sevgili arkadaşlarım.Bu hafta çalışma arkadaşlarımın isteği üzerine onları denize girmek maksadı ile gemlik kumla taraflarına götüreceğim Allah nasip ederse.Ancak deniz ve güneşe olan cilt problemleri dolayısı ile ben balık tutmayı tercih edeceğim.O bölgede kıyıdan nerde ve nasıl balık tutabilirim.Bölgeye gitmeden yem falan bulabileceğim yerler varmı yoksa ya nasip diyip tatlı suda kullandığımız dip bırakmalarını mı kullanayım.Şu deniz balığı açısından garibana bir yardım lütfen
Gemlik ,Kumla tarafına gideceksen çaparini eksik etmeyeceksin.Soydaş pazarında bir çok balık malzemesi satan dükkan var bilirsin.En azından 2 takım çapari al kendine.Yeşil simli olanları daha iyi iş yapıyor.Mezgit olurmu bilmiyorum oralarda ama yine de 3 köstekli 6 numara mustad ile yapacağın bi mezgit takımı da yanında olsun.Genelde istavrit,tırsi bulabilirsin.Gemlikte çinekopa attıklarını da görüyorum.Fakat sirkülerde serbestmi bilmiyorum.
naci kumlada kıyıdan balık tutamazsın,kumlanın ilerisinde narlı var orada dalga kıran üzerinden atarsan izmarit,belki zargana ve ispari tutma şanşın olur,yem olarak midye kullan kayalarda bol miktarda var,gece kalacaksan kayaların arasından kepçe ile teke tut mantarlı olta ile eşkina yakalayabilirsin.
selam biraz geç fark ettim mesajı ama sanırım bu hafta sonu orada olacaksın. benim tavsiyem kapaklı tarafında gecede kalacaksan eger teke ile mırmır için çalışman. gecen hafta çok güzel mırmır alındı o bölgeden. sabah gün dogumunda ise istavrit başlıyor çapari ile. umarım yardımı olur iyi avlar dilerim...
Ben daha çok kumalyı geçikten sonra gelen narlıyı tavsiye ederim boru kurduyla çok güzel eşkine alırsınız tabi gece giderseniz gündüzde zargana ve ekmekle kefal iyi geliyor.Şimdiden iyi avlar