Karaköy balık halinde satılanlarda yaprağın yaprağı resmen ilk balıkcı leğende canlı olarak pazarın en iri çinekoplarını satıyor diğerleri hep yaprak satıyor yazık günah diyencede ters ters bakıyorlar.
Benim gittiğim saatte manzara anlattığım şekildeydi, belki akşam pazarı hesabı ufaklıkları geç çıkartmış olabilirler.
HALİL BARIŞ EFENDİ... Öncelikle belirtmek istiyorum ataevler semt pazarlarında kendimize ait tezgah yoktur. Lütfen sorumluluğu Kocamanlar Balıkçılığa yüklememelisin Esas sorumluluğu bulunan insanları bulun ve sizleri destekleyelim.Bursada KOCAMANLARIN ne kalitede balık sattığını Bursa halkı bilir.Öncelikle bahsetmiş olduğun bu balıkları kayıkçının yakalamaması gerekiyor sonrasında bunu satmaması gerekiyor sonrasında kabzımanın bu balığı almaması gerekir ve Su Ürünleri takip edip bu tür şikayet edilenler balıkları kabzımanlara sattırmaması gerekir.Böyle bir imkanın varsa da bunun önüne enazından Bursa Büyükşehir Belediyesinin kabzımanlardan başlamalısın bunun içinde Su Ürünleri Müdürlüğüne başvurmalısın ki bizde seninle hareket edelim.Bu site üzerinde Kocamanlar Balıkçılığı sürekli dile getirmen hiç hoş değil bu sorumluluğu Kocamanlar Balıkçılığa Yüklelememelisin ben vatandaş olarakta yasak olan herşeyin karşısındayım öncülük yapacak olan arkadaşlarınında arkasındayım fakat Kocamanlar Balıkçılığa bu sorumluluğu yükleyemessin! ÖMER KOCAMAN
Bu mail hangi "efendi"ye ait Ömer kardeşim, açıklayabilir misiniz? "Yurtdışından yeni geldim mailinizi okudum öncelikle bu konudaki hassayitiniz için teşekkürler konuyla ilgili araştırmam sonucunda bir kayıkçı bu balıkları pazar yerine kardeşlere göndermiştir kardeşlerde bu balıkları geri gönderemediğinden satılmıştır fakat tarafımca kardeşler ve kayıkçı uyarılmıştır.Lütfen bu tür şikayetlerinizi bize bildiriniz. Maşallah KOCAMAN KOCAMANLAR BALIKÇILIK"
Bahsettiğiniz silsile içerisinde kendinizi en sonra görüp, hiç bir sorumluluk almamanız ne kadar hoşuma gitti.3 yaşındaki bir çocuğun mızıkçılığı ile ne kadar da güzel sıyrılmışsınız. Kayıkçı yakaladı ise sen almayacaksın ki bir daha bu kayıkçı sana kaçak balık getiremesin.Kabzımanlardan kaçtı ise yine sen ufak balıkları satmayacaksın.Oh ne ala sana gelene kadar engellenmedi ise bende satarım bana bir sorumluluk yüklemeyeceksin diyorsun.Buna çocuk bile güler.Bu ufakları sattığında gelecekte satacak balık bulamayacağını akıl edemiyor musun? Kocamanlara yükleme diyorsun.Ben senin tezgahında gördüm o balıkları , kimi sorumlu tutayım.Ayıplı bir malı marketten aldığın zaman toptancıyı mı sorumlu tutarsın yoksa marketçiye mi ekşirsin bunun cevabını ver önceki mantıklı bir şekilde tartışalım. Onlar bana getirmesin ben de satmayayım demek sizin sorumluluğunuzu ortadan kaldırmaz.
ÖMER KOCAMAN EFENDİ... Eyer o minik balıklar senin tezgahında görülmüş ise sorumluluk tabiki senindir, satan sensin, o balıklar üzerinden para kazanan da sensin. Sana gelene kadar olan döngü ayrı bir konu. O kabzımalı da , o kayıkçıyı da aynı şekilde görürsek, aynı şekilde uyaracağız elbette. Bir önceki e-mail'inizde bu konuda hassas olduğunuzu ve takip edeceğinizi söylemiştiniz. Ama buradaki yazım tarzın o olgunluktan ve yazım tarzından çok uzak. Senin gibi bursanın önde gelen esnaflarından olduğunu beyan eden bir kişiden daha naif ve olumlu yaklaşım beklerdik, en azından suçlu ben değilim o, bu, şu diyeceğine , kendi üzerine düşen için özür dileyebilir, Biz kocaman balıkçılık olarak bu tür limit altı ürün satışına izin vermeyeceğiz ,bundan böyle daha dikkatli ve titiz olacağız diyebilirdin.. Yakışmadı sana ömer efendi......
Barış abi bu konuyu yeni görüyorum, Ataevler pazarına uğrayamıyorum ama sen tekrardan kontrol et, eğer yine küçük balıklar satılmaya devam ediliyorsa bana özelden ulaş, ilgili mercilere destekli bir başvuru yaparız.