Burası Bandırma,istavrit de var Kraça da:)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aslıhan TURAN tarafından paylaşıldı.

1. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Bandırma'dan herkese merhabalar.Dün sevgili dayımız 'Bandırmalı' Mustafa abi ile konular harici 9'da yaptığımız muhabbetten sonra çapari için yollara vurduk bu kez kendimizi.Mevsimi gelmiş olmasına rağmen bendeniz liman ve çevresinden günlük ortalama 3-5 istavrit gibi komik avlarla dönüyordum.Dayının balığa gark diyecen demesi beni fişeklemek için yeterli sebepti.Öte yandan bir de yolda köpeklerle uğraşmak vardı,malum dayıyla ne zaman balığa gitsek bize sarıyorlardı.Sırf bu yüzden en kalın saplı kamışı aldım yanıma.Kısa bir yolculuktan sonra ,olta atılacak yerlerin az olduğu avlağa ulaştık.Yolda karşılaşıp konuştuğumuz koyunlarını güden bir amca bu istikamette balığa giden çok insan olduğunu söylemişti.Haklıydıda...Sahile ulaştığımzda balık tutulacak kayaların ya da adacıkların dolmuş olduğunu gördük.Manzara aynen böyleydi.

Resimdeki yerin sağında ve solunda iki yer daha vardı ama oralar da doldurulmuştu.Biz geldiğimiz bunca yolun üstüne bu durumu görünce biraz üzülmedik değil.Neyseki avlananlar Mustafa abinin dostlarıyıdı ve taşların üzerinde bize güç bela yer ayarlamışlardı.Bana tam da resmi çektiğim yer düşmüştü.Yani önümdeki o koca kayanın üzerinden ve solundan oltamı aşırtmalı olarak atmak zorundaydım.Saat18,00 gibi balıklar olatalara gelmeye başlamıştı.Gelenler sadece istavrit,sarıkanat yada kraça değildi.Tirsi ve sardalyalarda çaparilere üşüşüyordu.Bulunduğum yerin doğru olta atışları için uygun olmadığı bir gerçekti bunun üstüne bir iki kez takılan yada kurşunu kopan takımlar hem hızımı kesiyor hem de şevkimi kırıyordu.Diğer kaya komşularımızın dolu çekmeye başladığı çapariler insanı adeta coşturuyordu.Kısa sürede Mustafa abi de onlara uymuş çapariyi doldurmaya başlamıştı.:rolleyes:

Daha sonra balığın iyice tava geldiği saatlerde,kaya komşularımızın nazik teklifiyle yer değişimi yapıldı ve bana da daha iyi yerden balık tutabilmek için fırsat doğdu.Kopan ve kurşunu giden onca takımın üstüne nihayet adam gibi balık çekmeye başlamıştık.O kadar bol balık vardıki tuttuklarımızın bazılarını livara alıyor bazılarını kaçırıyorduk fakat hiç kimse kaçana acımıyordu çünki biliyordukki bir dahaki atışta yine çapari dolacaktı.Balıksız geçen onca günün üstüne bu avı yaşamak adeta beni coşturmuştu.Dolu çapariyi görünce içimin taa derinliklerinden gelen fütursuz ve kaygısız kahkahalar patlatıyordum.Nasıl olsa balıklar garanti ya biraz da görsel arşiv yapalım diye fotoğraf çekmeye başladım.

Tüm bunlar olurken bir ara dayının telefonu çaldı,arayan 'Börwekçi' Yücel abiydi.Henüz kaçırdığı olta iğnesini açan ve neredeyse kamışı kaçırmasına neden olacak olan minekop trofesinin heyecanını paylaşıyordu dayıyla.

Bunlar birlikte avlandığımız dostlarımız.Balığın bollaştığı bir anda resim çekmek için ikna etmek hayli zor oldu.Dayının internette sizi meşhur edecem demesi ayrı bir tebesüm nedeniydi.

Mustafa abi ve ben...

Güzel ve balık dolu geçen bir av akşamında livarımız ve torbamız dolu olarak geri dönüyorduk.Mutlluk ve keyfimiz tarifsizdi.Belki bu sezon koca çipuralar,minekoplar yada levrekler çekemedik henüz,belki adımız kraçacıya çıkacaktı ama inanın böyle bir günde insan büyük balığı bazen aklına bile getirmiyor.Darısı hepinizin başına.Rasgele...

2. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    Eyvahlar olsun,sitede biri kıraça mı dedi.
    Birazdan kızılca kıyametler kopar,ahanda buraya yazıyorum.
    O bu değilde,keşke yaşayabilme ihtimali olan kıraçaları geri salsaydınız.
    Malum,onlar her zaman lazım bize

3. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Telaşlanma değerli dostum,kraça avlamadık esasında.Bu,bizim Mustafa abinin adımız kraçacıya çıkacak diye espri yapmasına karşılık yapılmış bir manidar bir espridir.Malum kendisi geçen yıl hep kelle balık raporlarıyla arzı endam etmişti sitemizde.Yoksa ki sürdürülebilir avcılık düşüncemiz baş düsturumuzdur bizim;) :)

4. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Tebrik ederim güzel bir av ve av hikayesi. İnşallah birgün birlikte gitmek nasip olur. Bu arada şansınıza havada müsade etmiş genelde oralar hep rüzgarlı olurdu:)

5. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Teşekkür ederim Ahmet abi,kısmet işte hava iyiydi ve sadece bir yunus gördük şansımız yaver gitti,gelirsen irtibat kuralım muhakkak.;)

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Anlamdığım bir şey var.Mustafa abiyi kesinlikle ve kesinlikle istavritmiş,tırsiymiş kesmez.Kesmez Allah kesmez.Nasıl oldu da istavrite tav oldu anlamış değilim.:) Bundan sonrası için rast gele.

7. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Anlaşılmayacak birşey yok abi çipuranın olmadığı yerde istavrite Abdurrahman Çelebi diyoruzbiz;) :D

8. Tebrikler Aslan..Hakkaten daynın dediği gibi "gark" etmişiniz.:) Afiyet olsun:)

Bu taşlar Dutlimanına gelmeden solda aşağıdaki taşlar dimi:rolleyes:

6. resimde tam karşınızda taşocağı var..İstavriti çuvalla yakalamak mümkün..;)

NOT:5 kg lik Çuval..:D:D

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Çok çok tebrik ederim.

Çok sevindim.

Son düzenleme: 28 Mayıs 2008
  10. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Abi yer tespitin olumsuz mevkii H... k.. altı.Bir de makinalar bölümünde bir konu açtım bir el atarsan sevinirim.Teşekkürler.:)

11. Evet haklısın..:) Cenevizlilerden kalma batık limanın uç taşları;)

Güneşin batışı olan resimden anlamlıydım..Dutlimanı olsa gün doğuyor olurdu:D :D ..Dedim acaba sabah tavımı:p :p :D

12. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Tebrikler ellerinize sağlık:D

13. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Maşallah maşallah güzel av olmuş :)

Mustafa dayıııııııııııııı benide meşhur edermisinnnnnnnnnn :D:D:D

14. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Abi şimdi bu tarihi ve arkeolojik tespiti de yaptın ya iyice merak ettim buranın geçmişini.Bildiğin bir link varsa konuyla ilgili,paylaşmak isterim;)

15. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
  16. Bildiğin gibi Kapıdağ yarımadası çok eski uygarlıkların yaşadığı bir bölgedir..Çevredeki talan edilmiş mezarlar,,binlerce yıllık bina kalıntıları heryerde görülebilir..Bir rivayete göre h..r altında çok eskiden denizcilile uğraşan bir ekip yaşamış..Buradaki limanda o dönemden kalmaymış..Bu limanın bir benzeride Çavuş.köy de gazinonun sağındaki sazlıkların olduğu koyun sonunda bulunur..Felek değirmenindeki de oldukça eskidir..Ben tüm kapıdağda yıllarca dalış yaptığım için hepsini bilirim..Hatta kimsenin bilmediklerini bile;)

17. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Abicim istavritler bu ara baya bi lezzetli :) Afiyet olsun

N@mık abi bak ne yakalamışlar
    :D:D:D

18. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Bu kısa bilgi için sağol abi,giderken dayım felekdeğirmeninide gösterdi bana,ancak biz çavuş köyü de geçtik mi hatırlamıyorum.İyice yerel coğrafya fakiri olmuşum anlaşılan.İnternette çok araştırdım ama yinede google earth den daha ayrıntılı bir Kapıdağ uydu fotoğrafına ulaşamadım.:(

19. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Avlanırken bir ara arkamızdaki yamaçta otlanan kuzuları görmüştüm.Mustafa abiye seslenip abi şunlardan bir kuzu yakalayıpta resim çektirelim dedim.Marmaradan da kuzu avı yapıldı diye konu açarız Namık abilere diye bayağı güldük yani:D :D

20. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    aslan kardeşim sana biraz balık keyfi yaşatabildiysem ne mutlu bana :)