bundan 50 sene önce...

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında icemaster tarafından paylaşıldı.

1. icemaster

icemaster Hüseyin

bir hafta evvel vefat eden dayım ve onun bir küçüğü 1960 larda tarlada ot biçtikten sonra yakından geçen derede serinlemeye giderler. iki kardeş sığ ve daracık derede sel ile geldiğini sandıkları kocaman bir balık görürler. ve büyük dayım balığı eliyle yakalamaya çalışır. ancak balıkla mücadele eder durur. yaklaşık 1.5 m derinlikte boğuşup dururlar balıkla. ve 1 saat gibi bir mücadele sonunda her yer bulanmış ve suda göz gözü görmez olmuştur. kardeşinden ot diğreni ( yani bir çeşit kocaman çatal ) ister. o da getirir. bu arada su durulmaya başlamıştır. dayım yaklaşık 2m boyunda o zamanlar ve pehlivanmış. bir de bakar ki su durulmaya başlayınca o boğuştuğu balık ayaklarının arasında ve iyice yorulmuş solumaya devam ediyor. elindeki kocaman demir diğreni balığın ensesine saplar. biraz daha mücadele ederler ve iki kardeş balığı dışarı çıkarmayı başarırlar. balık 75 kg gelen bir yayınmış. tüm köye dağıtırlar. uzunluğu konusunda küçük dayım bir insandan çok uzundu diyor şimdi.

bu olay samsun un terme ilçesinde ahmetbeyköyü' nde kemer deresinde bundan 50 yıl önce geçmiştir. şimdi o derede sadece gümüş balığı var :(
    birazcık da kefal ve turna...

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Durum dahada kötüye gidiyor gün geçtikçe.Bir çok göl ve barajlarda su kurudu.Bizim çocuklarımız a aynen şu anki hikayelerimizi efsane gibi anlatacaklar buna eminim. " Vaybe abicim benim babam bi zamanlar boğazda balık avlıyormuş ....."

3. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Öncelikle başınız sağolsun. Durum daha da kötüye gidiyor ve ne yazık ki hepsi hikaye olacak yapılan avların :(

4. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Hüseyin başın sağolsun kardeşim..bu diğren ( adam boyu çatal diyelim ) işi esk.çifteler ve sakarya nehri boylarındada yapılır..şişen su sazlara dağılır,baharda yayın yumurtaya girer sazlığa ,sığa oralarda vururlar..biraz kanlı bir sistemdir.

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Basin sag olsun Huseyin Dostum.
    Dayinin bizlere biraktigi bu degerli anin ve yuksek saptaman icin cok tesekkur ediyorum. Yeni paylasimlarinda bulusmak dilegiyle...

6. icemaster

icemaster Hüseyin

dostlar sağolsun...

aklıma geldi dayımın anlattıkları yadedeyim onu buradan diye ve de bu av hikayesini sizinle paylaşmak için yazdım. dostlar saolsun...

7. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    Basin sag olsun Huseyin Dostum.