanık akar yaz kış yani yılın 365 günü gerçi orada turna yok ama güzel sazan,çay balığı ve buna benzer balıklar aldıklarını gördüm. Turna için benim favorim rüzgarlı ve dalgalı havalar nedendir bilmem ama şamandıralı düzenekle ben en büyük balıklarımı hep böyle havalarda aldım herhalde balık gereğinden fazla hareket ettiğinden olabilir.
hayatım boyunca bulanık sularsa pek verim alamadım.misinanın görünüp görünmemesi önemli değil.balıkların düşünme gücü olmadığından ve hafızalarını 3-4 saniye olduğundan misinanın görünmesi balığı kaçırtmaz.hatta misina fosforlu ise balığı kendine çeker.bulanık suyun bir kötü yanıda balığı yerken balık çamura kokar.(su çok bulanıksa)