Bundan iyi turna yakalayabilecek miyim?

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında avcızahir tarafından paylaşıldı.

1. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    başlıkta yazdığım gibi.bilmiyorum ya nasip ya kısmet ALLAH böle avları bana ve cümlenize nasip etsin.cümleten selamun eleykum abilerim,kardeşlerim,ablalarım.bu benim ilk av hikayem olucak umarım sizlerle daha nice bereketli avlar paylaşma dileğiyle diyip sizleri fazla merakta bırakmadan hikayeme başlıyayım.sizki sabah kalkıp acaba bu gün balığa gitsemmi gitmesemmi diye düşünürken kararınızı veripte akşama eve 3.500gr,2.450gr turna,kaçan 4 adet limit üstü turna balığı ve kırılmış bir olta ile eve dönseydiniz gitmekte ne kadar doğru bir karar vermiş olduğunuzu hiç şüphesiz düşünürdünüz değilmi :)hakikaten bölemi düşünüyorsunuz :(abi oltam kırıldı yaaaa:(((( şaka şaka :)umrumda bile deil.sabah kararımızı verdikten sonra ben ustadım sabri abim ve oğlu erkan ile yola koyulduk(saat:05.30)avlak yerine varmadan bir kaç parça poaça meşrubat aldıktan sonra kalan kısa yolumuza devam ettik avlak yerine vardığımızda(saat:06.15)gölde sis yoğunluğunun olduğunu görüp birazda üzülmüştük fakat günün çok sıcak geçmesi ile bu sis kısa sürede dağılmıştı.elimizde oltalarımızla kendimize uygun bir yer ararken orada tanıştığım sevgili bir abim ile bir kaç dakika sohbetimiz oldu oraya yakın bir köyden geldiğini tek başına olduğunu yanında oltası hariç hiçbir malzeme getirmediğini(yiyecek dahil)bize anlatırken pekte umursamadık:)son olarakta 5 dakika önce 4 kiloluk bi turna yakaladığını bize anlatınca..höööö biz hemen çark ettik tabi.ben devreye girdim hemen sevgili abiciğim biz birazdan çay koyucaz 10 dakkaya gel çaylarımızı içelim sorada bana şu trofeyi bi gösterti ver.yüzsüzlüğün daniskası benimkide:)neyse şaka bi yana gelir gelmez bu sevgili büyüğümüzün balık yakalamış olması bizi bir hayli sevindirmişti doğrusu o haz la birlikte avlak yerimizi seçip hemen oltalarımızı suyla buşluşturduk.balık özlemi ile hırsla turnanın boğazına ilk sasiyi kim atacak die uğraş verirken çayımız demlenmiş poğaçalar mideye inmişti karnımızı doyurduktan sonra at çeke devam.yaklaşık 1 buçuk saatlik mücadelemizin ardından farklı bölgelerde denemeler yapmak için ayrıldık.herkes bi yana benim nereye gittiğimi sanırım anlamışsınızdır:)amcanın yanına :).bir iki sohbetten sonra amcanın yakalamış olduğu trofeyi şakın gözlerle izlerken bir yandanda bu üstattan bazı bilgiler kapmaya çalışıyordum.bu balığı büyük boy kaşık ile almıştı bende hemen ona ayak uydurup misinama taktığım kaşıkla birlikte yanyana atçeke başladık sıcak yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlamıştı artık amcayla sohbette baya bi dalmışken oltamda enteresan bi hareketlilik farkettim. BEN:amca busuda akıntı varmı AMCA:yok hayır akıntı yok BEN:alla alla madem akıntı yok ben kaşığı saat 3 yönüne saldım fakat kaşık 9 yönünde geliyo nedenki DONGGGGGG AMCA BANA