Bursa Mudanya'da balık avlanacak yerler..

Konu, 'Bölgeler' kısmında pulserkan tarafından paylaşıldı.

1. tqyline

tqyline enes gürsoy

...

uskumru yok 1 saat dolaştık sabah arkadaşla yok yok işin kötü tarafı mezgitte yoktu bugün sadece 1 kilo istavrit 1er tane gzel kırlangıç aldık mezgit açıldımı acaba artık zamanı geldi yavaş yavaş gdio demekki 9 tane mezgit aldık bugün onlarda 15 cm fln varlardı gzellerdi

2. meliheskel

meliheskel Melih

En İyi Avı:
    Eşkina 1 kg
    evet güzelyalıdada azaldı mezgit.Daha nazlı geliyor.Ama gel görki istavrit filanda yok denecek kadar az.Onca saat uğraşıpta kiloyu bulamıyosun :( ben uskumrudan umutluydum ama şabs başka sefere denk gelir inşallah.

3. tqyline

tqyline enes gürsoy

...

yakında izmarit başlar mezgit tamamen gider ben hala umutluyum gzel istavrit yapcak eylül ekim

4. meliheskel

meliheskel Melih

En İyi Avı:
    Eşkina 1 kg
  5. tqyline

tqyline enes gürsoy

..

hava son zamanlar çok esiyo denizede çkılmıo sadece sabahları ne varsa alıyoruz bu sbahta 4 kişi avlandık 2,5 kilo istavrit aldık 1 kiloya yakında mezgit aldık

6. meliheskel

meliheskel Melih

En İyi Avı:
    Eşkina 1 kg
    2 gecedir liman içi takılıyorum güzelyalıda ilk gece istavrite attım el oltasıyla kurşunsuz hiç birşey yok bu gecede eşkine karagöze saldım yine el oltasıyla yine hiç birşey yok :)

7. tqyline

tqyline enes gürsoy

...

kefalde çkıyor ordan dün aldım kıbrısla gecede yapıyor

8. meliheskel

meliheskel Melih

En İyi Avı:
    Eşkina 1 kg
    gecen akşam kefal aldım bi tane ayıklarken içinde çok büyük bir havyar çıktı acıdım biraz bi süre atmayacağım kefale :) zargana lüfer başlasada balığa doysak :)

9. tqyline

tqyline enes gürsoy

....

zargan yapıyo mudanyadan kayıkla alıyolar biz hiç atmıoz ben sevmem zargan bnde çinekopları bekliyom istavrit izmarit çinekop sonbahar kış hep bu üçlüyle idare edioz arda kırlangıçlarda geliyor güzel oluyo

10. molgun

molgun Mustafa OLGUN

En İyi Avı:
    Mırmır
    İnşallah Eylül-Ekim-Kasım ayları iyi balık yapacak gibi görünüyor. Bende ne zamandır mırmır'ları bekliyorum Marmara'da. Artık başlasa da bizde keyfimizi bulsak ramazan ayında...

11. meliheskel

meliheskel Melih

En İyi Avı:
    Eşkina 1 kg
    bu sabah amcamın tekinde 1 kasa mırmır vardı 250-500 gr arası 15 adet.Sanırım ağ ile almıştı satıyordu çünkü.

12. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    Arkadaşlar haftasonu bende armutluda avlandım. ctesi sahurdan sonra fıstıklı limanına gittim karagöz eşkina ve hatta ispari alabilirmiyim diye ama nafile... tık yok. sonra pazar aksam üzeri tekneyle açıldık. 3 kişiydik arkadaslar çapari yaptı attı tek tük mezgit geliyordu sonra yer değiştirdik. gittiğimiz yerde ben 4 iğneli 50gr kursunla takım yaptım yem olarakta tavuk göğsü. oltada balıklar dörtlü geliyordu. sonra diğer arkadaslarda çapariyi yemleyip attılar. 2satte 2kg kadar mezgit tuttuk. sadece 2tanede istavrit çıktı onlarda baktım livarda hala daha canlı yasıyorlar. saldım geriye çok küçükler daha. büyüyünce yakalarız dedim...
    Bu kırlangıç için nasıl bir olta takımı ve yem olarak ne kullanıyorsunuz? bu konuda bilgi verirmisiniz. ptesi sahurdan sonra zor gelmeseydi armutlu limandan olta atacaktım. kırlangıç ve zargana yaptığını duydum ama sıcacık yatak varken gidemedim...
    hepinize rasgelsin arkadaslar...

