bu sasilerden hangisine sans tanıyorsunuz turna için?üstten alta sırasıyla 1,2,3... 4 numara turna yavrusu. buda turna için yaptığım canlı yem düzeneği buda sazanlar için hazırladığım menü(hamur)
4 bayat ekmek yarın kilo civciv yemi 4 paket vanilya(1 pakette4 tane var) buğday yarma yarım kilo 1 yumurta katılasana(hamur kıvamına gelene kadar)un ekleyip yoguruyorsun
saol barıs... bugun canıllıya gittim.sasi ile hiç 1 şey tutamadım. canlı yemle 2 tane turna alabildim. anladıgım kadarıyla sasi için biraz erken.ortalık yavru balık doluydu.yavru balıklar bitince sasi iş yapar diye düsünüyorum. senin tavsiyene uyup 1 numara üzerinde çalışacagım.
gümüşün oltaya takılışı.bende canıllıdaki bir balıkçı arkadaştan ögrendim.sizlerle paylaşayım istedim.
buda gümüşün oltaya takılışın diger bir sekli.kuyruktaki kanca hırsız. bu biçimde takarsanız yem kolay kolay düşmüyor...
Hamura bir kaç şey daha ekleyebilirsin, kıyılmış midye örneğin.. Bunun yanında, balık çiftliklerinde kullanılan pellet yemlerden bir kilo una 2 kaşık kadar ezip katabilirsin. Bulunduğu yere göre, içine robotta çekilmiş çilek eklemekte fayda verebilir. Bunların birini veya bir kaçını ekleyebilirsin hamura.. En önemlisi, içine esans katabilirsin. Sazan için iki etkili esans vardır. Birisi anason yağı, diğeri sarımsak tozu veya iyice döğülmüş sarımsak.. Bazı yerlerde her ikisi birden, bazen biri daha iyi iş yapar. Ama anason yağı için bilhassa dozu kaçırmamaya dikkat etmelisin. Genelde, 1 kg una 3-4 damla kafi gelir..