BEN AMCAYA BAKIYOM BEN:amcasende benim düşündüğümümü düşünüyon :) AMCA:kesinlikle evet sakin ol evlat yavaşça kamışı gergin tut ve sakin bi şekilde makaraya asıl dedi. aslında bu işte tecrübem çoktu fakat bu balık gibi deilde bilirler turna avcıları bazen ota çöpe takılırda balık sanarsınızya öle bi durumla karşı karşıya kaldım.hiç vuruş alamıyorum ama olta çok ağır geliyo.baya bi zorlu şekilde makinamın sonuna doru gelince sasimin ucunda ki kaşığın olmadığını farkettim:) çünki :)kaşık yaklaşık 3.500gr lık bir turnanın ağzında kaybulmuştu.aman allahım kalbim hızla çarmağa başladı balığı görünce bi anda o kadar tecrübe yok olup gitti.kendime gelmek için bi sağa bi sola bakıyom amca balık büyük kepçe olta sen kimsin burası neresi ben kimim :)bu düşünceler içindeyken aklıma bu balığı kepçesiz çıkaramıyacağım geldi ve otamı kenera bırakım misinayı aldım elime inanın hiç direnmiyordu balıkla aramızda sadece yarım metre vardıki misinayı elimde iice kavrayıp kıyıya doğru fırlatttım ve ayağım takıldı bende sırt üstü yerdeyim:(çattttttttt.bu ses benden deildi biliyorum:)balıktanda gelmiceğine göre ya amcadan geldi yada evet:(oltamın üstüne düşmüştüm o sesin sahibi oltamdı.ortadan ikiye ayrıldı.umrumda deil:)balığı kenara alabilmiştim o heyecanla hemen üstadımın yanına koştum nefes nefese kalmışım elimde kocaman bi trofe koşarken balık arada çırpınıyo ikimizde yerdeyiz kalkıyoz yeniden koşuyoz bida düşüyoz .düşe kalka sabri abimin yanına vardım ve al işte al sana turna al sana tröfe dedim oda heyecanlı bakışlarla bana baktı balığa baktı ve sevinç naraları sanırım tahmin ediyosunuz:)balığımızı tel hapse taktıktan sonra bu balığın vermiş olduğu heyecanla tekrar başladık at çeke fakat uzun süre balık alamadık saat 12 civarlarında bir tane daha balık yakaladım buda 2 kilo üstündeydi sabri abinin oğlu bi turnayı kıyıya kadar getirmiş fakat kandıramamıştı takip alıyorduk o saatten sonra bu şekilde bir kaç balık kaçırdık.sonuçta yakalamış olduğumuz bu iki güzel trofeyle evimizin yolunu tuttuk.başımdan geçen ilginç bir av hikayesi oldu benim için heyecan verici mutluluk verici.işte sizlere sunmak istediğim bu ilk turna avı hikayem di biraz abartmış olabilirim ama yaşadıklarımla deil yazının uzun olması evet biraz fazla yazmışım kusura bakmayın lütfen.heyecanıma görün.sizlere bir an bu mutluluğu yaşata bildiysem ne mutlu bana ama bir sorun var nasıl resim atıcağımı bilmiyorum buraya resimler hazır büyük balığın resmini çektim bir kaçtane bu sıkıntımı halleder halletmez hemen eklicem bu konuda bana yardımcı olmak isteyen değerli kardeşlerim ve abilerimden bilgi alabilirim sizlerinde yardımıyla bu resimleri sizlerle paylaşmak isterim.diyerek yazıma son veriyorum sevgili üstatlar ALLAHIM her daim yanınızda yar ve yardımcınız olsun dileğiyle umarım sizlerede nice trofeler rast gelmesi temennisiyle diyerek hayırlı günler dilerim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Mayıs 2011
  2. aksakal

