Emrah bey dip takımını sadece marina içine doğru kullanabilirsiniz, aksi halde her attıgınız olatada 1 takımınızı suda bırakırsınız. Şıp şıp olayına gelince 6,30 bence kısa seçim sizin tabi bence en az 7 yada 8m lık bır sıp sıp gerekiyor lakın en az 6 yada 7 metre derinlik vermek daha iyi. çünki Narlıda verilecek derinlik gayet önemli Narlıda marinaya doğru yani iç kısıma doğru dip atıldıgındada Eşkina almanız mümkün RastgeLe
Barış bey teşekkürler tavsiyenize uyacağım. İlk deneme amaçlı olarak 12liralık ucuz kamış almıştım. 30liraya karbon kamışlar dahi var onuda tedarik eder öyle dideriz. Kumyakayı denerseniz raporunuzu bekliyoruz. Cümleten rastgele....
Emrah bey cok bilmişlik yapmak istemem ama son bır tavsıye verım bu onemlı 30 lıra verecegınız karbon kamısla, yemınıze dalan karagözü çıkarmanız imkansız biliyorsunuz karbon kamıslar cok hassas, karagöz vurup hemen kaya altı yaptıgından balıgı karbon sıpsıpla kontrol edip su dısına cıkarmanız imkansız o yuzden bosuna 30 lıra vermeyın, sahsen benım uyguladıgım yontem su ; 8 metrelık ucuz bır sıp sıp alıp (15 tl), yeme dalan balıga hemn mudahale edebılemk ıcın yanı sıpsıbın ucunun cok esnememesı ıcın hassas olan en uc kısmını 10 15 cm kestırım oraya uygun normal makınalı kamıslar ıcın kullanılan yuzugu oraya monte ettım boylesı daha mantıklı
Barış bey karbon kamış derken şıpşıptan bahsediyordum yanlış yazmışım. Satıcıların demesiyle göl kamışı. Aldım bugün bir tane 8metrelik. Orjinal ucunu çıkardım yerine renkli dolgu uclar var içi boş değil onlardan taktım. Pazar günü gideceğiz inşallah bu sefer bereketli olur. Uyarınız ve yardımınız için teşekkürler. Rastgele....
Arkadaşlar Narlı'dan gene birşey çıkartamadık. Bir adet karagöz alabildik. Ama bu sefer kimse alamıyordu balık yoktu çünkü. Önceki hafta kilolarla balık çekenler bu hafta hepsi eli boş döndü. Gemliğe döndük liman ve kayalıklardan eşkinaya attık. İskeleden yaklaşık 20adet küçük eşkinayı geri saldık, 3tane gelincik çıkardık. Daha sonra sahil yolunda ki kayalıklara gittik. Ortalama yarım kiloluk 4 eşkina çıkardık. Gemlik sahilde ki kayalıklarda karagöz yapmaya başlamış tek tük alan vardı. Kayalıklar da yanımızda ki amcanın demesiyle havalar ve su biraz daha soğusun kıyıdan 3-4metre açıkta bile büyük karagöz alırsınız. Eninde sonunda karagözleri kepçeye alıcam bakalım nereye kadar kaçacaklardan benden