13. tqyline

tqyline enes gürsoy

..

asıl kırlangıçlar için bras açılman gerekiyor öncelikle tuttuğun kıraçalardan birini yem yapablirisin fileto şeklinde kesip bras büyük iğne kullanman gerekebilir o kırlangıcın boyuna göre değişir ama sen sağlam at çünkü bu sene fazla kırlangıç var ve büyükleride çıkıyor artık her çıktığımızda alıyoruz 1-2 tane oltayı attıktan sonra hafif yatır ve bekle olta gergin ve yukarda olmasın ve megit tuttuğun yerden 50-60 mtre dha açılman daha iyi ne kadar açılırsan o kadar büyükleri denk geliyor test edilmiştir:)

14. tqyline

tqyline enes gürsoy

...

mezgit hala bitmemiş bu sabah anlaşıldı 4 lü 5 li gelmeye başladılar yine bu sabah 3 kişi avlandık ve 4 kiloyu geçik mezgit aldık tek tük koca göz istavrit geldi çapariyede

15. tqyline

tqyline enes gürsoy

..

melih abi o amca mırmırları ağla almış olamaz bence ağa pek mırmır takılmaz takılsada tek tük enazından bizim buralar böyle mudanya burgaz ama oltaylada bu kıtlıkta almış olmaz keşke sorsaydın bende merak ettim şimdi

16. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Enes kardeşim (aramızda bayağı yaş farkı olduğundan kardeşim dedim) mırmırları ağ ile bildiğin bırakma şeklinde değil de "voli" denilen şekilde bir yerin etrafını ağ ile anlık sarıp 15-20dk bekledikten sonra ağı çekerek yakalıyorlar, emin ol yerine denk geldi mi çok da güzel ve iri mırmırlar ağ ile alınabiliyor. Güzelyalı limandan dışarıya doğru boru kurduyla atacağın oltayla da eşkina ve özellikle mırmır yakalama şansın da bayağı bir yüksektir ayrıca (en azından bundan önceki senelerde bu bölgede bayağı yakalamışlığım vardır). Biraz denersen istediğin irilikte balıkları bulabileceğine inanıyorum,rastgele..

17. tqyline

tqyline enes gürsoy

:...

ben bunları biliyorum tamam haklısınız ama ben bu sene için konuştum bu sene mırmır yok ne burgazda ne mudanyada alınan mırmırlar ufak ve çok sınırlı sayıda

18. meliheskel

meliheskel Melih

En İyi Avı:
    Eşkina 1 kg
    bende çevirme ağ ile alındığını düşündüm onların o anlık gidipde sormadımda amcak şu varki burada mırmıra atan arkadaşlarımız bilir (mudanya-güzelyalı) bir gecede bir olta alsa alsa 2 tane alır ki onlarında en büyüğü bu aralar ispari gibi oluyor :( bugün öğlen saat 1 de açıldım akşam 5:30 a kadar yemli çalıştım sonuç çok kötüydü toplam yarım kilo mezgit aldım bir kaç tane kıraça dışında.Bende çok şaşırdım.Sabah daha ii yapıyor sabah denicem bide ama 6 da kalkmakda zor geliyor :)

19. tqyline

tqyline enes gürsoy

...

lüx ışığıyla sahurda çıkyoruz artık en iyi sonuç yne öyle bol bol mezgit istavrit izmarit kırlangıç camgöz çeşit var enazından

20. meliheskel

meliheskel Melih

En İyi Avı:
    Eşkina 1 kg
    olurmu ya karanlıktada geliyormu mezgit :S bende erken davranayım o zaman.