Lüfer bu akşam taner olmadan çıktım balığa.Bir kaç tur zargana ya döndükten sonra lüfer denedim şansıma bir tane aldım 30 cm boyunda.Herkese rastgele...
tbrikler orticim ellerine sağlık afiyet olsun artık pazartesi taruman ederiz allah nasib kısmet ederse balık gelirse tarıman kırbaç geliyeeeee.
saol canım nasıl bari siz aldınız mı kefal, yaptımı liman?Bende bugün tekrar açıldım lüfere 2 tane aldım.Ama fot.mak. kardeşim almış bende web cam la çektim büyüğü 36 cm diğeri 29 cm geldi.
.. kefal herzamn yapar abi orası ve sahil yolunda çınarın önü herzman kefal yapar orası kefal yatağı olduğu için 2 kişi 21 tane aldık sabit boylar hepsi 3 buçuk kilo geldi bu arada lüferler gzel kayıkla pek çıkmıoz artık ama çıkmamız gerekiomuş belli oldu söleyim bzim elemanlarada tarıyalım bakalım belki denk gelir şansımıza
tebrikler orticim ellerine sağlık güzel balık almışsın afiyetle ye ah keşke istanbul gibi bol yapsada bizde tadını çıkarsak deyilmi?
gelir inşallah enesciğim.Evet o çınarı biliyorum sırf kefalciler oraya takılıyolar.Ufakmış ama kefaller.büyükler denk gelmesi lazım aslında ama kalmadımı acaba.
.... abi büyük kefaller varda biz su üüstü yaptık at çek drek uğraşmadık fazla gezerli dip kıbrıs yapsaydık eğer taş kefalleri var büyük sürüler inmiş uğraşmaya değer ama bzim vaktimiz yoktu
.. melih abi bşi sorcam senden bras bilgi alayım kayıkta zargana nası bi takım yapayım dha önce hiç denemedim kıyıdanda kayıktanda sevmediğim bi balık ama tutmasınn zevkli olduğunu söylüyolar bi deneyelim dedik ne tavsiye edersin
fırkete nin ucuna 1,5 metre 15-20 lik misine yap ucunada sarı veya turuncu ipi bağla her hangi bir ağırlık bağlama.SAndal hareket halindeyken sal.Sandaldan 30 metre kadar uzaklaşsın.sandalıda rölantide sürün açılmadan 3-6 metre derinlik arasında sahili turla. Yalnız körfezde azda olsa lüfer ve çinekop var.Artık bol zargana çıkmaz tek tük ama bol iken çok mükemmel bir haz veriyor insana .biz tihoyla sandala 4 olta kurmuştum o 4 kilo zarganayı yakaladığımızda.
tiki sen zarganın son demlerinde yapıcaksın temkinli ol az da olsa melihin dediyi gibi lüfer ve çinekop ta var o yüzden zargana geldimi hiç bekletme yarım çekebilirsin öyle bir durumda var.
ben şait oldun çinekoptan sarı kanat arası birşey di zargananın kuyruk kısmını aldı ama zokayı da yedi
Kapaklı açıklarından 2 gün önce sabah çinekop sürüsüne denk gelen tanıdıklarım oldu izmaritle karışık çinekop aldılar.Akşam tekrar denedileer ama yemedi
aranızda ispendek alan yokmu acaba yaklaşık bir ay evvel daldığımda bol miktarda ispendek görmüştüm.yaklaşık 30 cm boylarında 5*6 lı guruplar halinde geziyordu.bide bol miktarda mırmır vurmuştum.şu aralar mırmır durumu nasıldır acaba?