aksakal RAFET DOĞAN

Tebrikler

Zahir bey kardeşim. Raporunuzu zevkle okudum. Güzel ve heyecanlı avınızdan dolayı tebrik ederim. Resimleri dört gözle bekliyoruz.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    başlıkta yazdığım gibi.bilmiyorum ya nasip ya kısmet ALLAH böle avları bana ve cümlenize nasip etsin.cümleten selamun eleykum abilerim,kardeşlerim,ablalarım.bu benim ilk av hikayem olucak umarım sizlerle daha nice bereketli avlar paylaşma dileğiyle diyip sizleri fazla merakta bırakmadan hikayeme başlıyayım. E artık başla yani.:):p

değerli kardeşlerim ve abilerimden bilgi alabilirim sizlerinde yardımıyla bu resimleri sizlerle paylaşmak isterim.diyerek yazıma son veriyorum sevgili üstatlar ALLAHIM her daim yanınızda yar ve yardımcınız olsun dileğiyle umarım sizlerede nice trofeler rast gelmesi temennisiyle diyerek hayırlı günler dilerim. E artık bitir yani.:):p

Sağol Zahir, keyifli bir rapor okuduk sayende.:)

4. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

zevkli ve bereketli bir av olmuş.paylaşımınız için teşekkürler

5. ssdk

ssdk Ahmet

Favori Kamış:
    V-System 2,70
    Favori Makine:
    Shark 10
    Güzel bir av raporu olmuş. Bakalım bizede nasip olurmu :)

6. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    teşekkür ederim abi saygılarımı sunar ellerinden öperim resimler için bi arkadaşıma söyledim ben hallederim dedi inşallah en kısa zaman da yolluyorum resimleri tekrar saygılar

7. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    :)saolasın nuri abicim ellerinden öperim saygılarımı sunarım üstadım sayenizde bişiler öğrenmeğe çalışıyoruz siz büyüklerimizden tekrar tşkler abi bu arada bende erzurumluyum:)

8. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    inşallah kardeşim umarım daha irileri senin oltana takılır

9. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    ben tşk ederim abi saolasın

10. beleş

beleş Kemal Büyük

Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    turna 78 cm
    Güzel Av Olmuş Anlatiminda Güzel Olmuş DarIsI Bizlere Olur Inşallah.

11. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Zahir kardeş hemşehrim yazdıklarını büyük bir heyecanla sanki o trofeleri ben yakalamışım gibi bir çırpıda soluksuz okudum.Yaşadığın bu heyacanı bizlerle paylaştığın için sana çok teşekkürler.Kırılan oltana üzüldüm,ama o gün yaşadıkların herşeye değmiş.Bu haftasonu ben balıktan hava alarak balıksız ve hiç vuruşsuz döndüğüm için bozulan moralimi yaşadıkların ve yazdıkların oldukça düzeltti,sevgiyle kal,daha nice trofelere.

12. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    sevgili büyüğüm tşk ederim saolasın sadece darısı deil daha irileri sizlere olsun

13. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    teşekkür ederim abi ellerinden öperim bişiler yazmaya sizlerle paylaşmaya çalıştım olmuşsa ne mutlu bana oltam kırıldı öle ama balığı kıyıyal almıştım geçen senede sülubük taraflarında balığa gittiğimde hiç balıksız dönmüştüm abi o günde bi oltamı kıyıda unutmuştum :)sakarlık işte bak o oltaya üzülmüştüm ama buna hiç üzülmedim :)balıksız döndüm demişsin abi sorun deil bu turna balığını yakalamak için insanda biraz sabır gerekli bu yeterli deilse azdaha sabır gerekli:)inşallah ALLAHTAN dileğim daha büyük trofeler senin oltana takılır abi.bir ankara deimi ile ALLAH sizlere tencere tencere versin bizede dibinin bulaşığını:)sevgiyle kal abi saygılar hürmetler

14. simendifer

simendifer Sennur

Güzel bir hikaye olmuş. :) Sadece tutarken değil yazarken de gayet heyecanlı yazmışsınız. :) Biz de yaşadık sayenizde, teşekkürler. Trofe için de tebrik ederim.

Fotoğrafları aşağıdaki linke yükleyebilirsiniz;

http://www.hizliresim.com/

buraya yükledikten sonra forum 3 yazan yerdeki linki alıp buraya kopyala-yapıştır yapın. Linklerde problem olursa, buraya yapıştırdıktan sonra ben müdahale edip düzeltme işlemini yaparım. ;)

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Böyle yaparsa kesinlikle linklerde problem olacak.:confused:

:D :p

16. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    hoş bir anlatım tebrik ederim zahir..

17. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    ben tşk ederim yorumun için saolasın

18. simendifer

simendifer Sennur

Ooooo, turna gerçekten muhteşemmiş. O kadar heyecanla anlatmakta haklıymışsınız. Yazdıklarımız az kalmış bu turna için. Tebrikler, harika bir av. :):)

Not : Fotoğrafların olduğu mesajı, ilk mesajla birleştiriyorum. Böylece fotolar ilk mesaja taşınmış olacak. ;)

19. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    gerçekten güzel tebrik ederim .

20. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı: