hava kötüdür diye gemlik tarafına gitmeme rağmen olta almadım. ama hava fena değilmiş.. kısmet değildi bu haftada...
Çok sık ava çıkmak için malesef vaktim olmuyor, ama balık benim için bir tutku oldu gerçekten... bu seferde şansımı kıyı balıkçılığından farklı olarak denizde kayıkla denemek istiyorum, Bursa Gemlik Narlı'da kayıkla balığa çıkmak niyetindeyiz eğer hava müsait olursa bu pazartesi.. olmazsa diğer pazartesi.. Narlı dedim, çünkü BUrsa da en iyi balık yapan yerin burası olduğunu duydum, farklı iyi balık yapan yer varsa orayı da düşünebiliriz. Ancak hangi takımla, hangi yemle ne alabiliriz? hiç bir malumatımız yok... Kaç numara iğne kullanmalıyız, bu sıra ne balığı alıyoruz vs? rapala veya kaşık iş yapar mı? Çapariyle çinekop veya palamut çıkar mı? Derinlik ne civarda olmalı? dip oltası mı veya nasıl takım? TEK ARZUM KIYIDAN YAPTIĞIM BİR KAÇ AVDAN FARKLI OLARAK BİRAZ DA OLSA BOL BALIK ALABİLMEK buralarda avlanan arkadaşların yardımını bekliyorumm... tecrübesizliğimi hoş görün, bu ilk kayıkla açılmamız olacak... HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN...
evveet sıkı durun bomba geldi arkadaşlar patlatıyorum herkese yeni yıl da sağlık mutluluk başarılar dilerim ve de 2010 da bütün güzellikler sizleri bulsun .yeni yılınız kutlu olsun
nasıl udurmlar beyler ses kesildi. dün tirilyeye gittik. hava kapalıydı ama zaman geçsin maksatlı. liman içinden attık gümüş balığı iri boyda geldi. ancak yağmur yağmaya başlayınca balık kesti bir de sırılsıklam olduk üstüne...
..... abi artık soğuk havada çkmaktan başka çare yok ılık havalar lodos yapıo çnkü ondada kaya balığı ble vurmuyo ortalıkta iri izmaritlerden başka bişi yok akyeme tek tük istavritte gelio şans varsa kırlangıç oda şansa kalıo burgazdan geçen hafta çapariye istavrit toplamşlar açıkta 15 dk fln yapmış
arkadaşlar ben sahile sıfır çalışıyorum gün boyu takip etme gibi bir şansım var bu gün yer yer sandallar vardı suda tam net göremedim ama olta atıyorlardı okadar görünüyor ama balık aldılarmı almadılarmı okadar net deyil ama ben sıkı bir takipteyim. herkese ras gelsin
arkadaşlar herkese iyi akşamlar bu gün biraz gezdikten sonra biraz balık bula bildik önce biraz zargana için turladık acaba gelirmi diye bir ümit ama nafile zargana göçmüş bizim buralardan he diyeceksiniz ki zargana mı kalır bu vakte kadar ama tezgahlarda görünce bir deniyim dedim ama nafile .Daha sonra zoka ile denedik birazcık ama malesef o da kar etmedi daha sonra da yemli 3 lü denedim3 iğneli takım 50g kurşunla 20 ,25 m derinki te tam dip hamsi ile takılmaya başladım tam o arada izmarit alırken olta bir ağırlaştı ki izmarit desem izmarit olması imkansız veküçük bir tahmin yürüttüm ve isabet etirmiştim gelen izmarit deyil kıralngıçtı 350 ,400 gram kadar bir kırlangıççektim aldım daha sonra da izmarite devam ama arada 18 ,20 cm lik mezgitler gelmeye başladı aralardayani kısacası bu gün güzel bir av oldu 3.5 kg balık aldık ortalam bu 4 kg de olabilir tartmadım amagüzel bir av geçirdikbirde arada gelen 3 tane kırlangıç da geri iyade ettik küçüktüler ve suyla bir daha buluştular. herkese rast gelsin.
... tebrikler abi zaten bu mevsimdede burgaz mudanyada başka bşi olmuyo bol bol izmarit az mezgit gününe göre istavrit ve çinekop çıkıyo kırlangıçları zaten hiç saymıyorum bu sene fazla var yarım kiloyu geçik daha denk gelmedi boylar sabit genelde 200-500 gram arası
yok be enes büyükleri de var ama çok yok tabi tek tüköyle bol deyil yani. ama şükür Birde küçük kırlangıçları tutup ta salmayanlar var onları salsalar aslında büyüdükten sonra tutsalar. hem sürüm artar hemde balık bollanır.
........ ah be abi kmsenin umrunda deil herkez bzler gbi dşünse sorun yok ilerki senlerdede gzel avlar grçkleştrirz ama byle gderse ne kırlngıç ne mzgit ne lüfer blcaz bğenmdğimiz izmariti aradğmz gnler gelmez inş....
slm merhaba arkadaşlar ben bursa yıldırımdan.ben her hafta sonu mudanyaya gidiyorum.iskele kapalı olsada yan taraftan olta atıyorum gelirseniz görüşür sandalla açılıp zevkli avlar yapabiliriz.yalnız olmuyor.30 ocak akşamı yine mudanyada olacam beklerim
Selami bey, öncelikle hoşgeldiniz. Tanışalım bölümümüze kendinizi tanıtan bir başlık açarsanız diğer dostalrımızda hem sizi tanımış ve hoşgeldin deme fırsatını bulmuş olur. Keyifli paylaşımlar.
1 aydan fazla oldu bende gitmeyeli,sık sık bakıyorum bu konuya giden arkadaşlar varmı diye ama sanırım kimse cesaret edemiyor soğuktan gitmeye aslında soğuk falan engellemez beni ama sağolsun mudanyamız her gidişimizde öyle bir eli boş gönderiyorki bizi artık bile bile aksiyonsuz eğlencesiz kuru soğuk yiyip geleceğimizi bildiğimizden pek yeltenmek istenmiyoruz gitmeye.şubata zaten girdik ve az sürüyor geriye mart ayı kalıyor oda geçtimi nisanda nasılsa havalarda sularda ısınmaya başlar o zaman bol bol hasret gideririz