arkadaşlar internette at-çek yaparken oltama takılan bir video her türlü hareket serbest. http://www.youtube.com/watch?v=wrdoB7WXfl8&mode=related&search=
Bizim memlekette buna beleş balıkcılık denir. Trıvırı ile yazıktır be kardeşim. Sonra sanki adamlar ticaretini yapar gibi ağ ile balık tutmuşlar böğle balıkcılığın. Bide tatlısuda, eh söğlenecek söz bulmak baya zor bukonuda. Saygılar.
Ahh ahh...Soyliyecek soz bulamiyorum. Mutluluklarina bakiyorum. Icimden bir ses kizamiyor, sadece "cahilligin gozu kor olsun" diyor. Ne yaptiklarini bilmiyorlar. "Yarin ne olacak? Bu mutlulugu nasil devam ettiririz?" diye sormuyorlar. Allah yardimcimiz olsun. Egitim sart.Hic bir sey yapamiyorsaniz, "Abi sen buyuk balikciymissin " deyip ,Balikevi.net'e davet edin. Muhabbetten, konusulanlardan belki bir ates alir, vazgecer bu sorumsuz yagmadan.
Birde orkinos tutmuşlar gibi kasılmışlar ya bunlar balık tutmuyorki katliyam yapıyorlar balikların üstüne yatıyorlar ayıp yazık günah ne diyem ya bizim burda yapacagamiz söylem bunlara ve bunlar gibi olanlara bir önlem getirebilir mi ? bilmem
Bu çağdışılıktan ziyade şerefsizliktir.Hepinizden özür diliyorum böyle ağır konuştuğum için ama başka türlü ifade tarzı bulamadım. Kusura bakmayın.
bu tiriviriyi devlet hala stilmasina neden izin veriyo??tarim ve koy isleri akanligi satisini kesinlikle asalamasi lazim...bir keresinde zipkinla dalarken 10 metre civari bir alanda dipte parlayan baliklar gordum dibe inip baktigimda trivi iki adet tasa takilip kopmus birnin ustunde 4 tane ufak bir tane 400 grm civari sargoz ve dir digerinde 1 sargoz 1 ispari ve orfoz yavrusu vardi....aldim cikardim baliklar olu kokmus artik tirivilarida cope yolladim...yazik gunahtir ya eko sistemi bozmak icin herkez elinden geleni yapiyo!!!ben alanyada buyudum 1993-1997 arasi iskele at cek yaparak cok guzel lambuka,kzu,turna,sinagrit ve akliniza gelebilecek her tur balik yakalardik insanlar aileleriyle gelir aksamlari termusta cay kahveler kimi kek getirir muhabbetimiz superdi...ve eve donerken yiyecegimiz balikla donerdik...ama sonra bu karadezli trolculer dadandi bolgeye havyar zamani hergun 30-60 kilo arasi kuzu 200-500 kilo arasi orkinos getirmeye basladilar...adamlar hergun 3 kamyon balik yolluyorlardi balilar full havyarli pancarlar cevirme yapmayi arttirdi...bizim ortamda dagildi cunku avlicak balik kalmadi....3-4 yildir suda lambuka gormedim kuzu deseniz tektuk onceleri geldmi suruler liman mas mavi olurdu lambukadan kuzular 200-300 parca...sonuc yok ettiler..hic birsey yok simdi sardelye kolyos tutuyor karadenizliler...balikcilar ise eve ekmek zor goturuyor....allah bize akil vermis faydalanalim diye o hayvanlar kadar aklimiz yok..... ne demisler INSANLARI TANIDIKCA HAYVANLARI DAHA COK SEVIYORUM....
Çok üzücü görüntüler Cahillik bu yalnızca. Ne yaptıklarının farkında değiller, yoksa insan olan insan o yüz ifadesi ile böyle poz verebilir mi ? Gerçekten kahroldum. Vay memleketimin hali vay
Ben artık trıvırı kullananlara kızmıyorum. Bu laneti yasaklayıpta göz yumanlara kızıyorum. Geçen yıl son baharda sahil yolunda yoğun şekilde trıvırı kullanımına şahit oldum. Tarım İl müdürlüğüne şikayet yazısı yazdım. Gelen cevapta tırıvırı kullanımına rastlanmadığı yazıyordu. Daha ne bekliyoruz ki? Eğer bu sorun halledilmek isteniyorsa trıvırının kullanımından çok, imalat, satış ve taşınması yasaklanmalı.
arkadaşlar çok haklısınız denetim yok ceza yok satan çok daha bugün malzemeciye gittim tırıvırılar açıkta satıyormusun dedim ne yapalım abi kendimiz imal ediyoruz ekmek parası diyor ve söylediğine göre bir senede yüz bin adet satmış nasıl olur demeyin adamlar imalatçı yani zabıta/polis kim girse dükkana direk karşısında ama denetleme yok eeeeeeee böyle oluncada kullanan cahil çok
aslında benim aklıma bi fikir geldi jandarmaların giysilerinden diktirecez 3 tane yanımıza da kafadan arkadaşları alıp tırıvırıcılaın yanına gidecez veeeeeeeee formaliteden bi makbuz çıkarıp resmi işlemi başlatacaz artık ömür boyu hapismi veririz yoksa milar milyar cezamı orası vicdanımıza kalımış yoksa bunlar düzelmez
Canım kardeşim,sana tamamen katılıyorum.Yorumun çok güzel,eklenecek bir şey yok.Tamamen cehalet.Teşekkür ederim.