.... bu sabah çıktık ama hava karmsar gbiydi 3-5 mezgit aldık 1 kiloyu geçik izmarit aldık ve 2 kilo kadarda istavrit aldık pek gzel bi av geçmedi ama bnlarda yetti
... yok hiç denemedim bşi çıkcağınıda sanmam sırtı yerine kafesin içinde kokmuş leş dha ii yanıt verir bunu denemiştim 40 cmlik mezgitler ve kiloluk kırlangıçlara 1 numaradır
.. bir kaç kez denedim ama pek iyi sonuçlar alamadım sadece 2 kırlangıç aldım ama ben genelde bu yöntemi ekim ayının sonundan itibaren yapıyorum geçen sene çinekopta almıştım bu yöntemle
... güzelyalıda sırtımı çekiyorlar enteresan ilk defa duydum mudanya olsa neyse apo iskelesinn orda yakalanmadıkları sürece sırtı çekenler var ama gzelyalıda hiç sanmam ki bşi çıksın anca mezgit yada istavrit gelir sırtıyada ama mudanyada askeriyenn orda dipte ne var hiç belli deil oraya gerçekten gzel balıklar giriyor her balığın irilerini bulablirsinz sırtı çekenlerde var sadece bir kere 1,5 ay önce palamut almışlardı sırtıya tek bi tane
komşum güzelyalıdan hemen hemen trilyeye kadar sırtı çekmiş fakat hiç birşey alamamış.Zargana yapmış yem.Ama malesef sonuç yok olsa bişeyler atlardı.Tezgahlarda bolca görmemize rahmen henüz oltalarımıza sokulmuyor balık
Bayramın ikinci günü kararsızlıklar içinde kaldık ama dayanamayıp "Tiho" arkadaşımızla balığa açıldık.Hafif yağmur kararmış bir denizde güzelyalı açıklarında çaparilerimizi saldık.Biraz istavrit aldık maşallah bu sene aldığım en irileriydi.Tek tük mezgit geldi.10 tane kadarda zargana aldık.Ama lüfer alamadık uğraşmamıza rahmen.Yakaladıklarımızın resimlerini ekledim (altta).Bayramınızı mübarek olsun...
22 Eylül Güzelyalı.. bugünde duramadık ve tiho arkadaşımızla beraber balığa dedik.güzelyalı kızılay kampı tarafına doğru açıldık.mezgite hiç sallamama kararına sadık kaldık su üstünde istavrit aradık.Ama 1 kiloyu anca bulabildik.Arada mezgitte geldi bir kaç tane.bide sağlam bir yağmur yedik suda duş aldık desem yeri.Daha sonra o civarlarda ipek ile sırtı çektik 18 tane zargana yakaladık.onlarda 1,250 gr geliyor.lüferede deneme yapacağız tihoyla bu hafta kısmetse.bugünki resimleride ekledim. arkadaşlar hepinize rastgele...
Ellerinize sağlık... Bu hafta sonu kısmet olur ise bende çıkacağım... İstavrit için çaba göstermeyeli çok zaman oldu...
... bende kısa süreli ardan sonra bugün çıktım 2 arkadaşla çok gzel izmarit aldık 2,5 klo civarı mezgite hi. denemedim onlarda bana rastgelmedler sağolsunlar sonrada çapari yapıp 2 kilo istavrit aldık iriydi balıklar gzel av verdi izmarite atarken 1 tanede çinekop çektim ufak bişidi kardese geldi
Gemlikte şu an sırtıya lüfer-sarıkanat atlamakta zira hava güzel olursa bu haftasonu lüfer yada sarıkanat yiyebilecez... Palamutta içeri girmiş...
güzelyalıda aynı acayip izmarit var. bo... kebapı yiyemiyenler için yakalamalarını tavsiye etmem pek hoş değil
hava aksilik vermezse güzelyalı mudanya raporunuda pazar günü vereceğim.Varsa kaçarı yok alırım diye tahmin ediyorum.Palamut sevindirici haber saolasın..
Kısmet diyecez Avlarımıza Devam edecez. KaÇarı yok deme sakın sonra Kaçırırsan üzülürsün Bu arada İlgilenenler için Gemlik Sahil kesimi boydan boya karagözle dolu ama nedense 1 yada 2 çeşit yeme vurmakta ve Gene ilginç sanki bütün Koloni sözleşmiş gibi gece saat 01.30 da vurmaya başlayan balık saat 4 te bıçak gibi kesiyor. Bu arada ne alırsan karLı çıkıorsun. Kıyıdan ve açıktan da tutmak mümküN..
.... melih abi tgrt de yapay balık pazarlıyolar ben aldım 110 parçalık bi set mükemmel bşi gerçek balık grüntüsü veriyor bugün geldi hepsi kargoyla gönderiyolar yarın mudanya yıldıztepenn altına doru sırtı çekicem büyük ihtimnalle gzel balıklar alırım resimlerini sizlerle paylaşırım