Merhabalar arkadaşlar , ben ve beim gibi bir çok kişi buradaki forumlarda yazılan bilgilerden faydalanarak kendimizi geliştiriyoruz.Spin avcılığı başka bir heves bunu hepiniz biliyorsunuz, ancak avlak hariç diğer bilgilerin paylaşımı(doğru ve test edilmiş bilgi) yeni başlayanlar için çok önemli! Buna istinaden malumunuz kış aylarındayız bu da yağmur ,dalga vs.. sonuçta bulanık su faktörü!! bENim herkesten rica bu konu altında rapor detayına girmeden bulanık sularda (çamur gibi dahil ) av yaptığınız etkin sahteleriniz nelerdir? ( kalsaik olarak sırtı şöyle vbb ziyade direkt Marka, boy ,renk kodu( veya tarifi)) bu konu son zamanlarda araştırılıyor herkes birbirine faydalı olmuş olur.. Öncelikle ben kendi bulanık su sahtelerimi sıralayım;(ancak bu sahtleri forum sayesinde aldım örnek olarak yazıyorum henüz biriyle (yeni olduklarından) balık almadım sizler balık aldıklarınızı yazın lütfen) 1. Max rap : 13-15 cm FHC 2. rİVER TREBİL DEVİL 12 CM 21 RENK KODU 3.Eurofish aragon 13 cm A057
Bulanık suda levrek aldıklarım; Daiwa Saltiga Laser Sardine Daiwa Dr. Minnow (Renk kodunu hatırlamıyorum ama beyaz olanı diyeyim )
Öncelikle renkler ve zevkler tartışılmaz. Her zaman buna saygı gösteririm. Dolayısıyla Bana göre de, bulanık sular ve kapalı havalarda, başta siyah, gri ve kahve rengi gibi koyu renkleri kullanmanın daha verimli olacağını iddia ediyorum. Bulanık sular ve kapalı havalarda, beyaz sarı ve turuncu gibi açık renkler ve florasan gibi parlak renklerin, karanlıkta birinin gözünüze el feneri tutması gibi etki verdiğini, bu şekilde balığı nadiren kandırabildiğini gözlemledim. Zira balık koyu sularda parlayana değil. önünden yanından, altından veya üstünden geçen tam net olmayan, ama ne olduğu tahmin edilen sliüete/gölgeye saldırır. Çok açık ve berrak sularda özellikle beyaz, karides, pembe, sarı ve turuncu tonlar, normal sularda ise yeşil ve mavi renkleri denemenizi öneririm.
çamurlu suda tercih edebileceğiniz renkler..videonun sağ bölümü driter water ( muddy water ) normal bulanık suda,,ben hepsini kullanıyorum..su üstü dahil.. http://www.youtube.com/watch?v=p5P6UMGiT7o
kadir abi merhaba, videoyu seyrettim. videoda sol tarafta bulunan metre ler sanırım meradaki hedef avdaki taradığımız alanlardan bahsediyor değilmi.
sol taraf da yukarıdan aşağıya derinlik ölçüleri var..sol taraf daha temiz su,,sağ taraf bulanık çamurlu su ile gösteriliyor
abi mersinde 12 cm ile balık tutan varmı ya! ben 9 cm bağlıyorum ona bile böyük deyorlar ayrıca o aragonlar baya arızalı çıkıyor, yan yan geliyorlar genelde, bazen bilyalarıda sıkışıyor
ben hep 13 kullanıyorum, hatta 15-17'ye geçsem mi diyorum. geçen amcanın biri, yeğenim o sahteye atlayacak balık en az 5 kg olmalı dedi, ama bilmiyor ki 20 cm balık bile atlıyor. birisi de gülerek, kardeşim uğraşa uğraşa bunu mu tuttun dedi, ben de hayır, o kullandığım sahte balık deyince yüzünün aldığı şekli görmeliydiniz
Resimdekilerin ikiside 15 lik maxrap fb ile alındı. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49212
paylaşım için teşekkürler ayrıca burda verilen derinliklerde verilen renklerin görünürlüğü balıklar içinde aynımı yeşil ve sarının derinliklerdeki görünürlüğü bir çok renge göre daha iyi öylemi?
balığın gözünde nasıl olur bilemem..zira açıklarda da saklanıyor bu balıklar..orda da besleniyor..örneğin barbun balığı..pembemsi rengi var..derinlerde olur ekseri.. bizler kıyı spincisiyiz..kullandığımız sahtelerin dalabilirlikleri en fazla 3mt..bunuda kullanan nadir dir..avcı balıkların hedefindeki, yemlik canlıları kötü havada renk değiştirdiği filan yok çokda irdelememek gerekiyor bir bakıma sahtelerin içindeki bilye sesi zaten yakın civardaki balığın dikkatinden kaçmaz.. öte yandan insan gözü ile,su altındaki renklerin canlılıklarını bilmek istiyorsan..youtube ye gir..su altı belgesellerini izle derim.balıkların..yosunların.taşların renklerinin cazibesine birde böyle bak
Merhaba arkadaşlar..Ben şeyi merak ediyorum.Buhün Tekirdağda rüzgar keşişleme esiyor.Sabah denizi bulandırmış yani hava ama dalganın d'si yok denizde.Levrek için sadece bulanık suda yeterli midir acaba ?
Merhabalar, genelde hafif dalgalı ve berrak olmayan sularda av daha fazla verdiği için levrek için uygun deniliyor.Bunlar tecrübeyle sabitlenmiş genel ifadelerdir.
Metin bey çok bulanık sularda siz bahsettiğiniz şekilde sahte-renk seçimleri ile av yaptınız anlaşılan.İlginç..genelde saı-beyaz-yeşil vs.. gibi parlak renklerde av yapıyoruz. Belkide kadir beyin dediği gibi balık radarının ilgisini ses ile birlikte ne görüyorsa o an karambole atlıyor sonucu çıkıyor ortaya.